Hår

Bedste øjenbrynsfarve (TEST): Sådan farver du bryn derhjemme

Vil du gerne farve bryn, men er du bange for at ødelægge dine øjenbryn? Eller ved du ikke hvilken farve der er bedst? Så læs med her.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

øjenbrynsfarve

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Velformede og flotte øjenbryn i den helt rigtige farve er prikken over i’et, når vi gerne vil have et flot og harmonisk ansigt.

Farvede øjenbryn giver dig de smukke fyldige bryn, der fremhæver dine øjne på bedste vis og giver dit ansigt definition.

Og så kræver de farvede bryn ikke masser af daglig vedligeholdelse.

Lader du frisøren stå for din brynfarve eller farver du slet ikke dine bryn, så læs med her i vores store test af øjenbrynsfarve.

Bliv meget klogere på, hvordan man nemt kan farve sine øjenbryn selv med den bedste øjenbrynsfarve og samtidig spare masser af penge.

Bedste øjenbrynsfarve

En god øjenbrynsfarve giver dine øjenbryn den bedste farvning – uden at tilføre huden og hårene en masse unødig kemi, som kan fremkalde allergi eller andre gener.

Tag et kig på vores udvalg af den bedste øjenbrynsfarve og find din favorit.

 • Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve
 • Hanne Bang Brynfarve Brunsort
 • Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate Brown
 • Hanne Bang Brynfarve Brun
 • Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve
Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve

Bedste egenskaber

 • Vandfast
 • Holdbarhed helt op til 6 uger
 • Velegnet til hjemmefarvning af øjenbryn og vipper
 • Kan kombineres med produktets øvrige øjenbrynsfarver

En fantastisk brynfarve, som også kan farve din øjenvipper. Refectocil er det mest solgte produkt på markedet – og med en holdbarhed på helt op til 6 uger, er det også en af markedets mest holdbare øjenbrynsfarver. Virketid er 5 til 10 minutter, alt efter ønsket farve intensitet.

Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve skal blandet med en fremkaldervæske – en beize som den også kaldes. Vælg mellem RefectoCil Oxidant Liquid 3%, som er en helt flydende beize eller RefectoCil Oxidant Creme 3%, som har en mere tyktflydende og cremet konsistens. Denne ønskede beize skal købes separat.

Hanne Bang Brynfarve Brunsort

Hanne Bang Brynfarve Brunsort

Bedste egenskaber

 • Plejende balsam medfølger
 • Nok til 20 behandlinger
 • Velegnet til hjemmebrug
 • Indeholder både applikator pensel og øjenbrynsbørste

Et brynfarve kit, der indeholder alt du skal bruge, for at få smukke mørke øjenbryn, der giver dig en sort men super blød nuance. Æsken indeholder farve, fremkaldervæske (beize), blandeskål en applikator og en øjenbrynsbørste – og hele herligheden er samlet i en fin bakke, der nemt finder sin egen plads i skabet eller skuffen på badeværelset. Så er den lige til at tage frem, når brynene igen trænger til farve.

Hanne Bang Brynfarve sortbrun har en super hurtig trækketid på bare 3 til 5 minutter og fjernes nemt med et fugtigt stykke vat eller vatrondel. Desuden medfølger der en speciel plejende balsam, der skal påføres de farvede bryn efter 24 timer med den medfølgende øjenbryns børste. Den gør brynene sunde og stærke og er helt eminent til at holde dine bryn på plads.

Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate Brown

Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate Brown

Bedste egenskaber

 • Semi-permanent øjenbrynsfarve
 • Indeholder aloe vera for ekstra pleje og blødhed
 • God mulighed for at afprøve forskellige nuancer
 • Super nem gele konsistens, der er let at påføre

Her finder du en semipermanent øjenbrynsfarve, der holder i op til 3 dage. Her behøver du ikke skynde dig, for denne peel-off toning må gerne sidde og virke på dine øjenbryn mellem 20 minutter og et par timer. Herefter trækker du den simpelthen bare forsigtigt af og dine flotte bryn er klar til at blive vist frem.

Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate er perfekt til dig, der ikke er fan af en permanent øjenbrynsfarve, men gerne vil have mulighed for at shine dine bryn flot op til de festlige lejligheder. Denne farve til bryn giver dine øjenbryn en super trendy tattoo effekt. Den er geleagtig i konsistensen og hverken løber eller pletter.

Hanne Bang Brynfarve Brun

Hanne Bang Brynfarve Brun

Bedste egenskaber

 • Hurtigt trækketid på kun 3-5 minutter
 • Plejebalsam medfølger
 • Lille bakke der passer til hele sættet
 • Nok til 20 x farvning af begge bryn

Et lækkert lille brynfarve sæt, hvor det komplette indhold serveres på en fiks bakke, der passer perfekt i skuffen under vasken eller i badeværelsesskabet. Så er du sikker på, at sættet gemmes trygt og at alt er samlet der, hvor det skal være, når du har brug for at farve øjenbryn igen.

Hanne Bang Brynfarve Brun giver dig nok øjenbrynsfarve til at give begge dine bryn en opfriskning af farven helt op til 20 gange. Desuden får du en specialbalsam til dine bryn med. Den skal bruge 24 timer efter du har farvet brynene og sørger for god pleje og styrke til dine øjenbryn.

Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve

Bedste egenskaber

 • Op til hele 6 ugers holdbarhed
 • Professionelt produkt
 • Vandfast
 • Kombiner med med seriens øvrige øjenbrynsfarver

En øjenbrynsfarve med et blåsort skær, der er super flot til dig med mørkt hår og blå øjne. Med denne øjenbrynsfarve kan du både farve bryn og vipper for et flot og lækkert look på både dine bryn og vipper. Den intense mørke farve giver dig fyldige bryn.

Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve holder i helt op til 6 uger og er super nem at anvende. Den skal trække i 5 til 10 minutter på dine bryn og herefter fjernes med en fugtig vatrondel. Vær opmærksom på, at du skal købe fremkaldervæske separat. Her kan du vælge mellem 2 typer.

Før du køber øjenbrynsfarve

Inden du køber din øjenbrynsfarve, bør du læse med her, hvor vi fortæller dig, hvordan du nemmeste vælger den helt rigtige farve og nuance til lige netop dine bryn.

Her skal du nemlig tage højde for dine egne farver og tonerne i både hår og hud.

Du skal måske også finde ud af, om du overhovedet har brug for at farve dine bryn. Vi er nemlig ikke alle født med lige meget farvepigment i vores bryn.

Som udgangspunkt bliver dine øjenbryn både tyndere, mere sparsomme og mere farveløse med alderen.

Har jeg brug for at farve øjenbryn?

Vi kan altid se, om andres bryn trænger til at blive frisket op i farven eller om de har den rigtige farve. Det er straks værre, når det gælder os selv.

Ofte kan det hjælpe at tage to billeder af dig selv og kun have fokus på farver og nuancerne i håret, brynene og huden, når du kigger på dem.

På det ene foto skal du hæve øjenbrynene. For når vores øjenbrynsfarve er blevet afbleget af solen, grålig eller bare lige lovlig sparsom, gør det noget ved ansigtets mimik og definition.

Dine øjenbryn er med til at ramme ansigtet ind og give det flotte konturer – men det kræver at der er farve på brynene. Ellers kommer dit ansigt let til at se lidt udvisket ud. Det gælder for både kvinder og mænd.

Er du usikker på, om du har brug for at få farvet dine øjenbryn, kan du prøve at tegne dem let op med en øjenbrynsblyant eller et andet produkt, der giver farve til dine øjenbryn.

Lad være med at bruge en kulsort farve, for den er ofte alt for hård ved dit ansigt. Prøv i stedet med en brun eller antracit (grå) blyant. Så vil du hurtigt kunne afgøre, om farven giver mere liv og dybde til dit ansigt.

Farver du for eksempel dit hår i en mørkere nuance, vil du ofte opleve, at dine øjenbryn kommer til at se lidt farveløse ud. Lysner du håret, kan det samme faktisk ske – at dine bryn nærmest bliver helt væk.

Det kommer helt og holdent an på farvestyrken i dine naturlige bryn.

Derfor kan være et godt valg at farve øjenbryn

Der følger nogle ret så fine goder med, hvis du vælger at putte en øjenbrynsfarve på dine bryn.

 • Farvede bryn ser tættere og fyldigere ud
 • Farvede bryn er perfekte til dig, der dyrker sport- for du behøver ikke tegne dem op
 • Farvede bryn bringer liv og definition til dit ansigt – selv uden anden make-up
 • Farvede bryn gør din make-up rutine kortere

Når du selv farver brynene, er det også helt anderledes økonomisk, end når du får frisøren til at farve dine bryn. Og skal brynene også rettes, ja så løber det hurtigt op.

Når man påtænker hvor nem en rutine det egentlig er at farve brynene selv, så er det ikke et helt tosset sted at spare gode penge.

Øjenbrynsfarve er ikke et produkt, der koster særligt meget. Derfor er det en god besparelse på beauty budgettet, at farve brynene derhjemme.

Hvilken farve skal du vælge?

Helt sorte bryn klæde de færreste skandinaver. Den helt sorte farve bliver ofte for hård og øjenbrynene kan hurtigt komme til at blive alt for dominerende i dit ansigt.

Hovedreglen er ganske simpelt, at du bør finde en øjenbrynsfarve, der matcher din naturlige hårfarve – den farve du har farvet din hår i.

Men tidens mode ændrer sig løbende og vil du gerne have øjenbryn, der skiller sig ud fra mængden, så skal du helt sikkert vælge med hjertet.

Tidens mode er heldigvis præget af, at alt er tilladt – derfor ser vi for eksempel også affarvede øjenbryn i modebilledet.

Uanset om du er vild og vovet eller du har en lidt mere konventionel tilgang til farve på øjenbrynene, så får du i hvert fald lige en ovesigt over, hvordan du lettest finder den øjenbrynsfarve, der klæder dig bedst.

Her skal du kigge på dine naturlige farver og nuancer i huden og i din hårfarve, som enten kan være kolde eller varme.

Ofte hænger tonerne i huden og håret sammen med dine øjenfarve

Kolde farver og toner

Har du kolde undertoner i hud og hår, vil din øjenfarve typisk være grå, blå eller grøn og dit hår være blondt, brunt eller sort – med sølv eller askefarvede undertoner.

Dine blodårer vil syne blålige eller blålilla.

Her kan du med fordel vælge de kølige nuancer i øjenbrynsfarve. Det er for eksempel grå, antracit eller en kold brun farve.

Varme farver og toner

Har du varme undertoner i hud og hår, vil du typisk have brune øjne og rødt, brunt eller sort hår – med rødlige, gyldne eller gullige undertoner.

Dine blodårer vil syne grønlige.

Her bør du vælge en farve, der har varme toner, som for eksempel chokoladebrun eller kastanje.

Du kan også prøve at eksperimentere med at blande to nuancer. Det kan give dig virkelig gode resultater.

Kan man farve brynene derhjemme?

Farvning af bryn hjemme på badeværelset er faktisk noget af det nemmeste, du kan give dig i kast med på gør-det-selv siden.

Det tager ikke mange minutter at farve brynene derhjemme og det er super nemt at bruge øjenbrynsfarve, der giver både liv og definition til din bryn og hele dit ansigt.

Desuden har øjenbrynene stor betydning for hele din ansigtsmimik.

Som oftest køber man en farvekit til øjenbrynene. Den indeholder alt det, du skal bruge for at kunne farve dine bryn. Som regel ser indeholdet sådan her ud

 • Farvepasta
 • Fremkaldervæske
 • Blandeskål
 • Pensel eller spatel

Ikke alle farvesæt indeholder en fremkaldervæske – det er ofte hos de mærker, hvor der findes mere end en enkelt type fremkalder, at du selv skal vælge den type, du helst vil have.

Det kan for eksempel være et valg mellem en flydende fremkaldervæske og en mere cremet fremkaldervæske.

Der skal ikke bruges meget øjenbrynsfarve til en gang farvning af bryn. Derfor vil kittet have en lang levetid, hvilket igen gør hjemmefarvning af øjenbryn til et yderst økonomisk valg.

Kan man bruge hårfarve som øjenbrynsfarve?

Det helt korte svar er et rungende nej – du skal bestemt ikke lade dig friste til at putte lidt hårfarve på brynene, når du nu alligevel er i gang med at farve håret.

Selvom øjenbryn og hovedhår består af samme materiale, er huden i hovedbunden og huden i ansigtet ikke at sammenligne.

Det betyder at du kan risikere en slem allergisk reaktion eller en knap så flatterede kraftig misfarvning af huden omkring brynene, hvis du bytter øjenbrynsfarve ud med hårfarve til øjenbrynene.

3 tips til dig – dette skal du gøre inden du skal farve øjenbryn

Hvis du gerne vil ende med det bedste resultat af din farvning af bryn,

Farv øjenbryn når du har tid til det – ellers ender det tit i et stykke sjusket og forhastet arbejde, hvor det færdige resultat ikke er helt så godt, som du kunne ønske dig.

Pluk brynene en dag eller to i forvejen

Vi anbefaler ikke, at du plukker dine bryn samme dag som du skal farve øjenbryn. Specielt ikke, hvis du har sart hud eller du bruger en ny øjenbrynsfarve, som du ikke har prøvet tidligere. Det samme gør sig gældende, hvis du vokser dine bryn.

Både voksning og plukning af bryn efterlader bittesmå sår i huden, som kan blive irriterede eller reagere med med udslæt eller kløe efter du har farvet brynene. Vent derfor en dag eller to med at farve øjebrynene.

Læs brugsvejledningen grundigt og følg den

Instruktionen på din øjenbrynsfarve er ikke kun ekstra fyld i æsken. Producenten har lavet den, for at du kan være sikker på det bedste resultat med dine bryn.

Du skal også være opmærksom på, at blandingsforholdet på farvepasta og fremkaldervæske kan variere fra mærke til mærke.

Derfor er det altid bedst at følge instruktionerne i brugsanvisningen til punkt og prikke – så undgår du nemlig de fejl, der helt automatisk kommer, når vi nøjes med at bruge vores hukommelse.

Den bedste øjenbrynsfarve holder i mange uger – derfor er det smart lige at få frisket fremgangsmåden op, inden du går i gang.

Overhold trækketiden på din øjenbrynsfarve

Lad ikke brynfarven trække i længere tid, end hvad der er angivet i den medfølgende brugsanvisning. De forskellige producenters øjenbrynsfarve, trækker ikke altid lige kraftige op i dine øjenbryn.

Bruger du en ny type øjenbrynsfarve, som du ikke har benyttet tidligere, kan de anbefales, at du ikke udnytter den fulde trækketid, men i stedet halverer trækketiden.

Ellers kan du risikere at farven bliver for kraftig eller at du får træls allergisk reaktion på farven. Desuden er det altid lettere at farve dine øjenbryn igen, end det er at skulle leve med to sorte skovsnegle lige der, hvor dine flotte bryn skulle være.

Guide til at farve bryn derhjemme

For at få det bedste og flotteste resultat med hjemmefarvning af øjenbryn med den bedste øjenbrynsfarve, kan en nem og letforståelig guide være den bedste vej til et succesfuldt resultat.

Her får vores nemme guide til at farve øjenbryn derhjemme. Her er 8 trin, som tager dig hele vejen igennem processen og de ting du skal være ekstra opmærksom på i hver enkelt trin. Så bliver det ikke meget nemmere og du er færdig i løbet at ingen tid.

Trin 1: Rens

Rens dine øjenbryn og området omkring brynene godt af med en toner, så de er helt rene og fedtfri. Toneren skal være oliefri, for lige netop olie og hudfedt er med til at forringe effekten af øjenbrynsfarven.

Trin 2: Vaseline

Læg et fint lag vaseline eller anden fed creme rundt om øjenbrynene. Pas på med ikke at få vaseline på selve brynene -for farven ikke binder til de fedtede hår. Du kan eventuelt køre en tør vatpind rund i kanten af brynene, for at sikre dig, at de er fri for fedt. Vaselinen sikrer nemlig, at eventuel overskudsfarve ikke misfarver din hud.

Trin 3: Forbered

Sørg for at have vatrondeller, vatpinde og renseservietter eller vådservietter ved hånden, hvis du får brug for dem. På den måde kan du nemt og hurtigt fjerne de små klatter, der lander der, hvor de ikke skal være. Jo hurtigere du fjerner dem, des mindre misfarvning vil der opstå.

Trin 4: Bland farven

Bland øjenbrynspasta og fremkaldervæske (i nogle produkter kaldes den oxidant eller udviklervæske) i den medfølgende skål og i det rette forhold og mængde. Blandingen skal blandet grundigt og være helt rørt sammen til en en ensartet farve og konsistens. Først når de to ingredienser blandes, bliver øjenbrynsfarven aktiv.

Trin 5: Pårfør farven

Put nu øjenbrynsfarve på din bryn hårenes vokseretning – altså fra øjets inderste kant og ud mod øjets yderste kant. Brug den medfølgende pensel eller spatel. Alternativt kan du bruge en vandpind eller en lille tandbørste. Fjern den overskydende farve eller små pletter med en fugtig vatpind.

Trin 6: Lad den trække

Overhold trækketiden. Er det første gang du bruger farve til øjenbryn eller bruger du en øjenbrynsfarve, du ikke har prøvet før, kan du med fordel sænke trækketiden lidt. Det er altid nemmere at farve brynene igen, end det er at fjerne en alt for markant farve. De fleste permanente øjenbrynsfarver har en trækketid på mellem 5 og 10 minutter.

Trin 7: Tør farven af

Tør nu brynfarven af med fugtige vatrondeller. Her må du gerne trække vatrondellen rundt i forskellige retninger, så du får fjernet al øjenbrynsfarve fra brynet. Slut af med en tør rondel, så du sikrer dig, at al overskudsfarven er tørret af dine øjenbryn.

Trin 8: Rens

Afslut som du startede, med en afsluttende rens af brynet med en toner, der ikke indeholder olie.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid holder øjenbrynsfarve?

Farven på dine øjenbryn holder som regel i mellem 2 til 4 uger, hvis du anvender en permanent øjenbrynsfarve. Enkelte mærker holder lidt længere. Holdbarheden afhænger naturligvis også af, hvor godt du plejer dine farvede øjenbryn.

Hvordan får man øjenbrynsfarve af?

Øjenbrynsfarve misfarver både vasken, håndklæderne og din hud, hvis farve får lov at sidde i længere tid der, hvor den ikke skal være. Har du været uheldig at få farve på huden, kan den fjernes med citron eller olie.

Kan jeg bruge øjenbrynsserum på farvede bryn?

Du kan sagtens bruge en god serum til øjenbrynene, selv om du har farvet dine øjenbryn. En øjenbrynsserum indeholder ingredienser, der booster brynenes vækst og samtidig har den plejende ingredienser, der holder brynene i topform.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.