Hår

Øjenbrynsserum (TEST): 8 bedste serum til fyldigere bryn

Vil du gerne give dine øjenbryn et boost? Så bør du kigge nærmere på æjenbrynsserum.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

oejenbrynsserum

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Tidens mode er ekstra fyldige øjenbryn. Men det er ikke alle, der kan prale af naturlige bryn med fylde og tæthed. Det kan kræve lang tid foran spejlet af kreere de helt rigtige og fyldige bryn, hvis man i forvejen ikke har meget øjenbryn at vise frem.

Her kan en effektiv øjenbrynsserum være løsningen, for dig der der har tynde øjenbryn, sparsomme øjenbryn eller overplukkede bryn, der bare ikke gider vokse ud igen. Serum til øjenbryn giver nemlig dine bryn et vækst boost, så du igen kan opnå de tætte og fyldige øjenbryn. Læs med her og stift bekendtskab med de bedste øjenbrynsserum på markedet lige nu.

Bedste øjenbrynsserum

Den bedste øjenbrynsserum med aktive ingredienser har dokumenteret effekt, så du igen kan få flotte øjenbryn med masser af fylde og tæthed. Her er vores bud på de 8 bedste serum til dine øjenbryn:

 1. Naturlig Økologisk Bryn & Vippeserum
 2. M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum
 3. Revitalash Revitabrow Advanced Eyebrow Conditioner
 4. Filorga Optim-Eyes Lashes & Brows
 5. Superb Eyebrow Enhancing Serum
 6. Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum
 7. Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum
 8. Nanobrow Eyebrow Serum
Naturlig Økologisk Bryn & Vippeserum

Naturlig Økologisk Bryn & Vippeserum

Bedste egenskaber

 • Parfumefri
 • Økologisk serum
 • Indeholder algeekstrakt

Denne skønne og helt naturlige serum til øjenbryn og øjenvipper består udelukkende af økologiske og naturlige ingredienser. Den indeholder forskellige gavnlige olier og så indeholder den et helt specielt mikroalgeekstrakt, der beviseligt stimulerer væksten og øger densiteten i hver enkelt hår. Anbefales til sart hud.

Naturlig Økologisk Bryn & Vippeserum med roll-on funktion har dokumenteret effekt – både i in vivo (forsøgspersoner) og in vitro (laboratorie) test. Brug øjenbrynsserum en gang dagligt – helst i forbindelse med din aftenrutine og på afrenset, fedtfri og tør hud. Så kan denne veganske øjenbryn serum nemlig virke natten over.

M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum

M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum

Bedste egenskaber

 • Dermatologisk testet
 • Indeholder ikke parabener og sulfater
 • Innovativ formel

En øjenbrynsserum, der med sit innovative kompleks både styrker, plejer og booster hårvæksten i dine øjenbryn. Serum fra M2 Beauté er et velkendt og pålideligt mærke indenfor growth serum til henholdsvis øjenbryn og øjenvipper. Serummet er dokumenteret dermatologisk testet og indeholder ikke skadelige stoffer for huden.

M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum bruges en gang dagligt. Det anbefales at du bruger serummet om aftenen på afrenset og ren hud. Brug en makeup fjerner der ikke indeholder olie. Påfør kun serum der, hvor du ønsker en øget hårvækst. Lad serummet trænge godt ind og tørre, inden du putter natcreme eller anden type plejeprodukt på huden.

Revitalash Revitabrow Advanced Eyebrow Conditioner

Revitalash Revitabrow Advanced Eyebrow Conditioner

Bedste egenskaber

 • Klinisk testet
 • Fri for parabener
 • Gør brynene mørkere og tættere

En vegansk serum til øjenbryn, der er fremstillet på en effektiv blanding af peptider og planteekstrakter, der giver brynene ekstra fylde og tæthed. Revitalash Revitabrow Eyebrow Conditioner indeholder biotin (B-vitamin B7), der fremmer hårvæksten og desuden ginseng rod, der giver optimal næring og pleje til brynene.

Revitalash Revitabrow Eyebrow Conditioner anvendes en gang om dagen, på et afrenset, tørt og fedtfrit øjenbryn. Vi kan anbefale at du anvender produktet om aftenen, inden du går i seng, så serummet kan virke natten over. Revitalash Revitabrow Eyebrow Conditioner smøres på brynet med flere korte strøg på de områder, hvor du har brug for øget hårvækst.

Superb Eyebrow Enhancing Serum

Superb Eyebrow Enhancing Serum

Bedste egenskaber

 • Økologiske ingredienser
 • Unik formel
 • Indeholder ikke skadelige stoffer eller unødig kemi

Plantebaseret øjenbrynsserum med dokumenteret effekt på væksten af dine bryn. Den indeholder naturlige ingredienser som både kaffebønneolie med koffein, hydrolyseret ærteprotein og risekstrakt, der alle aktiverer øjenbrynenes vækst og styrker de enkelte hår, for et både sundere og kraftigere øjenbryn.

Superb Eyebrow Enhancing Serum indeholder blødgørende og fugtgivende økologiske olier, aloe vera og hyaluronsyre, der plejer dine bryn. Brug Eyebrow Enhancing serum både morgen og aften. Påfør serum inden du lægger makeup og vent 5 til 10 minutter, inden du bruger makeup på brynene. Om aftenen skal du rense makeup af, inden du påfører serum.

Optim-Eyes Lashes & Brows

Filorga Optim-Eyes Lashes & Brows

Bedste egenskaber

 • 2-i 1 øjenbrynsserum og vippeserum
 • Oftalmologisk testet
 • Giver max volumen

Her får du dobbelt op på pleje vækst af både øjenbryn og vipper. En lækker growth serum, der booster både dine bryn og øjenvipper. Et 2 trins system giver dig mulighed for både at tilføre brynene et vækst boost og et plejende volumen boost. Den lille beholder delt i to dele – så du selv kan bestemme, hvornår der skal plejes og hvornår der skal boostes.

Otim-Eyes Lashes & Brows påføres bryn og eventuelt også vipper 2 gange dagligt – morgen og aften. Trin 1 skal påføres med tilhørende pensel ved hårrødderne og trin 2 i den anden ende, skal derefter påføres hele håret fra rod til spids med tilhørende børste.

Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum

Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum

Bedste egenskaber

 • Økonomisk i brug
 • Fremmer cellefornyelsen
 • Dokumenteret effekt

Denne øjenbrynsserum indeholder naturlige ingredienser og urter, der booster væksten i dine øjenbryn, ved at fremme cellefornyelsen. Den giver dig mere kraftige og fyldige bryn. Desuden vil du opleve, at den gør brynene mørkere, hvilket kan spare dig for øjenbrynspen eller anden farve på dine bryn.

Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum påføres en gang om dagen på grundigt rengjorte bryn. Ryst beholderen godt, inden du fordeler øjenbryn serum med den tilhørende børste. Vi anbefaler at implementere din øjenbrynsserum i din aftenrutine, så den kan arbejde i dine bryn natten over.

Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum

Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum

Bedste egenskaber

 • Vegansk serum til øjenbryn
 • Ingen kemi
 • Giver fyldige og tykke bryn

En brow enhancer der er 100% vegansk og med naturlige ingredienser. Den er rig på både peptider og antioxidanter. Dette øjenbrynsserum er udviklet på en unik formel, der både sørger for at tilføre pleje til dine eksisterende hår i øjenbrynet og samtidig booste hårenes vækst. Resultatet er flotte bryn og helt naturlige øjenbryn.

Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum kan bruges op til to gange dagligt. .Brynene skal som altid være helt rene og tørre, inden du kommer din brow enhancer serum på. Vælger du en enkelt påføring om dagen, så snup den om aftenen – så kan din eyebrow growth serum nemlig få lov at virke hele natten.

Nanobrow Eyebrow Serum

Nanobrow Eyebrow Serum

Bedste egenskaber

 • Absorberes hurtigt
 • Hurtige resultater
 • Reparerende effekt

Med denne øjenbrynsserum kan du reparere overplukkede øjenbryn og få dit oprindelige naturlige bryn tilbage. Et brynserum der vækststimulerende agenter, der både giver dig tykke og fyldigere øjenbryn og samtidig forhindrer fremtidigt hårtab. Desuden reparerer den strukturen i dine øjenbryn, så de nyudvoksede hår er med til at give dig kraftige bryn.

Nanobrow eyebrow serum skal påføres en gang om dagen i 2 måneder. Herefter anbefales det, at du fortsætter med denne eyebrow growth serum 2 til 3 gange om ugen, for at vedligeholde de opnåede resultater. Påfør altid serum på et rent og tørt øjenbryn.

Før du køber øjenbrynsserum

Inden du vælger din øjenbrynsserum, kan det være en gode idé at få lidt mere kendskab til produktet og de ting du skal være opmærksom på, i forhold til lige netop dine udfordringer med at få fyldige bryn og ikke mindst tætte og kraftige øjenbryn.

Der findes virkelig mange forskellige slags øjenbrynsserum på markedet – og selv om der findes mange gode og påviseligt effektive typer, så findes der altså også nogle, der måske lover mere, end de kan holde.

Derfor bør du altid vægte kvalitet over pris, når du vælger den serum, som passer bedst til dig og dine bryn. Det er ikke nødvendigvis fordi det kommer til at koste dig mere, for uanset hvilken bryn serum du vælger, er der ikke voldsom variation i priserne.

Hvad er øjenbrynsserum?

En øjenbrynsserum er et effektiv serum, der bruges til at fremme væksten og forbedre kvalitet og udseende på dine bryn så du kan forvandle triste øjenbryn til flotte øjenbryn.

Serum til øjenbryn styrker brynene ved hjælp af plejende ingredienser og stimulerer samtidig væksten via aktive og komplekse ingredienser, så du opnår både sunde og fyldige øjenbryn.

De bedste øjenbrynsserum kan give dig

 • Fyldigere øjenbryn
 • Tykkere øjenbryn
 • Kraftigere øjenbryn
 • Tættere øjenbryn

Resultatet bliver ikke store, vilde og buskede øjenbryn (selv om de nu også har sin helt egen charme), men derimod bryn, der har mere volumen og tæthed.

Synlige resultater der helt sikkert vil gøre en stor forskel i dit ansigt og samtidig minimere den tid du bruger, når du lægger makeup og ordner dine øjenbryn hver morgen.

Skal du bruge øjenbrynsserum?

En bryn serum giver dig sunde bryn og booster hårvæksten i dine øjenbryn via de aktive ingredienser i produktet.

Synes du, at der mangler lidt volumen på dine fine øjenbryn eller har du overplukkede bryn, der har resulteret i mere eller mindre permanent tynde øjenbryn.

Eller måske har du en sparsom hårvækst og dermed sparsomme øjenbryn, der mangler volumen, så kan en god og effektiv øjenbrynsserum være den perfekte løsning for dig.

En kraftigere hårvækst kan give dig et mere udtryksfuldt look med dybde og definition og forbedre din ansigts mimik, som dine øjenbryn har stor indflydelse på.

Måske er dine øjenbryn resultatet af lang tids overplukning eller 80’ernes og 90’ernes bryn mode, hvor tynde bryn var højeste mode. Jo tyndere de var, des mere hotte var de.

Til dig og alle andre, der mangler volumen og fylde på brynene, kan en øjenbrynsserum være svaret på drømmen om fyldige øjenbryn.

Virker øjenbrynsserum?

En øjenbrynsserum virker – så kort kan det siges. Der findes virkelig mange gode serum til brynene, der er videnskabeligt testet og som kan fremvise flotte resultater.

Desuden finder du serum til øjenbryn, der hverken indeholder skadelige ingredienser, allergifremkaldende stoffer, unødig kemi eller hormonforstyrrende stoffer.

Det betaler sig altid at vælge en af de bedste øjenbrynsserum, så du er sikker på at få en serum til øjenbryn, der er sammensat med de bedste og mest virksomme ingredienser.

Det er ikke sikkert du ender med store buskede øjenbryn – til gengæld har du garanti for kraftige og fyldige bryn, når du bruger din øjenbryn serum dagligt. Resultaterne viser sig løbende og efter 2 til 3 måneder ser du den fulde effekt.

Det er værd at bemærke, at når du stopper med at anvende øjenbrynsserum, aftager effekten lige så stille. Derfor kan det være en super god investering, at fortsætte med at anvende din serum til øjenbryn forebyggende, for at holde resultaterne ved lige.

På samme måde som du vil anvende en rynkecreme forebyggende, for at undgå flere rynker og minimere dem, der allerede har vist sig.

Du kan eventuelt skære ned for hyppigheden, så i stedet for at anvende din brynserum dagligt, anvender du den i stedet for 2 til 3 gange om ugen. Du kan altid justere op eller ned som det passer dig bedst.

Hvordan vokser øjenbrynene?

Dine øjenbryn vokser på en noget anderledes måde, end for eksempel dit hår gør. Brynene har vi, for at beskytte øjnene.

Den skrånende facon på brynet gør det nemlig muligt at lede vand og sved væk fra øjet via brynene. Derfor er brynene relativt korte og tætte.

Akkurat som håret på hovedet, har øjenbrynene også en vækstcyklus – men der hører ligheden også op, for de to cyklusser er meget forskellige. Dine bryn vokser nemlig meget langsommere end håret på dit hoved gør.

Et øjenbrynshår vokser cirka 0,3 mm per dag og der findes mellem 100 og 1.000 hårsække i brynområdet.

Brynenes vækstcyklus har 3 faser og ser nogenlunde sådan her ud

 1. Anagen fase – Brynenes vækstfase, hvor øjenbrynshåret vokser. Fasen varer i ca. 4 uger, altså en måneds tid.
 2. Katagen fase – Brynenes overgangsfase, hvor væksten stopper og folliklerne skrumper ind. Fasen varer ikke mere end par dage.
 3. Telogen fase – Brynenes hvilefase, hvor der langsomt dannes nye follikler. Fasen varer mellem 4 og 8 måneder.

Ikke alle hårene befinder sig i den samme fase på en gang. Hele cyklussen varer mellem 5 og 9 måneder, hvoraf dine øjenbryn gror i en enkelt måned.

Hvilefasen kan for nogle være meget lang. Det kan betyde at du må være lidt mere tålmodig, før du ser de flotte kraftige øjenbryn, som en øjenbrynsserum giver dig.

Desuden er der naturligvis forskel på, om du har 100 eller 1.000 hårsække i brynområdet. Antallet af hårsække er for det meste genetisk betinget.

Du kan altså arve den sparsomme vækst eller de fine bryn fra dine forældre eller dine bedsteforældre.

Det betyder ikke, at du ikke kan få både kraftigere bryn og dermed nutidige og flotte øjenbryn, hvis du anvender en god øjenbryn serum.

Hvad gør øjenbrynsserum?

En øjenbrynsserum påføres dine bryn og virker dermed lige der, hvor der er brug for den. Den stimulerer væksten af dine bryn og kan dermed booste de hår, der befinder sig i hvilefasen. Det kan forkorte fasen og dermed få brynene til at vokse hurtigere.

Desuden gavner serum til øjenbryn også de eksisterende hår i øjenbrynet. Det giver dig tykkere bryn og bryn der er stærkere og mere modstandsdygtige.

En øjenbrynsserum:

 • Stimulerer hårene
 • Stimulere hårvæksten
 • Stimulerer brynene

De aktive ingredienser i en øjenbrynsserum, er de vitaminer, mineraler og andre essentielle ingredienser, som især hår, bryn og vipper har brug for og som er nødvendige for, at en øjenbryn serum virker.

Ofte ses det, at hvis dit hår på hovedet lider, ja så lider dine øjenbryn og øjenvipper også. Er det tilfældet hos dig, skyldes det oftest, at hårene ikke får nok næring i form af de rigtige vitaminer og mineraler.

Du har mulighed for selv at hjælpe til med at booste væksten af både bryn, vipper og håret på hovedet, ved at leve sundt og varieret. Desuden er sygdom og stress en negativ indikator for hårvæksten.

Er dit hovedhår i godt stand og vokser fint uden nogen nævneværdige problemer, vil tynde bryn og sparsom hårvækst højst sandsynlig stamme fra overplukkede øjenbryn.

Derfor bør du afholde dig fra at plukke dine bryn for ofte. Især bør du ikke plukke bryn eller vokse bryn i den periode hvor du bruger serum til brynene.

Hele formålet med serummet er jo faktisk, at opnå kraftigere bryn. Du kan nemt komme til at plukke de nye hår ud, som skal være med til at danne dit kraftigere øjenbryn.

Vil du gerne se den fulde effekt at din øjenbrynsserum, bør du helt sikkert vente med at pukke dine bryn, før der som minimum er gået 8-12 uger.

Hvad indeholder øjenbrynsserum?

Ingredienslisten kan variere en del fra den ene øjenbrynsserum til den anden. Vi har her samlet de ingredienser, der som oftest er at finde i en effektiv serum til øjebryn.

Listen kan sagtens være længere, men nogle af de mange hår-, vippe- og øjenbrynsvenlige ingredienser kan sagtens erstatte hinanden.

Biotin

Et B-vitamin (B7), som er livsnødvendig for kroppen. Biotin kaldes også for skønhedsvitaminet, for det er en vigtigt del af sund hud og sundt hår. Og netop derfor kan booste hårets evne til at vokse sig stærkt og sundt.

Peptider

Er små kæder af aminosyrer, der evner at trænge ned i huden. Derfor kan de rette typer aminosyrer faktisk arbejde i hårfolliklerne og netop booste hårvæksten lige der, hvor den sættes i gang. Peptider er nemlig vigtige byggesten i netop kollagen og keratin, som både hunde og håret består af.

Planteekstrakter

Endnu engang viser naturen hvad den har at byde ind med, når det kommer til effektive og virksomme ingredienser. Der findes flere typer, som for eksempel algeekstrakt, der er kan sætte gang i hårvæksten i dine bryn.

Hyaluronsyre

En fugtgivende ingrediens som efterhånden findes i et væld af pleje produkter til hud og hår. Reelt er hyaluronsyre små naturlige sukkermolekyler i kroppen, der netop binder fugten. Niveauet i kroppen falder med tiden og derfor kan hyaluronsyre i produkter være super effektivt.

Andre ingredienser

Som sagt kan din bryn serum indeholder flere gode sager som for eksempel aloe vera, der er godt til alverdens ting og derudover er en effektiv fugtgiver, for sunde og flotte øjenbryn.

Også naturlige olier er ofte at finde i en øjenbryn serum. Dem kan dine bryn nemlig hente både fugt og pleje fra. Vi ender sikkert alle den fremragende argan olie, der virkelig gavner håret på bedste vis.

Måske skal vi også lige nævne koffein, som ikke bare kan booste dig og din vitalitet og effektivitet, men også dit hårs – og det gælder både hovedhår, vipper og øjenbryn. Et effektivt boost, der virkelig kan få hårene i dine bryn til at vokse.

En enkelt ting du skal være ekstra opmærksom på, er om din brynserum indeholder hormoner, hormonforstyrrende stoffer eller skadelige ingredienser. Selv om de er tilstede i ganske små mængder, er det nok til at, at producenten fraråder at anvende serummet, hvis du er gravid.

Forsøger du aktivt at blive gravid, bør du også finde dig en anden serum uden skadelige ingredienser. Det vil altid fremgå af den valgte serum til bryn, om den kan anvendes selvom du er gravid.

Brug af øjenbrynsserum

Alt efter hvilken øjenbrynsserum du anvender, kan der være små forskelligheder i blandt andet anvendelsesmåde og -hyppighed. Derfor bør du selvfølgelig læse instruktionerne i æsken, så du bruger din bryn serum på den bedste måde.

Nogle øjenbryn serum kan bruges så ofte du lyster det – andre skal kun anvendes en enkelt gang om dagen. Alle virker de bedst, hvis du bruger dem på afrensede øjenbryn. Du får den største effekt, hvis du anvender øjenbrynsserum kontinuerligt og dagligt.

Her får du en lille guide, som viser dig hvor nemt og hurtigt det er, at inkorporere din øjenbrynsserum i din daglige rutine.

Det er 3 nemme skridt på vejen til flotte og fyldige øjenbryn.

 1. Rens huden og øjenbrynene med en makeup fjerner eller anden form for renseprodukt. Undgå olieholdige produkter, da de kan blokere for serummets optagelse i brynene. Hudens overflade bør være ren, tør og fedtfri.
 2. Påfør øjenbrynsserum der, hvor du gerne vil have en øget hårvækst. Har du små skaldede pletter i dine bryn, skal du kun påføre serummet der. Har du meget tynde øjenbryn, kan du påføre serum i det ønskede område under dit nuværende bryn.
 3. Vent 5 til 10 minutter på, at din øjenbrynsserum trænger ind og tørrer helt, inden du bruger andre plejeprodukter eller lægger din makeup.

Som du kan se, er det ikke en rutine, der tager voldsomt meget af din tid. Uanset om du skal bruge produktet en eller to gange om dagen.

3 gode grunde til også at bruge øjenbrynsserum

Ud over den helt åbenlyse grund til at anvende en god og effektiv serum til brynene, som vi allerede har været igennem, som handler om kraftigere bryn og øget hårvækst.

Så findes der faktisk også et par andre grunde til, at en brynserum kunne være den helt perfekte løsning for dig.

Her får du 3 gode grunde til, at du med fordel kan fremskynde processen eller spare dig selv for tid foran spejlet, med en bryn serum.

1. Du har plukket dine øjenbryn tynde og fine i mange år

En serum til brynene kan vække de hårceller til live, som ligger i dvale. Med andre ord de celler, der er inaktive. Der er set mange flotte eksempler på, at de overplukkede bryn fint kan regenereres. Også selvom det ligger år tilbage i tiden.

2. Du får farvet bryn hos frisøren

Her kan vi anbefale dig, at finde en brynserum, der gør dine øjenbryn mørkere. Det giver en god kontrast i dit ansigt – at der så følger fyldigere øjenbryn med i købet, er jo bare et ekstra plus. Desuden sparer du en del penge.

3. Stress, sygdom eller en graviditet har udtyndet dine bryn

Når man påtænker øjenbrynenes cyklus, kan du komme til at vente meget længe. Giv derfor dine bryn et boost med en brynserum, så det kan gå lidt hurtigere.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet svarene på de mest stillede spørgsmål om emnet øjenbrynsserum nedenfor. Måske er du heldig at finde varet her, hvis du stadig har et enkelt spørgsmål eller to, du mangler svar på.

Hvordan får jeg mine øjenbryn til at vokse ud igen?

Vil du gerne booste væksten af dine øjenbryn, kan du enten spise dig til en hurtigere vækst eller du kan anvende en øjenbrynsserum, der virker lige der, hvor du har brug for hjælp.

Kan man bruge Øjenvippeserum til øjenbryn?

Man kan umiddelbart godt erstatte øjenbrynsserum med vippeserum, men det er ikke optimalt. Der findes øjenbrynsserum, der både er gavnlige for både bryn og vipper, det kan du naturligvis sagtens anvende til begge dele.

Hvorfor må jeg ikke bruge renseprodukter med olie inden øjenbrynsserum?

Selvom nogle øjenbrynsserum indeholder nærende olier, er formlen så let, at en anden type olie nemt kan blokere for optagelsen af serum i dine øjenbryn. Derfor bør du ikke anvende olieholdige renseprodukter inden du påfører øjenbrynsserum.

Hvorfor må man ikke bruge øjenbryn serum hvis man er gravid?

Nogle typer øjenbrynsserum indeholder stoffet prostaglandin (bimatoprost), som er et hormon, der for nogle har en del uønskede bivirkninger. Der er som sådan ikke tale om et af de hormonforstyrrende stoffer – men er du gravid, bør du ikke bruge hverken medicin, øjenbrynsserum eller andre produkter, der indeholder dette hormon.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.