Hår

Bedste vippeserum (TEST): 7 serum til fyldige øjenvipper

Lange vipper er eftertragtede. Og vippeserum kan være genvejen.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

bedste vippserum

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Hvem ønsker sig ikke lange vipper, der både er tætte og fyldige. Uheldigvis er det langt fra alle kvinder, der har naturligt lange vipper og er du en af dem, er der hjælp at hente med en effektiv og virksom vippeserum. Det kan nemlig give dig naturligt lange øjenvipper, fyldige øjenvipper og masser af volumen på vipperne.

Men hvad er vippeserum sådan helt præcist og hvordan kan det forbedre dine vippers kvalitet, kvantitet og længde. Vi har testet alle de bedste vippeserum på markedet i vores øjenvippeserum test – læs med og se alle resultaterne her.

Bedste vippeserum

Den bedste vippeserum giver dig naturlige vipper med en fylde og længde, du ikke troede mulig. Det eneste du skal fortage dig, er at bruge et par minutter om dagen, på at påføre dit vippeserum på vippekanten.

Er du i tvivl om, hvilket vippeserum er bedst til dine vipper, så bliv meget klogere her i vores test, hvor vi har fundet vores svar på de 7 bedste vippeserum:

 1. Superb Eyelash Enhancing Serum
 2. M2 Beauté Eyelash Activating Serum
 3. RevitaLash Eyelash Conditioner
 4. Xlash PRO Eyelash Serum
 5. Naturligolie Økologisk bryn- og vippeserum
 6. Lavinde Copenhagen HYPED Eyelash Serum
 7. Nanolash Eyelash Serum
Superb Eyelash Enhancing Serum

Superb Eyelash Enhancing Serum

Bedste egenskaber

 • Vegansk vippeserum
 • Økologiske ingredienser
 • Resultater i løbet af 4 til 8 uger

En økologisk og vegansk serum til øjenvipper, der er plantebaseret. Den genopbygger og forstærker vipperne og indeholder ikke forstyrrende kemi. Dens unikke sammensætning af aktive ingredienser, som peptider, koffein og plantekstrakt fremmer væksten og vipperne styrkes og plejes med naturlige ingredienser som aloe vera og jojobaolie.

Superb Eyelash Enhancing Serum på bruger du 2 gangen om dagen – morgen og aften – på rene og tørre vipper. Påfør vippeserum langs vippekanten og vent 5 til 10 minutter, inden du lægger øjenmakeup. Enhancing Serum er klinisk testet og har dokumenteret effekt på dine vipper.

M2 Beauté Eyelash Activating Serum

M2 Beauté Eyelash Activating Serum

Bedste egenskaber

 • Indeholder biotin
 • Styrker vipperne
 • Resultater i løbet af 6-8 uger

En effektiv vippeserum med en unik sammensætning af aktive ingredienser, der giver dig længere, stærkere og fyldigere vipper. Denne serum indeholder biotin, som både styrker vipperne og forlænger deres levetid. Nogle brugere er heldige at få mørkere vipper med en flot og harmonisk bue. Serummet er testet og den positive effekt er dokumenteret.

M2 Beauté Eyelash Activating Serum bruges en gang dagligt – gerne om aftenen – på afrensede og rene vipper. Pensl vippeserum på øverste øjenlågskant og vent nogle minutter til serummet er trængt ind i vipperne, inden du påfører anden creme eller serum på øjenområdet.

RevitaLash Eyelash Conditioner

RevitaLash Eyelash Conditioner

Bedste egenskaber

 • Dermatologisk testet
 • Giver smidige vipper
 • Virker i løbet af 3 til 8 uger

Dette øjenvippe serum giver dine vipper et løft, der resulterer i en flot buet form. De aktive og naturlige ingredienser booster væksten og forlænger vippernes livs og gør dem stærkere og mere smidige, så de ikke knækker eller falder af. Denne vippeserum er dermatologisk testet for din sikkerhed.

RevitaLash Eyelash Conditioner bør anvendes en gang om dagen og helt om aftenen, så det kan virke i dine vipper natten over. Afrens dine øjenmakeup, inden du anvender serum. Påfør serum på øverste vippekant, som ville du lægge en fin eyeliner. Vent til det er trængt ind i hud og vipper, inden du bruger andre plejeprodukter på øjnene.

Xlash PRO Eyelash Serum

Xlash PRO Eyelash Serum

Bedste egenskaber

 • Testet af øjenlæger
 • Giver volumen til vipperne
 • Maksimal vippelængde efter 8 ugers brug

Allerede efter 28 dage (4 uger) kan du se fantastiske resultater med dette vippeserum. Med sit indhold af vigtige mineraler, fremmer det cellefornyelsen i vippernes hårsække, der igen booster væksten. Indholdet af biotin peptider, hyaluronsyre og grøn te giver dig længere vipper, fyldigere vipper og tættere vipper.

Xlash PRO Eyelash Serum anvendes en gang om dagen, helst om aftenen, så det kan virke natten over. Påfør en tynd linje på den øverste vippekant på rene vipper. Maksimal effekt nås efter 8 uger, hvorefter du kan nøjes med at anvende midlet 1 til 3 gange ugentligt.

Naturligolie Øko

Naturligolie Økologisk bryn- og vippeserum

Bedste egenskaber

 • Økologisk bryn- og vippeserum
 • Dokumenteret effekt
 • Virker i løbet af 6-8 uger

Et økologisk vippeserum, der er helt fri for unødig kemi. Serummet er beregnet til brug på både vipper og bryn og med en fin roll-on funktion. Denne vippeserum indeholder et helt unikt og aktivt algeekstrakt, der kun findes i i havet omkring Tahiti. Det stimulerer hårvæksten og øger hårets tæthed og volumen. Produktet har en dokumenteret effekt.

Naturligolie Økologisk bryn- og vippeserum bruges hver aften på afrensende vipper og bryn. Luk øjet og kør rullen hen over den øverste vippekant. Hold flasken på skrå med bunden i vejret – så sikrer du en jævnt flow. På brynene holder du flasken så samme måde og kører rullen hen over brynet.

Lavinde Copenhagen HYPED Eyelash Serum

Lavinde Copenhagen HYPED Eyelash Serum

Bedste egenskaber

 • Allergivenlig vippeserum
 • Indeholder hverken parabener eller parfume
 • Virker i løbet af 3 til 5 uger

Med sin unikke og effektive peptid sammensætning giver dette serum til vipper dig lange øjenvipper med masser af styrke. Med masser af gavnlige vitaminer og mineraler, der giver dig stærkere øjenvipper og fyldige vipper med masser af volumen og tæthed. Desuden er dette serum deklareret i samarbejde med astma og allergiforbundet i Danmark.

Lavinde Copenhagen HYPED Eyelash Serum kan bruges både morgen og aften for et hurtigere resultat. Rengør øjenområdet og påfør serum i en tynd linje langs øjets øvre vippekant. Når det ønskede resultat er nået, bruges vippeserum 2 til 3 gange ugentligt for at vedligeholde de flotte vipper.

Nanolash Eyelash Serum

Nanolash Eyelash Serum

Bedste egenskaber

 • Testet af øjenlæger
 • Kan anvendes på både øvre og nedre vipper
 • Virker i løbet af bare 4 uger

En vippeserum der er fremstillet på lutter naturlige ingredienser, der oven i købet er dermatologisk testet og godkendt af øjenlæger. Med sin unikke sammensætning af gavnlige naturlige ingredienser vil dine vipper blive både længere, fyldigere og stærkere. Desuden får du også mørkere vipper, som en ekstra sidegevinst.

Nanolash Eyelash Serum bruges op både øvre og nedre vippekant. Påfør serum en gang dagligt – gerne om aftenen efter du har rengjort dit ansigt. Så kan det virke uforstyrret natten over. Allerede efter en måneds brug, vil du kunne se markant forskel på dine vippers velbefindende.

Før du køber øjenvippeserum

Det kræver en anelse indsigt i vippeserummets verden, før du kan vælge den bedste vippeserum til dine vipper og deres udfordringer.

For hvad er vippeserum egentlig for en størrelse og hvordan virker den, så dine øjenvipper kan blive flotte og lange på den helt naturlige måde?

Hvad er øjenvippe serum?

Øjenvippe serum eller blot vippeserum, som det oftest kaldes, er et serum, der er udviklet til at booste vippernes vækst og samtidig pleje og styrke øjenvipperne.

Indholdet i en vippeserum koncentreret omkring ingredienser, der beviseligt har en virkelig gavnlig effekt på vipper, bryn og hår.

Du kan finde både økologisk vippeserum, vegansk vippeserum og konventionel vippeserum. Uanset hvilken type du vælger, kan du være helt sikker på, at produktet overholder de danske regler og standarder, hvis du køber din serum i Danmark.

Er du på jagt efter dine helt egne lækre og lange Bambi vipper, er en øjenvippeserum lige noget for dig. Har du allerede flotte lange øjevipper, så brug vippeserum til at holde dem sund, stærke og smidige.

Hvordan virker vippeserum?

Vippeserum virker lige der, hvor øjenvipperne har behov for det. Når du pensler det på vippekanten, trænger et ind i vippens rod og i hårfolliklerne under hudens overflade.

Vippeserum er en unik sammensætning af virksomme ingredienser – mange er hentet fra naturens verden – som tilsammen udgør en potent blanding, som både booster væksten, forlænger vippernes vokseperioder og samtidig nærer og plejer vipperne, så de bliver modstandsdygtige og stærke.

Serum til øjenvipperne virker, når du bruger det dagligt. Efter en periode på omkring 8 uger, vil du kunne se den fulde effekt af din vippeserum.

Hvis du stopper med at bruge produktet, vil virkningen langsomt aftage og dine øjenvipper vil vende tilbage til deres oprindelige udseende.

Derfor kan du med fordel forsætte med at bruge din serum forebyggende to til tre gange om ugen – så er du sikker på altid at have super flotte vipper.

Er øjenvippeserum farligt?

Vippeserum er som sådan ikke farligt – MEN – nogle vippeserum kan indeholde hormoner eller hormonlignede stoffer, som ikke bør anvendes, hvis du er gravid eller prøver på at blive det. Så reagerer de nemlig som hormonforstyrrende stoffer, som i værste fald kan skade dit foster.

Derfor bør du ikke anvende øjenvippe serum der indeholder stofferne bimatoprost og/eller prostaglandin. Det har nemlig i forøg vist sig, at kunne virke forstyrrende båd under graviditeten og i selve ve-processen i forbindelse med fødslen.

Til gengæld kan du sagtens anvende serum, der indeholder det stof, der kaldes MDN (Methylamido Dihydro Noralfaprostal) som er et prostaglandin derivat, der ikke har nogen farmakologisk effekt.

MDN har også undergået en del skrappe tests, der alle har vist, at midlet på ingen måde er skadeligt eller forstyrrende hverken før, under eller efter en graviditet.

Kig også på de ovenstående serum i vores omfattende vippeserum test. Her finder du nemlig et helt perfekt udvalg af de bedste vippeserum, der er sammensat af naturlige og effektive ingredienser og med dokumenteret virkning.

Hvor hurtigt virker vippeserum?

Det ville være fuldkomment vidunderligt, hvis en enkelt påføring af vippeserum var det, der skulle til for at få smukke lange øjenvipper. Helt så hurtigt går det dog ikke, men det er på den anden side heller ikke et spørgsmål om endeløs venten.

Desuden er ventetiden for hver enkelt vippeserum helt individuel og ikke nok med det, så afhænger resultatets hurtighed også af, hvordan og hvor hurtigt dine vipper vokser.

For at forstå hvorfor tiden kan variere, handler det blandt andet om vippernes livscyklus og de variationer der kan forekomme i denne cyklus.

Derfor bør vi lige kaste et blik på, hvordan øjenvipper egentlig vokser og hvor længe de lever.

Sådan vokser dine vipper

Lad os kort tage et kig på, hvordan dine vippers livscyklus ser ud. Både hovedhår, øjenbryn og øjenvipper har deres helt egen cyklus, der minder om hinanden, men på ingen måde er helt ens.

Den kan gøre det lidt nemmere at forstå, hvorfor vores øjenvipper ikke altid bare vokser, som vi gerne vil have dem til – og hvorfor de på et tidspunkt stopper helt med at vokse.

Øjenvippernes livscyklus varer mellem 4 og 11 måneder og består af tre faser.

 • Den anagene fase er voksefasen, som varer 4 til 10 uger
 • Den katagene fase er overgangsfasen, som varer ca. 2 uger
 • Den telogene fase er hvilefasen, som varer 4 til 9 måneder

Gennemsnitslevetiden for en øjenvippe er omkring 3 til 4 måneder, men med optimal pleje og omsorg, kan den sagtens leve længere. Når en vippe falder ud, går der lidt tid, før en ny vippe vokser frem fra hårsækken.

Som du kan se, er den telogene fase – hvilefasen – både den længste fase og den, med den største variation.

Hvor lang denne fase er for lige netop dine vipper, kan være nærmest umuligt at bestemme. Det eneste der er sikkert er, at jo bedre dine øjenvipper har det, des længere lever de.

Ønsket om længere og fyldigere vipper afhænger altså til dels af din indsats.

Du kan med fordel vælge en en vippeserum, der har gennemgået en vippeserum test, så du ved, at den virker.

Desuden skal du være opmærksom på, at der er flere andre faktorer, som påvirker dine øjenvipper og deres evne til at vokse sig til fyldigere vipper og længere og tættere vipper.

Læs også: Øjenbrynsserum test

Vigtige årsager til manglende vippevækst

Der findes en del forskellige årsager til, at dine vipper er sparsomme eller slet ikke vokser, som du synes de skal. Her får du de 3 vigtigste årsager til, at du ikke lige har verdens længste eller mest fyldige øjenvipper.

Livsstil

Har du for travlt i hverdagen, kan det gå ud over din søvn. Mangel på søvn går ud over dit almene velbefindende og kan resultere i stress. Stress gør ingen dele af din krop noget som helst godt. Heller ikke dine øjenvipper.

Kost

Er du lidt for sløset med den mad du spiser, kan du risikere at være i underskud af vigtige vitaminer og mineraler. Det kan gå ud over dine øjenvipper, der simpelthen ikke får næring nok og derfor vokser de ikke.

Sygdom

Ingen kan holde for sygdom, men langvarig eller kronisk sygdom kan føre til at kroppen mistrives og kommer i underskud af vigtige mineraler, vitaminer og sporstoffer. Eller måske skal du tage medicin, der har bivirkninger, der har indflydelse på væksten af dine vipper.

Hvor mange gange skal man bruge vippeserum?

Som udgangspunkt skal du bruge vippeserum en eller to gange dagligt, afhængig af hvilken øjenvippe serum du vælger.

Skal du bruge din serum en enkelt gang om dagen, anbefales det altid, at du anvender den i forbindelse med din aftenrutine, hvor du afrenser din hud for make-up. Så får den nemlig lov at arbejde i dine øjenvipper og i hårsækkene hele natten igennem.

Mere er ikke bedre når vi snakker vippeserum – tværtimod er det bare dyrere. Det bedste råd er at følge producentens anvisninger, i hvert fald hvis du vil have det bedste resultat.

Rom blev ikke bygget på en enkelt dag – og det gør lange vipper altså heller ikke. For at få de lange og fyldige vipper, kræver det at serummet får lov at arbejde lidt længere og dermed styrker vipperne.

Som regel skal du forvente at det tager mellem 6 og 8 uger, før dine vipper har nået deres maksimale længe. Enkelte serum klarer det lidt hurtigere, mens andre skal bruge lidt mere tid.

Der går selvfølgelig ikke 8 uger, før du kan se forbedringer i dine vippers generelle stilstand og længde. Men i stedet for at måle og beregne dine vippefremskridt hver eneste dag, kan du med fordel tage billeder af dine egne rengjorte vipper, før du starter med vippeserum og herefter et nyt hver anden uge.

Så har du meget større chance for en god oplevelse, hvor du reelt kan se forskellen i dine vippers længde, tæthed og volumen på billederne.

Hvilke ingredienser skal man kigge efter?

Rækken af forskellige vippeserum er lang. Derfor kan det være at at vide, hvad er adskiller de bedste og mest potente vippeserum fra de mindre virksomme.

Nedenfor har vi listet de ingredienser, som primært bør findes en den vippeserum, du vælger til at forlænge dine vipper med.

Biotin

Biotin er et af de mange B-vitaminer, som vores hår er super glad for – det gælder både vores hår på hovedet og vores bryn og vipper. Biotin hed tidligere vitamin B7, men går nu primært under navnet biotin.

Kroppen kan ikke selv producere biotin, hvorfor en sund og varieret kost er nødvendig for at få nok biotin. Biotinet omsætter aminosyrer, kulhydrater og fedt. Er du i underskud af biotin, kan det medføre, at du taber håret.

Du kan spise dig til et godt biotin niveau, eller du kan kombinere med biotinpiller for et sundt hår. Der findes ofte biotin i et vippeserum, så er du sikker på, at dine vipper får masser af biotin, der netop medvirker til booste hårvæksten .

Aminosyrer

Aminosyrer hænger uløseligt sammen med dannelsen af proteiner. Aminosyrer er opdelt i de essentielle aminosyrer og de ikke (non) essentielle aminosyrer.

De essentielle aminosyrer skal kroppen have tilført – enten gennem kosten og/eller via et kosttilskud, hvor imod de ikke essentielle aminosyrer danner kroppe selv.

Der findes i alt 20 aminosyrer, hvoraf de 8 er betegnet som essentielle. Alle er de vigtige for kroppens normale funktioner – et lavt indhold af aminosyrer i kroppen, kan for eksempel medføre hårtab.

Derfor indeholder vippeserum ofte et udvalg af de essentielle aminosyrer, som kroppen ikke kan producerer selv. Især er aminosyren methionin super vigtig for dine øjenvipper.

Methionin er en essentiel aminosyre, som kroppen ikke selv kan producere. Den har har betydning for dannelsen af en anden aminosyre, nemlig cystein, som er en ikke essentiel aminosyre.

De to aminosyrer spiller en central og ganske vigtig rolle i forhold til kroppens dannelse af keratin – det protein, som dine vipper er lavet af.

Planteekstrakter

Er udvundet af planter ved en ekstraktionsproces, der giver næsten sig selv. Et ekstrakt er en koncentreret væske, som har alle de gode egenskaber fra en given plante eller vækst.

Det kan for eksempel være et algeekstrakt eller et andet virksom planteekstrakt. Ekstraktet kan være udvundet på flere forskellige måder – nogle er udvundet i olie, mens andre er udvundet i vand.

Uanset hvilken form de er præsenteret i, er alle aktive ingredienser intakte og kan derfor være med til at give dine vipper masser af kraft til at vokse sig både tætte, fyldige og lange.

Hyaluronsyre

Navnet hyaluronsyre lider lidt kemisk – men det er det bestemt ikke. Hyaluronsyre er faktisk små sukkermolekyler, der findes helt naturligt i huden. Molekylerne binder fugten til sig, så alle dele af vores krop er velfugtet.

Desværre falder mængden af naturligt hyaluronsyre i kroppen med alderen. Det betyder at specielt huden og håret inklusive øjenbryn og øjevipper nemmere udtørrer.

Derfor finder du masser af special- og plejeprodukter til både huden og håret, der netop er tilsat hyaluronsyre.

Når hud, hår, bryn og vipper er mættet med fugt, er det med til at gøre dine vipper mindre skrøbelige – de knækker ikke så let, fordi de bliver mere smidige og elastiske.

For hudens vedkommende, sørger hyaluronsyren for at bevare hudens elasticitet, så den bevarer sin ungdommelighed længere.

Diverse peptider

Peptider er små korte kæder, uden specifik struktur, af forskellige aminosyrer, der fungerer som byggesten forskellige steder i kroppen. De vigtigste for hår og hud er proteinpeptider.

Også penta-peptider er værd at kigge efter i en vippeserum. Denne type peptider stimulerer nemlig helt specifikt kollagenproduktionen og cellespredningen i dine vipper.

Nogle gange bliver aminosyrer og peptider blandet godt og grundigt sammen, så det kan være svært at finde ud af, om et givent vippeserum indeholder det ene eller det andet – eller måske begge dele.

Det er ganske forståeligt, for de to begreber er for det første uløseligt bundet sammen og for det andet en anelse besværlige at forstå.

Er du i tvivl om det eksakte indhold i det serum til vipperne, som du kigger på, kan du med fordel tjekke indholdslisten for ord som peptid (ofte efterfulgt af complex eller et tal), methionin eller cystein.

Vigtige vitaminer og mineraler til dine øjenvipper

Selvom vi godt nok har været omkring de vigtige B-vitaminer ovenfor, så findes der flere gavnlige vitaminer og mineraler, som øjenvipper, øjenbryn og hår har brug for.

 • A-vitamin spiller en rolle i forhold til dine vippers vækst. Vitaminet er med til at sørge for, at hårcellerne opfører sig som de skal og vokser som de skal.
 • C-vitamin er vigtigt for dine øjenvipper, som primært består af proteinet kollagen. C-vitaminet kan hjælpe kroppen med at producere kollagen, som også er vigtigt for produktionen af nye hårsække.
 • E-vitamin er fugtgivende og reducerer dermed risikoen for, at du taber flere øjenvipper end højst nødvendigt. E-vitamin styrker desuden både vipperne og hårsækkene og sluttelig øger det vippernes vækst, så du får tættere vipper. (Du kan eventuelt anvende en vitamin E olie som supplement til din vippeserum.)
 • Zink er et vigtigt spormineral mineral, der er bruges i mange af kroppens funktioner. I forhold til hår, bryn og vippe er zink med til at sørge for en optimal opbygning og vækst.
 • Magnesium er endnu et mineral, som understøtter produktionen og dannelsen af kroppens protein. Det gælder også for proteinet kollagen, som er det protein, dine øjevipper primært består af.

Vil du gerne undgå en hel masse forskellige piller eller plejemidler, kan du med fordel anvende aloe vera på dine vipper.

Denne vidunderplante indeholder nemlig både vitamin A, C, E og flere B- vitaminer, ligesom mineralerne zink, magnesium, kalcium og jern.

Desuden vurderes det at aloe vera har op til 19 aminosyrer, der hjælper med at holde både vipper, bryn og hår i den bedst mulige stand.

Alternativt er det muligt at nøjes med en multivitaminpille, der holder dig dækket ind på de ovestående vitaminer og mineraler.

4 ting der skader dine vipper

Når du gerne vil starte en rutine, der kan give dig sunde, stærke og lange øjenvipper, bør vi måske lige næve, at det betaler sig at tage et kig på dine vippers nuværende forhold.

Der findes nemlig lidt forskellige ting, der kan fraholde vipperne fra at opnå deres maksimale længde eller volumen.

Det er måske ikke lige noget vi tænker over i hverdagen, men ikke desto mindre er det ting, der kan have en negativ effekt på dine øjenvippers velbefindende og deres evne til at vokse sig lange og tætte.

Her får du en oversigt over de 4 oftest forekommende faktorer, der også spiller ind, når du er på jagt efter de lange, flotte og fyldigere øjenvipper:

 1. Briller
 2. Falske øjenvipper
 3. Bukning af vipper
 4. Afrensning af øjenmakeup

1. Briller

Bruger du briller til dagligt, skal du vide at et par brilleglas, der sidder lidt for tæt på dine øjenvipper, faktisk kan slide på dem. Vælg derfor dine briller og ikke mindst dine solbriller med omhu, når du arbejder på at få naturligt lange vipper.

2. Falske øjenvipper

Er du glad for de falske øjenvipper, der giver dig øjeblikkeligt længere vipper, er det værd at vide, at limen der fastgør de kunstige øjenvipper, kan skade dine naturlige vipper. Vælg eventuelt de smarte magnetiske vipper, hvis du gerne vil beholde det lange vippelook, til dine egne vipper er klar til at blive vist frem.

3. Bukning af vipper

Overdreven bukning af vipper med en vippebukker kan slide på dine øjenvipper og i værste fald betyde, at de knækker og falder af. Sørg derfor for jævnligt at tjekke din vippebukker og rengøre den for indtørret mascara – og vælge altid kvalitet over pris, når du køber en øjevippebukker.

4. Afrensning af øjenmakeup

Sover du tit med mascara på, kan du risikere at dine vipper knækker. En mascara der har siddet på dine vipper hele dagen, er blevet lidt tør og stiv, derfor er de naturlige vippers smidighed og elasticitet ikke meget bevendt. Når du vender og drejer dig i søvne, kan du derfor nemt komme til at beskadige vipperne.

3 ting til ekstra vippe vækst

Vil du gerne give dine øjevipper de bedste forudsætninger for at kunne vokse sig lange og smukke, så findes der faktisk en del ting, du selv kan gøre – udover at forkæle dem med den bedste vippeserum.

Her får du de tre ting, som ikke kræver meget af dig, men som til gengæld har rigtig stor betydning for dine øjenvippers overordnede velbefindende:

 1. Pudebetræk
 2. Renseprodukter og rutiner
 3. God pleje af øjenområdet

1. Det rigtige hovedpudebetræk

Et hovedpudebetræk af bomuld er meget hårdere ved dine vipper, end du nok lige regner med. Ja faktisk er en bomuldsbetræk også ganske hårdt mod dit hovedhår.

Det skyldes at bomulden giver meget friktion – måske kender du det, at vågne op med et sammenfiltret hår eller en hel fuglerede i nakken.

Derfor kan du med fordel bytte bomulden ud med et silkebetræk til hovedpuden. Det danner nemlig ingen friktion men giver derimod både hår og vipper mulighed for at glide uhindret på overfladen.

2. Egnede renseprodukter og -rutiner

Vælg de renseprodukter der egner sig til den øjenmake-up, du anvender og til din overordnede hudtype. Afrens hele ansigtet både morgen og aften, så giver du både ansigt og øjenområde de bedste forudsætninger for at tage godt imod de pleje- og specialprodukter du anvender.

En effektiv øjenvippeserum vil derfor kun virke optimalt, hvis du anvender den på afrenset og tør hud.

3. God pleje af hele øjenområdet

Øjenområdet er sart, det kan vi ikke lave om på. Til gengæld kan vi bruge den bedste øjencreme og/eller den bedste øjengel, vi kan sørge for at at forebygge poser under øjnene og i det hele taget give vores bryn og vipper de bedste betingelser for fortsat vækst til gavn for vores udseende.

Du skal også være opmærksom på, at du afrenser øjenområdet med forsigtighed. Er du for voldsom når du fjerner for eksempel mascara, kan du risikere at beskadige og knække dine øjenvipper eller simpelthen komme til at hive dem ud.

Hvordan bruger man vippeserum?

Det er overordentligt nemt at anvende vippeserum og rent tidsmæssigt skal du ikke bruge mange minutter om dagen, for at være på vej til flotte og lange naturlige vipper.

Nogle vippeserum skal (kan) anvendes 2 gange dagligt, men de fleste typer kræver kun en enkelt påføring om dagen. De fleste producenter anbefaler, at du påfører serum om aftenen, så det kan arbejde aktivt i dine vipper natten over.

Her får du en simpel guide til brug af vippeserum, som giver dig en god idé om, hvor nemt og ubesværet det der:

 1. Rens huden i øjenområdet for make-up. Vær opmærksom på at få fjernet at din mascara og eyeliner.
 2. Påfør vippeserum på øverste vippekant og eventuelt også på nedre vippekant. Følg anvisningen på emballagen.
 3. Lad tørre i nogle minutter, så serummet er trængt godt ind i huden ved vippekanten, før du lægger make-up eller putter cremer på.

Det er naturligvis altid vigtigt, at du læser den brugsanvisning, som følger med din øjenvippe serum – og følger den til punkt og prikke. Så er du er sikker på, at du anvender din serum så optimalt som muligt.

En øjenvippe serum er ikke et helt billigt specialprodukt, derfor er det altid bedst at få det ultimative ud af både dine anstrengelser og dine penge.

Og husk nu at en vippeserum ikke skal fordeles på selve vipperne, men på vippekanten. Der sker ikke noget ved at serummet rammer vipperne nederst ved roden, for det er nedefra roden dine øjevipper vokser sig fyldigere, stærkere og længere.

Hvem kan bruge vippeserum?

I princippet kan alle bruge en øjenvippeserum. Det er et unisex produkt – for mænd kan, lige så vel som kvinder, ønske sig stærkere og længere øjenvipper.

Der er selvfølgelig nogle forbehold du skal tage hvis du for eksempel er allergiker eller overfølsom overfor visse stoffer.

Her kan du med fordel vælge en parfumefri udgave, for parfume og æteriske olier kan ofte være årsag til en allergisk reaktion.

Du har også mulighed for at vælge en vegansk serum til øjenvipperne, der kun indeholder vegetabilske ingredienser.

Desuden er det vigtigt, at du vælger en serum til øjenvipper, der ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer, hvis du er eller påtænker at blive gravid.

Producenten skal synliggøre, at produktet ikke bør anvendes, hvis du er gravid. Tjek derfor informationen om produktet, inden du køber det.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket øjenvippeserum er bedst?

Den bedste øjenvippe serum er den, der tilgodeser de udfordringer du har med dine vipper. Vælg en serum med dokumenteret effekt, så er du sikker på positive resultater med din vippeserum. Bedst i test serum er ikke nødvendigvis den bedste serum for lige nøjagtig dine vipper.

Kan man få længere vipper med vippeserum?

Man kan helt sikkert få længere vipper med en vippeserum. Man kan også få fyldigere øjenvipper og stærke vipper. Brug din vippeserum efter anvisningerne og i løbet af kort tid, vil du begynde at se de gode resultater.

Kan øjenvippeserum skade øjnene?

Som udgangspunkt skal din vippeserum ikke i øjnene men fordeles i et tyndt lag på øverste vippekant og i nogle tilfælde også på den nederste vippekant. Får du ved et uheld serum i øjet, skal du skylle øjet med koldt vand. Vælg eventuelt en øjenvippe serum, der er godkendt af øjenlæger, så du sikker på at det ikke skader øjet – hverken på kort eller langt sigt.

Kan man bruge vippeserum med kunstige øjenvipper?

Det er ikke alle vippeserum der kan anvendes på kunstige øjenvipper eller eyelash extensions. Det skyldes at limen på de kunstige vipper risikerer at blive opløst. Du kan eventuelt vælge de smarte magnetiske vipper i ventetiden.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.