Hår

Bedste protein hårkure (TEST): Få stærkt hår med protein

Håret er lavet af keratin, som består af protein. Derfor er protein essentielt for, at håret kan vokse. Og hvad bedre end en protein hårkur?

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

protein hårkur

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Er dit hår trist og livløst, kan en proteinkur til håret være løsningen, der giver dig sundt hår med masser af glans, volumen og liv. Alle hårtyper kan have brug for et proteintilskud – det afhænger primært af håret tilstand.

Er du i tvivl om du skal bruge en hårkur med protein til dine lokker, så skal du læse med her. Vi har fundet de bedste hårkure med protein til håret og samtidig fortæller vi dig, alt der er værd at vide, om hvorfor en protein hårkur kan redde dit hår.

Hvorfor er protein til håret vigtigt?

Proteiner til håret hjælper med at genopbygge de skader, der måtte være i dit hår. De mest åbenlyse tegn på skader, der kan repareres og forebygges med en proteinkur er

 • Nedsat elasticitet i håret
 • Knækkede hårstrå og hårtab
 • Porøst og kruset hår

Alt det protein, som kroppen har til rådighed, vil den prioritere til først at omfatte de ting, der er vigtige for overlevelse og herefter for funktion. For kroppen er dit hårs velbefindende ikke vigtig for din overlevelse og kommer dermed i anden række som en funktion.

Derfor kan et ekstra tilskud af protein og pleje af tørt, kruset og knækket hår vise sig at være den bedste løsning, der kan give dig et flot og velplejet hår.

Især langt hår og krøllet hår – uanset om du har naturlige krøller eller permanente krøller, have gavn af en proteinkur. Hår der er krøllet, bliver ofte tørt og det lange hår slides let og knækker derfor nemmere.

Bedste protein hårkur

Her er vores bud på de 3 bedste protein hårkure:

 1. Hairlust Protein Repair Mask
 2. OUAI Hair Treatment Mask
 3. Vichy Nutri Protein Hårmaske
Hairlust Protein-Repair™-Hair-Mask

Hairlust Protein Repair Mask

Bedste egenskaber

 • Certificeret økologisk og vegansk
 • Naturlig og mild parfumeduft
 • Klinisk testet hårkur

Denne genopbyggende protein hårkur kan reducere forekomsten af spaltede spidser med hele 20%. Desuden indeholder den både fugtgivende og plejende ingredienser samt gode antioxidanter, der beskytter håret. Den indeholder en kombination af mikroproteiner, der genopbygger de beskadigede fibre i håret.

Hairlust Protein Repair Mask kan tilfører skadet og medtaget hår lige nøjagtig den mængde fugt, pleje og genopbyggende protein, der kan give dig sundt hår med masser af vitalitet og shine. brug den hver anden eller hver tredje uge for det bedste resultat.

OUAI Hair Treatment Mask

OUAI Hair Treatment Mask

Bedste egenskaber

 • Indeholder hydrolyseret keratin
 • Egnet til fint/mediumfint hår
 • En proteinkur i letvægtsklassen

En proteinkur til håret der indeholder keratin i hydrolyseret form. At keratinet er hydrolyseret, gør de muligt for håret at gøre brug af keratinet til at reparere de skadede hårstrå. Desuden tilfører den store mængder fugt til håret, der er nødvendigt i et tørt og skadet hår.

OUAI Hair Treatment Mask egner sig til fint hår og mellemtykt hår. Den vægtløse formula tynger ikke håret, men giver fylde, volumen og shine til dit hår. Minimerer desuden krus og frizz i håret, så det er lettere at styre.

Vichy Nutri Protein Hårmaske

Vichy Nutri Protein Hårmaske

Bedste egenskaber

 • Har UV filter der beskytter mod solens skadelige stråler
 • Egnet til varmeskadet hår
 • Minimerer forekomsten af spaltede spidser og knække hår

En nærende hårkur til tørt og skadet hår. Tilsat protein, fugt og plejende ingredienser, der både fugter, nærer og reparerer håret. Egnet til hår der er varmeskadet fra styling eller sol.

Vichy Nutri Protein Hårmaske giver dit hår fugt og pleje, så det fremstår sundt, blødt og glansfuldt. Desuden er denne proteinkur egnet til hyppig brug og giver dit hår et instant fugtboost.

Før du køber en protein hårkur

En god hårkur med protein til håret skal naturligvis passe til din hårtype. Ellers risikere du at få for meget eller for lidt gavn af den.

For lidt protein giver ikke håret den mængde protein, det har brug for. Omvendt giver for meget protein et overmættet hår, der enten bliver fedtet og stift eller endnu mere tørt og porøst, end det allerede er.

Derfor kan det være godt at vide lidt om, hvad en proteinkur til håret kan og hvordan du finder den bedste hårkur til lige netop dit hår.

Hvad er en proteinkur til håret?

En proteinkur til håret tilfører proteiner til dit hår. Det er et intensivt plejende og genopbyggende produkt, der hverken skal anvendes hver hver eller hver anden dag. Med andre ord er en proteinkur til håret ikke anvendelig til den daglige pleje af håret.

Som regel skal du bruge proteinkuren 2 til 3 gange om måneden – alt efter hvor medtaget dit hår er.

Til den almindelige pleje skal du bruge en shampoo og conditioner (eller balsam) med proteiner. Der er nemlig med til at bevare de fremskidt, som hårkuren giver dig. Samtidig giver de naturligvis målrettet pleje, der hvor håret har brug for det. Vask ikke håret hver dag, men 1 til 3 gange om ugen – det giver dig et meget sundere hår.

Nogle proteinkure er milde nok til at bruge en gang om ugen. De er helt perfekte til hår der ikke er voldsomt skadet eller medtaget. Desuden er de fyldt med den helt uundværlige fugt til håret.

Har dit hår brug for førstehjælp, enten hvis det er kemisk behandlet – altså afbleget eller permanentet eller oplever du mange knækkede hår, ekstrem fældning eller direkte hårtab, har du brug for en intensiv hårkur.

En dybdegående proteinbehandling kan i så fald være løsningen for dit hår. En sådan vil virke som en protein filler på dine hårstrå. Proteinet i hårkuren går simpelthen ind og lagrer sig der, hvor der mangler keratin. Brug ikke en dybdegående protein hårkur oftere end 2, allerhøjst 3 gange om måneden.

Hvad gør protein for håret?

Proteinerne kan reparere de flossede og spaltede hårstrå, så de igen bliver sunde – både at mærke på og at se på.

Det protein som du tilfører dit hår, behøver ikke nødvendigvis at være det samme protein, som håret består af – altså keratin.

De gode proteinkilder til håret kommer som oftest fra vegetabilske kilder og er for de flestes vedkommende hydrolyserede, fordi proteinet i sin originale form, er for stort til, at håret kan optage det.

Det betyder at proteinet er spaltet i små mikropartikler (mikroproteiner), som håret har nemt ved at optage om som kan lejre sig der, hvor dit hår har brug for det.

Hvem har godt af en protein hårkur?

Der vil altid være klare tegn på, at dit hår mangler proteiner. Ja faktisk er de umulige at overse.

Alle hårtyper kan udvise tegn på proteinmangel. Er dit hår tørt og porøst, skadet eller begynder du at miste for meget hår, kan det bunde i at dit hår har brug for et proteinboost.

Nedenfor får du de 3 tegn på at håret mangler protein, som vi oftest støder på.

Spaltede spidser

Spaltede spidser i håret kan være tegn på, at håret mangler protein Vælg en protein hårkur, der kan forebygge spaltede spidser. Du vil med en målrettet proteinkur kunne minimere de trælse spidser markant.

Er dine spidser altid spaltede, skal du få håret studset. Det vil med det samme gavne håret at få dem klippet af og dit hår vil se meget sundere ud. Som en lille ekstra bonus, så vokser håret også hurtigere, hvis de tørre spidser er væk.

Skadet hår

Et skadet hår eller slidt hår vil altid have brug for ekstra protein. Et udpint hår har ikke meget at byde på og du vil kunne mærke at håret føles ujævnt og groft, når mærker på det. Det skyldes at håret knækker i forskellige længder.

Varmestyler du håret, vil du have gavn af at benytte en varmebeskyttende spray og samtidig skrue ned for varmen. Lad håret lufttørre så ofte som muligt eller brug kold luft funktionen op din hårtørrer.

Kruset hår

Et krøllet hår eller et hår med fald er ofte et kruset hår, fordi krøllet hår har tendens til at blive tørt. Desuden kan et glat eller fint hår også kruse, hvis det er meget porøst og tørt. Ofte er krøllet hår og fint hår de hårtyper, der har lettest ved at kruse.

Her vil en protein hårkur yde den nødvendige pleje og vælg en kur der har et højt indhold af fugtgivende ingredienser. Især de krøllede lokker har brug for ekstra meget fugt – helt op til 4 gange mere fugt end andre hårtyper.

Er en keratin kur det samme som en protein kur?

Et ganske fornuftigt spørgsmål at stille og et, der ofte stilles. Skal svaret være kort og så præcist, som det kan blive, bliver det et njaa – en keratin kur og en proteinkur er ikke (nødvendigvis) det samme.

Misforståelsen kommer som regel, fordi keratin reelt er et protein – eller rettere en familie af fibrøse strukturelle proteiner, samtidig med at keratin er det protein, vores hår består af.

En keratin kur til håret giver dig glattere og mindre kruset hår. Keratinet ligger sig som en beskyttende forsegling rundt om håret og bruges ofte, vil man ønsker et glat hår. En keratin kur indeholder altid keratin, som er et protein.

En proteinkur til håret giver dig stærkere og sundere hår. Proteinerne forsegler ikke håret, men tilfører både fugt og pleje til et tørt og skadet hår. En proteinkur til håret indeholder altid proteiner, men ikke altid keratin.

Ofte stillede spørgsmål

Er protein godt for håret?

Håret består primært af keratin, som er et protein, derfor er et ekstra tilskud protein godt til langt de fleste hårtyper og især hvis du har problemer med håret. Tørt hår, krøllet hår og slidt og skadet hår har alle gavn af proteinerne i en hårkur.

Hvordan får man protein i håret?

Du kan tilføre protein til håret via en proteinholdig hårkur eller andre proteinholdige hårprodukter som for eksempel hårserum. Du kan også spise dig til flere hårvenlige proteiner gennem kosten eller spise vitaminer til håret.

Skal man bruge conditioner efter en protein hårkur?

Du skal altid slutte behandlingen af med en conditioner for at lukke hårets skællag igen. Start med at vaske håret med en passende shampoo, brug herefter din proteinkur til håret og afslut så behandlingen med en passende conditioner.

Hvad er protein behandling?

En protein behandling er en behandling, der giver dig et ekstra skud protein i håret. En hårmaske eller en hårkur, der indeholder protein er den bedste proteinbehandling til håret. Du kan både få super gode proteinkure til hjemmebehandling eller du kan vælge at få en proteinkur hos frisøren.

Hvilke proteiner er der i hår?

Dit hår består at 10% vand og 90% keratin – intet andet. Keratinet er det eneste protein, som findes i håret. Men hårets sundhed afhænger af at få tilført ekstra protein, for eksempel i form af en proteinkur til håret, der kan reparere de skader, dine hår har. Keratin kan sagtens arbejde sammen med andre proteintyper, når håret skal repareres.

Kan alle have gavn af en protein hårkur?

Alle hårtyper kan have gavn af en hårkur med proteiner, hvis håret har brug for et ekstra tilskud af proteiner. Dit hår kan have gavn af en hårkur med proteiner, hvis du har skadet, kruset eller slidt hår. Desuden kan en proteinkur forebygge spaltede spidser og knækkede hårstrå.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.