{ “@context”: “https://schema.org“, “@type”: “FAQPage”, “mainEntity”: [ { “@type”: “Question”, “name”: “Hvor høj SPF skal man bruge?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Du kan aldrig vælge en for høj SPF, men du kan derimod sagtens vælge en for lav SPF. Jo lysere din hudtone er, des højere skal din SPF være. Og husk at lidt sol af gangen og altid med solfaktor på, er lang det sundeste og mest sikre for din ansigsthud.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Hvad er SPF i creme?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “SPF er en engelsk forkortelse for Sun Protection Faktor - altså en solfaktor, der tilsættes dagcremen, så den beskytter dig mod solens farlige stråler.” } }, { “@type” : “Question”, “name” : “Hvilken dagcreme med SPF er bedst?”, “acceptedAnswer” : { “@type” : “Answer”, “text” : “Den bedste dagcreme med solfaktor er den, der tilgodeser din ansigtshud på den bedste måde. Vælg efter din hudtype og ikke efter dagcreme med solfaktor bedst i test..” } } ] }

Hud

Bedste dagcreme med SPF: Ansigtscreme med solfaktor (TEST)

Find de bedste dagcremer der giver solbeskyttelse hele dagen.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

bedste dagcreme med spf

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Når du gerne vil bevare din ansigtshud ung og smidig så længe som muligt, er en dagcreme med SPF et sikkert og effektivt valg. SPF beskytter nemlig din hud i ansigtet mod solens farlige stråler og indeholder samtidig vitaminer, mineraler og fugtgivende ingredienser, der er nødvendige for smuk, sund og velfugtet ansigtshud.

Du skal vælge den bedste dagcreme med solfaktor ud fra din hudtype, så du får den rigtige pleje. Heldigvis findes der dagcreme med solfaktor til alle hudtyper. Læs med her og bliv klogere på, hvilken ekstra beskyttelse mod solen, du har brug for i din dagcreme.

Bedste dagcreme med SPF

Uanset om du har sart hud, sensitiv hud, følsom hud, uren hud, tør hud eller fedtet hud, finder du en dagcreme med solfaktor, der lige passer til din hudtype.

Den findes også til den helt normale hud og så kan du samtidig glæde dig over, at cremen er en effektiv anti-age dagcreme.

Her er vores bud på de bedste dagcremer med solbeskyttelse:

 1. Perfect Skin Day Protector (SPF 15)
 2. Ecooking Vågn Op Creme (SPF 20)
 3. Clinique Superdefense Multi-Correcting Gel (SPF 40)
 4. Murad Essential C Day Moisture (SPF 30)
 5. Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery (SPF 50)
 6. Elizabeth Arden Intensive Daily Moisturizer (SPF 15)
 7. Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula (SPF 50)
 8. La Roche-Posay Rosaliac UV Light (SPF 15)

Læs med nedefor, hvor vi præsenterer dig for de skønne dagcremer med effektiv solbeskyttelse, der både forskønner og beskytter den sarte hud i dit ansigtshud.

Perfect Skin Day Protector SPF 15 Dagcreme

Perfect Skin Day Protector (SPF 15)

Bedste egenskaber

 • Uden parfume og farvestoffer
 • Indeholder UVA og UVB solfilter
 • Til normal og tør hud.

En dagcreme med SPF 15 der indeholder masser af antioxidanter, anti-age ingredienser og desuden også opstrammende ingredienser. Den indeholder både A, B og E-vitamin, der giver fantastisk anti-age effekt og desuden aloe vera, grøn te og allantoin, der beroliger huden og modvirker irritation og rødme.

Perfect Skin Day Protector fra Danish Skincare egner sig til normal hud og tør hud og kan bruges hele året rundt. Med en solfaktor på 15 og både et UVA og UVB filter er du godt dækket ind i det danske klima- og det gælder både vinter og sommer.

Ecooking Vågn Op Creme SPF 50

Ecooking Vågn Op Creme (SPF 20)

Bedste egenskaber

 • Indeholder plantestamcelleekstakter
 • Genial til moden hud
 • Til uren, tør eller irriteret hud

En lækker ansigtscreme med solfaktor uden parfume. SPF 20 der yder fin beskyttelse mod solen og samtidig fyldt med aktive ingredienser, der genopbygger og fornyr huden. CBD fra citrusskaller, A, D og E-vitaminer samt flere forskellige elektrolytter som for eksempel Zink PCA og Calcium PCA.

Ecooking Vågn Op Creme til moden hud er en dagcreme, hvor der virkelig er fokus på de ingredienser, som moden hud(50+) har brug for. Her bydes på masser af hyaluronsyre og niacinamid, der booster kollagenproduktionen i huden og mindsker porer, fine linjer og rynker.

Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel

Clinique Superdefense Multi-Correcting Gel (SPF 40)

Bedste egenskaber

 • Egner sig til alle hudtyper
 • Reducerer fine linjer, rynker og ujævnheder i huden
 • Indeholder UVA og UVB solfilter

En oliefri ansigtscreme med solfaktor 40, der effektivt bekæmper træthedstegn i helt op til 12 timer. Den booster også øjeblikkeligt huden glød og udstråling, der giver dig et sundt og ungdommeligt udseende. Med masser af fugtgivende ingredienser, kan man med rette kalde denne lækre gel, ofr en fugtgivende dagcreme med SPF.

Clinique Superdefense Multi-Correcting Gel med SPF 40 giver dig god beskyttelse mod solens stråler- også på de mere sydlige breddegrader. Især på de dage, hvor du ikke ligefrem skal ligge og stege i solen. Den oliefri ansigtscreme modstår også både sved og lugt.

Murad Essential C Day Moisture SPF 30

Murad Essential C Day Moisture (SPF 30)

Bedste egenskaber

 • Forfiner hudens struktur og farve
 • Anvendelig til alle hudtyper
 • Indeholder C-vitamin og antioxidanter

En god dagcreme med SPF 30, der er rig på C-vitamin, der er effektiv mod hudens synlige alderstegn. Ikke nok med at dagcremen yder god beskyttelse mod solen, den forfiner også hudens struktur og giver din en jævn og flot hudtone. Desuden giver den dig masser af det hlet essentielle fugt.

Murad Essential C Day Moisture med solfaktor 30 er perfekt til dig, der gerne vil have en både beskyttende creme og en fugtgivende dagcreme, der ikke kun giver dig god beskyttelse mod solens stråler, men også udefrakommende faktorer som forurening og frie radikaler.

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery (SPF 50)

Bedste egenskaber

 • Bekæmper alderstegn
 • Ingen kunstige duft- og farvestoffer
 • Maksimal hydrering af huden

Dagcreme med solfaktor 50, der passer godt på din hud i solen i lang tid og samtidig bekæmper de faktorer, der fører til ældning af huden – også de udefrakommende. Et hudvenligt og dermatologisk testet produkt, der kan bruges til alle hudtyper.

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery med høj solfaktor giver dig masser af de vigtige fugtgivende ingredienser, der mætter huden med fugt og udvisker begyndende alderstegn. Din hud får en super flot glød.

Elizabeth Arden Intensive Daily Moisturizer SPF 15

Elizabeth Arden Intensive Daily Moisturizer (SPF 15)

Bedste egenskaber

 • Fugter huden i op til 8 timer
 • Trænger hurtigt ind i huden
 • velegnet i barske klimaer

En lækker dagcreme med solfaktor 15 fra velkendte Elisabeth Arden. Dagcremen er utrolig fugtgivende og giver din ansigtshud en silkeblød fornemmelse. Desuden ligger den et beskyttende lang på huden, der kan modstå vind og vejr og beskytter mod solen og dens skadelige stråler.

Elizabeth Arden Intensive Daily Moisturizer, der tager udgangspunkt i den velkende Eight Hour Cream, der har masser af plejende ingredienser og egner sig til de mere barske klimaer og vejr situationer – egner sig perfekt som solcreme til skiferien med køligt vejr og høj sol.

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula (SPF 50)

Bedste egenskaber

 • Dækker rødme i huden
 • God til uren hud med akne
 • Specielt god til sensitiv hud og sart hud

En ansigtscreme med solfaktor 50 og en umiskendelig grøn farve. Denne naturlige grønne farve dæmper rødme i huden og egner sig godt til dig der lider af rosacea eller har uren hud med inflammation. Med en høj solfaktor beskytter den din ansigtshud mod solens skadelige stråler og kan anvendes med en fugtgivende serum under.

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula er en bio-videnskabelig creme med blandt andet B5 vitamin, zeolit, alfa bisabolol og sheasmør, der tilsammen giver dig en dagcreme, der både dækker rødme i ansigtet, holder huden hydreret og beskytter mod solens stråler.

La Roche-Posay Rosaliac UV Light (SPF 15)

Bedste egenskaber

 • Beroligende dagcreme
 • Indeholder masser af fugt
 • Udjævner og optimerer hudtonen

Endnu en skøn dagcreme med den grønne farve, der kan fjerne stort set al rødme i huden og give dig en flot jævn hudtone. Samtidig er det en fugtgivende dagcreme, der holder din hud velfugtet og sund. En dagcreme der ikke tilstopper porerne i dit ansigt.

La Roche-Posay Rosaliac UV Light er en dagcreme med solfaktor 15. Den har en dejlig let tekstur og er desuden dermatologisk testet og egner sig til normal hud, kombineret hud og sensitiv hud.

Før du køber en dagcreme med SPF

Inden du køber en dagcreme med solfaktor, bør du vide lidt mere om de mange forskellige muligheder der findes og om, hvordan du finder din bedste dagcreme med solfaktor. SPF dagcreme bedst i test behøver nemlig ikke nødvendigvis at være den dagcreme, der er det bedste valg til dig og din ansigtshud.

Hvad betyder SPF?

SPF er en engelsk forkortelse for Sun Protection Factor, som på dansk kan oversættes til solbeskyttelsesfaktor. I daglig tale kaldes den ofte for solfaktor eller solbeskyttelse. SPF hjælper med at beskytte huden mod solen og de farlige UV stråler, så din hud ikke bliver rød og forbrændt.

UV (ultra violet) strålerne fra solen er opdelt i to forskellige kategorier nemlig

UVA stråler: A er en forkortelse for aging/aldring. Disse stråler kan altså medføre for tidlig aldring af huden, øget eller ujævn pigmentering af huden og solallergi.

Især hvis du opholder dig i solen uden solbeskyttelse i form af en creme med solfaktor. En dagcreme med solfaktor vil ofte indeholde ingredienser, der beskytter mod UVA strålerne også – altså en foryngende effekt.

UVB stråler: B er er forkortelse for burning/skoldning. UVB stråler er klart de farligste stråler, for her kan du skade din hud alvorligt, hvis du opholder dig i solen uden beskyttelse.

Når huden bliver solskoldet, kan skaderne risikere at udvikle sig til solskader på huden og i sidste ende hudkræft. Solcreme indeholder solfaktor, der beskytter mod UVB stråler.

Det er ikke altid angivet på et givent produkt, at det beskytter mod både UVA og UVB stråler. Mange producenter vælger nemlig en noget anderledes formulering og kalder i stedet den dobbelte dækning for en bredspektret beskyttelse mod solens stråler.

Der findes mange forskellige grader af SPF og der er ganske stor forskel på creme med med solfaktor 15 og en creme med solfaktor 50. En solfaktor 15 vil give dig 150 minutter i solen uden rød hud og en solfaktor 50 vil give dig 500 minutter i solen uden rød hud.

Hvad er dagcreme med SPF?

Em dagcreme med SPF er en helt almindelig dagcreme , som også indeholder beskyttelse mod solens stråler. Derfor skal du vælge en dagcreme med solfaktor, der passer til din hudtype og ikke efter solfaktoren i den.

Dagcreme med solfaktor til alle hudtyper og i alle faktor varianter er tilgængelige. Derfor er det ikke besværligt at finde den bedste dagcreme med solfaktor til lige netop din hudtype og dit behov for solfaktor.

Det der den bedste måde at beskytte din sarte ansigtshud mod solskader på. Og husk, solens stråler er ikke kun skadelige om sommeren, når solen skinner mest, de er lige så skadelige om vinteren og faktisk også, når der er overskyet.

Hvorfor er solbeskyttelse vigtigt?

Vil du gerne holde din hud ung og sund så længe som muligt, er solbeskyttelse et must – ikke kun på kroppen men især i ansigtet.

Faktisk er solbeskyttelse ikke bare en god idé, men et absolut must – især på vores nordlige breddegrader. Vores nordiske og lyse hud har brug for optimal beskyttelse mod solen for ikke at blive, rød, skoldet eller forbrændt.

Ikke nok med at manglende beskyttelse mod solens skadelige stråler kan føre til tidlige og synlige alderstegn i form af fine linjer, rynker og ændret eller ujævn pigment i huden.

Du kan også risikere at huden tager så meget skade, at du kigger på langt mere alvorlige skader som solskader og i værste fald hudkræft.

Hvor effektiv er SPF dagcreme sammenlignet med solcreme?

I forhold til solbeskyttelse er der ikke nogen forskel, hvis de to produkter har samme solfaktor. Men hvor dagcreme med solfaktor tager udgangspunkt i din hudtype og dennes behov, vil en solcreme til ansigtet primære sørge for ingredienser, der fugter huden, så du undgår udtørring.

Især når det drejer sig om dit ansigt, kan en decideret solcreme til ansigtet være hård mod din ansigtshud – derfor skal du heller ikke anvende solcreme til kroppen i ansigtet. Ofte er en solcreme fyldt med olier, der måske ikke lige passer til dit ansigt.

Kan solcreme bruges som dagcreme?

Du bør ikke skifte din dagcreme med SPF ud med en decideret solcreme til ansigtet. Lad os skære det helt ud i pap – ansigtscreme er creme, der er fremstillet specifikt til den sarte hud i dit ansigt.

Når du køber en ansigtscreme – solfaktor eller ej, så køber du den creme, der bedst tilgodeser lige netop din hudtype og dens behov.

En solcreme, der er beregnet til brug i ansigtet, indeholder nødvendigvis ikke lige de ingredienser, som din hud har brug for.

Så med mindre du har brug for en solcreme med en solfaktor, som du ikke finder i passende ansigtscreme – det kan ske hvis du befinder dig midt i højsæsonen i sydlige, subtropiske eller tropiske lande – bør du altid vælge en dagcreme med SPF.

Kan man bruge SPF dagcreme til alle hudtyper?

Creme til ansigtet med solfaktor findes både i udgaver, der passer til alle slags hudtyper, men der findes og dagcreme med lav, mellem eller høj solfaktor, til individuelle hudtyper.

Så du uren hud, fedtet hud, sensitiv hud, sart hud, følsom hud eller tør hud, så finder du helt sikkert en god dagcreme med solfaktor, der passer til din hud. Den normale hud er sjældent et problem at finde

Måske kan du oven i købet være så heldig, at mærket du normalt køber creme fra, har en lækker dagcreme med SPF, som du kan anvende i stedet for din normale dagcreme uden SPF. For eksempel finder du også lækre økologisk ansigtscreme med solfaktor.

Fordele ved at bruge dagcreme med SPF

Ud over at din ansigtshud får en god beskyttelse mod solen i den omfang, den har brug for, findes der faktisk også andre fordele ved at bruge en SPF dagcreme .

Et af de bedste anti-age midler

Vil du gerne holde din hud ungdommelig og fast så længe som muligt, bør du helt sikkert anvende en dagcreme med solfaktor.

Ofte indeholder dagcreme med SPF nemlig A-vitamin (Retinol), der nærmest er et rent vidundermiddel i anti-age sammenhænge.

En almindelig anti-age dagcreme indeholder også Retinol, men uden at beskytte mod solens farlige stråler, som fører til yderlige ældning af huden.

Desuden er de massive mængder af fugt i en creme med solfaktor til ansigtet et ekstra plus, for fugten mætter huden og giver din hud masser af elasticitet og bounce.

Hjælper mod fedtet hud

Den fedtede hud har brug for masser af fugt, akkurat som den tørre hud har. Mange kommer let til at forveksle fedt og fugt – simpelthen fordi mange essentielle olier er gode kilder til fugt.

Desuden kan det være gavnligt for den fedtede hud, at benytte et enkelt produkt i stedet for både en dagcreme og en solcreme til ansigtet. Ellers kan en fedtet hud nemt blive overstimuleret ig danne endnu mere serum.

Godt til tør hud

Dagcreme med solfaktor er fyldt med fugtgivende ingredienser, der fugter huden i ansigtet. En fugtgivende dagcreme er lige netop anbefalelsesværdig til tør hud.

Desuden vil tør hud blive endnu mere tør i solen, hvis ikke du beskytter den. Solen stråler og varme generelt udtørrer nemlig huden.

Hvilken SPF styrke skal du vælge?

SPF eller solfaktor er et vejledende forholdstal, der udregnes ved at måle, hvor meget stråling fra solen det skal til, før huden bliver rød. Målingen foretages henholdsvis med og uden solfaktor.

Når du skal vælge SPF styrken på din dagcreme, skal du tage udgangspunkt i din hud og dens pigmentering – altså hvor meget melanin du har i huden og hvordan du vil klassificere din hudtone.

Desuden handler det naturligvis også om hvor stærk den sol, du befinder dig i, er. Der er forskel på din huds behov for solfaktor, om du holder ferie i det nordlige Sverige eller på tropisk ø.

Derfor har du også brug for et UV-indeks tal. UV-indekset varierer fra land til land, Jo tættere du kommer på ækvator, des højere bliver indekstallet. I oversigten nedenfor, et indekstallene danske, så tager du til udlandet på ferie, bør du naturligvis orientere dig om UV-indekset i det pågældende land.

Dagcreme med SPF 15

SPF 15 beregnes som en medium beskyttelse af din hud . Din hudtone skal være gylden eller solbrun og den kan anvendes med et UV-indeks ,der ligger på mellem 3 og 6. Solfaktor 15 beskytter huden mod 93% af solens stråler.

Dagcreme med SPF 30

SPF 30 beregnes som en høj beskyttelse af din hud. Din hudtone er lys og den kan anvendes med et UV-indeks, der ligger mellem 7 og 8. Solfaktor 30 beskytter huden mod 97% af solens stråler.

Dagcreme med SPF 50

SPF 50 beregnes også som en høj beskyttelse af din hud. Din hudtone er meget lys og den kan anvendes med et UV-indeks, der også ligger mellem 7 og 8. Solfaktor 50 beskytter huden mod 98 % af solens stråler.

Desuden findes der en variant af SPF 50, der hedder 50+ og anvendes til den meget lyse hudtone og bruges når UV-indekset er 8 og derover.

Ofte stillede spørgsmål

Som afslutning på vores store dagcreme med SPF test, få du svar på de oftest stillede spørgsmål vi får, når det emnet drejer sig om den bedste dagcreme med solfaktor.

Hvor høj SPF skal man bruge?

Du kan aldrig vælge en for høj SPF, men du kan derimod sagtens vælge en for lav SPF. Jo lysere din hudtone er, des højere skal din SPF være. Og husk at lidt sol af gangen og altid med solfaktor på, er lang det sundeste og mest sikre for din ansigsthud.

Hvad er SPF i creme?

SPF er en engelsk forkortelse for Sun Protection Faktor – altså en solfaktor, der tilsættes dagcremen, så den beskytter dig mod solens farlige stråler.

Hvilken dagcreme med SPF er bedst?

Den bedste dagcreme med solfaktor er den, der tilgodeser din ansigtshud på den bedste måde. Vælg efter din hudtype og ikke efter dagcreme med solfaktor bedst i test.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.