Kosttilskud

Bedste biotin piller (TEST): 4 kosttilskud der virker

Biotin piller er et naturligt kosttilskud, der booster mængden af biotin i kroppen, der blandt andet bruges til hårvækst, sund hud, og stærke negle.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

biotin piller

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Overvejer du at tage et biotin kosttilskud fordi dit hår ikke er i topform?

Biotin piller øger mængden af B-vitamin biotin i kroppen, og hjælper kroppen på vej til sundere hår, hud, og negle.

Derfor er der slet ingen grund til, at du skal leve med træt hår, der både syner og mærkes tyndt eller en aftagende hårvækst.

Læs med her og bliv meget klogere på, hvorfor biotin er et effektivt og helt naturligt vitamin, der kan hjælpe dit hår og booster din hårvækst.

Bedste biotin piller

Vi har tjekket markedet for de bedste biotin piller, der alle holder hvad de lover. Det har resulteret i 4 udvalgte biotin produkter som kosttilskud, der kan hjælpe dig til øget hårvækst og et sundt hår med den rette shine.

 • Yuaia Haircare Hårvitaminer
 • Hair Growth Formula biotin tabletter
 • Australian Bodycare Hårvitaminer med biotin
 • Biotin Strong piller
yuaia hårvitaminer med biotin kopi

Yuaia Haircare Hårvitaminer

De fine hjerteformede vingummier smager ikke bare godt: de tilfører nemlig også dit hår den helt rette sammensætning af vitaminer og mineraler. Et nemt biotin kosttilskud, der giver kroppen de bedste betingelser for sundere hår og sunde hårsække.

Bedste egenskaber

 • Vegansk produkt
 • Indeholder Silica og Zink
 • Velsmagende vingummier med tilsatte B-vitaminer
 • Højt indhold af biotin vitamin

Virkestofferne tilfører dit hår styrke indefra. De fremmer hårvækst og aktiverer de hårsække, der ligger i dvale.

Yuaia Haircare hårvitaminer egner sig til alle hårtyper og tilfører dit hår de ingredienser og virkestoffer, der giver dig et sundt og blankt hår tilbage.

De fine små lyserøde vingummihjerter har et højt indhold af biotin og indeholder desuden gavnlige vitaminer og mineraler, der har en gavnlig effekt på håret og dets tilstand.

hairlust hår tabletter

Hair Growth Formula biotin tabletter

Hair Growth Formula er fremstillet i Danmark og er et biotin kosttilskud med højt indhold af biotin. Dette kosttilskud er fremstillet til kvinder, men kan bruges af alle.

Bedste egenskaber

 • Velegnet til alle hårtyper
 • Ingen skadelig eller uønsket kemi
 • Fremstillet i Danmark

Med sin optimale sammensætning af biotin, silica, zink og selen, giver den perfekt basis for, at du kan booste de inaktive hårrødder til igen at producere sundt hår.

Alle de aktive ingredienser er en del af vores naturlige processer til hårvækst og hårkvalitet.

biotin piller

Australian Bodycare Hårvitaminer med biotin

Et unisex kosttilskud med biotin, der giver din hovedbund de bedste betingelser for aktive og sunde hårsække og optimal biotin hårvækst.

Bedste egenskaber

 • Agerpadderokke og Capsaicin fremmer hårkvalitet og vækst
 • Højt indhold af biotin
 • Kan anvendes af både kvinder og mænd

Ud over biotin og zink, indeholder pillerne naturlig agerpadderokke, der hjælper med at fremme både styrken og kvaliteten på dit hårvækst. Det aktive stof capsaicin fra cayennepeber stimulerer blodgennemstrømningen i hovedbunden og aktiverer de hårsække, der ligger i dvale.

Desuden har både agerpadderokke og capsaicin mange andre gode effekter på din krop, som du får med som gratis sidegevinster.

biotin-strong-tabletter-kosttilskud-med-b-vitamin-og-zink_220717

Biotin Strong piller

Biotin tabletter til hår og negle, der også indeholder zink. Methionin fungerer som svovlkilde for de øvrige aktive ingredienser for en hurtigere resultater.

Bedste egenskaber

 • Aminosyren methionin fungerer som aktivator
 • Højt indhold af biotin
 • Gluten- og laktosefri

Biotin Strong kan anvendes af både mænd og kvinder. En enkelt tablet om dagen og du sætte gang i inaktive hårsække, som igen begynder at producere en sund hårvækst. Også dine negle vil have stor gavn af disse piller.

Tabletterne er fri for ingredienser af animalsk oprindelse.

Virker biotin piller & kosttilskud?

Der findes så absolut belæg for, at biotin virker. Det gør det både i forhold til hårtab, tyndt og trist hår og nedsat hårkvalitet.

Derfor er der ingen grund til at leve med nedsat hårvækst eller øvrige problematikker med håret – for du kan nemt gøre noget ved det.

En stor del af vores udseende handler om, hvordan vores hår og vores frisure ser ud.

Når håret bliver tyndt og trist, måske endda med nedsat hårvækst, ændrer det vores udseende i en retning der langt fra er positiv. Vores hovedhår er nemlig en stor del af vores identitet.

Ofte ses der ændringer i din hårpragt efter en graviditet, en periode med sygdom eller når overgangsalderen sætter ind.

Et kosttilskud med biotin kan således været en både naturlig og sund måde, at få håret tilbage i topform på.

Tag et nærmere kig på vores bedst i test udvalg – her finder du helt sikkert produktet, der virker optimalt på din biotinmangel og giver dig den bedste hårvækst tilbage.

Typer af biotin tilskud

De to mest anvendte former for biotintilskud er piller og vingummier. Den ene slags er ikke bedre end den anden.

Her handler det mere om personlig præference og smag. Tabletterne skal sluges, mens du tygger vingummierne.

Er du ikke verdensmester i at sluge piller, så vælger du bare vingummierne.

Piller/tabletter

Biotinpiller skal sluges med væske, akkurat som din daglige vitaminpille eller dine øvrige tilskud til kosten i pille- eller tabletform.

Det er nemme at sluge med et glas vand. Smagen er der sjældent gjort meget ved, for du når ikke at smage på dem.

Du kan også vælge at tage dem med et glas juice eller saft, hvis du bedre kan lide det eller synes at pillerne efterlader en lidt grim smag i munden.

Vingummier

Vingummier med biotin – eller gummies, som de også kaldes, er også en mulighed for at få biotin som kosttilskud. De er helt perfekte til dig, der ikke er glad for at sluge piller eller tabletter.

Som regel er biotin vingummier velsmagende og virker nærmest som en helt almindelig vingummi i munden. Dog uden at indeholde hverken kalorier eller sukker i samme omfang.

Som regel er de sødet med naturlige alternativer til sukker og øger derfor ikke dit indtag af tomme og usunde kalorier.

Hvem har godt af ekstra biotin til håret?

Ekstra biotin i form at et biotin kosttilskud, kan alle have gavn af. Men oplever du ændring i din hårvækst – det være sig udtynding af håret, overdreven fældning eller direkte hårtab, bør du helt sikkert overveje, at give dit hår tiltrængt nødhjælp i form at et kosttilskud med biotin.

Biotin er et naturligt B-vitamin, der nogle gange også kaldes B7 vitamin, som blandt andet øge din hårvækst og forbedre kvaliteten på dit hår.

Du kan få biotin piller som et kosttilskud eller lave en kostplan, der er rig på biotinholdige fødevarer i kosten.

Du kan også sørge for at få biotin gennem kosten og samtidig benytte dig af et biotin kosttilskud, for den helt optimale effekt, hvor du kan være sikker på, at kroppen ikke er i mangel på biotin.

Samtidig behøver du ikke være helt så stringent med din biotinindholdet i kosten, fordi dit daglige biotintilskud med biotinpiller eller biotingummies altid sørger for et højt biotinindhold i din krop.

Det giver dig mulighed for at spise en biotinrig kost til dagligt og med god samvittighed at nyde ferier, fester og andre begivenheder, uden at holde øje med, om du nu også spiser de korrekte typer madvarer.

Hvordan optages biotin bedst i kroppen?

Biotin er et essentielt og faktisk også livsvigtigt naturligt vitamin. Biotin er et vandopløseligt vitamin, tilhørende gruppen af B-vitaminer.

Biotin skal tilføres kroppen, for den kan ikke producere det selv. Biotin optages i tyndtarmen. Derfra kan kroppen optage biotin i den mængde, den har brug for.

Fordi vitamin B er et vandopløseligt vitamin, udskiller kroppen selv det overskydende biotin – derfor oplever du ikke biotin bivirkninger, selv om du måske indtager mere, end kroppen reelt har brug for.

Biotin findes i rigtig mange typer mad og råvarer, så mangel på biotin ses ikke så ofte igen. Det er ikke så svært at få dækket det daglige behov gennem maden. Det er derfor vigtigt, at du spiser en sund og varieret kost.

Ikke alle typer råvarer indeholder den samme mængde biotin. Vælg derfor de typer af mad, som har et stort indhold af biotin for en sund og varieret kost. Det findes blandt andet i

 • Nødder og frø
 • Edamamebønner/sojabønner
 • Bananer og avocado
 • Grovmalet mel
 • Spinat
 • Friske grønne ærter
 • Spinat og andet bladgrønt

Rå æggeblomme er også en fin kilde til at øge biotinet i kroppen – her skal du blot være ekstra opmærksom på, at det samme ikke gør sig gældende for rå æggehvide.

Den rå æggehvide indeholder nemlig avidin, som har den direkte modsatte effekt. Det blokerer rent faktisk for kroppens evne til at optage biotin.

Spiser du hele rå æg, for eksempel i forbindelse med din træning, bør du finde en anden for form for proteinkilde eller kun indtage æggeblommen rå . I hvert fald hvis har udfordringer med håret.

Måske tænker du, at biotininholdet i madvarer er forbeholdt de vegetabilske kilder. Det kan du til dels have ret i. Der findes faktisk også animalske fødevarer, der indeholder B7, men her er det bundet til proteinet.

Da kroppen som sagt ikke selv kan producere biotin, kan et biotin kosttilskud derfor være en perfekt løsning, hvis du har udfordringer med din hårpragt.

Det være sig tyndt hår eller direkte hårtab. Især hvis du ikke er sikker på, at du er godt dækket ind på biotin i din kost.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er biotin godt for?

Biotin har en dokumenteret positiv effekt på din hårvækst og kvaliteten af dit hår. Desuden har det også en gavnlig effekt på både dine negle og din hud. Biotin piller kan øge din hårvækst og forbedre kvaliteten på dit hår.

Hvad er biotin piller?

Biotin piller et et biotin kosttilskud i pilleform. Ofte omtales de som hår piller, netop fordi de har en gode og dokumenteret effekt på både mængden og kvaliteten af dit hår. Biotin tabletter findes både som piller og gummies.

Biotin findes også i mange andre typer produkter, der er fremstillet som hjælp til håret. Det være sig for eksempel shampoo, balsam eller serum til håret.

Hvor meget biotin må man tage om dagen?

Der findes som sådan ikke nogen maksimal grænse for, hvor meget biotin man må indtage dagligt. Derfor er den anbefalede daglige dosis på omkring 40 mikrogram ofte overskredet i kosttilskud, der indeholder vitaminet biotin.

Langt de fleste typer kosttilskud har et indhold på 50 mikrogram eller mere. Men fordi B7 biotinet et vandopløseligt vitamin, hober det sig ikke op i kroppen.

Kroppen skiller sig både nemt og ufarligt af med det overskydende biotin via urinen, uden nogle biotin bivirkninger for hverken din krop eller dit hår.

Hvornår er det bedst at tage biotin?

Vandopløselige vitaminer som biotin absorberes bedst i tyndtarmen på tom mave. Det betyder, at du kan tage biotin om morgenen inden morgenmaden eller mindst to timer efter et måltid.

Din krop tager den mængde af ​​biotin, som den har brug for og skyller resten ud af kroppen gennem urinen.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.