Hår

Bedste skyllefarve (TEST): Ikke-permanent hårfarve i alle farver

Vil du gerne prøve en hårfarve af, men er du ikke klar til at gøre det permanent? Så prøv en god skyllefarve.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

bedste skyllefarve

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Har du lyst til farvefornyelse i håret, men ikke helt sikker på om du nu også vil synes om det, er en skyllefarve det helt perfekte valg til dig.

Den er nemlig ikke et permanent valg, så du nemt kan teste en ny hårfarve.

Med den bedste skyllefarve kan du farve håret i en flot nuance, der skylles gradvist ud hver gang du skal vaske håret.

Det er en omkostningsfri måde, at prøve forskellige nuancer og farver i håret af på!

Bedste skyllefarve

Læs med her i gennemgangen af de bedste skyllefarver på markedet lige nu. Her finder du helt sikkert den skyllefarve, som passer perfekt til dig, dit hår og den nuance du ønsker dig mest.

 1. Milk_shake Cold Brown skyllefarve
 2. Wella Color Lightest Pearl Ash Blonde skyllefarve
 3. Maria Nila Colour Refresh Cacao
 4. Wella Color Fresh Violet skyllefarve
 5. Goldwell Elumen Serie
Milk_shake Cold Brown

Milk_shake Cold Brown skyllefarve

Bedste egenskaber

 • Velegnet til hår der er kemisk behandlet
 • Holder 8 til 10 hårvaske
 • Plejer håret

En super lækker og eksklusiv skyllefarve, der findes i et utal af nuancer. Konsistensen er nem at arbejde med, den er cremet og geleagtig og drypper ikke. Skyllefarven er super rig på pigmenter, som du kan anvende alene for et intensivt resultat eller sammen med mærkets egen Milk_shake Conditioning Cream, for en mere nedtonet nuance.

Milk_shake Cold Brown skyllefarve findes i både naturlige nuancer, som denne kolde brune nuance og i de smarte pang farver, der virkelig giver dit hår opmærksomhed fra alle kanter. Den indeholder plejende ingredienser og giver sublim glans til dit hår.

Wella Color Lightest Pearl Ash Blonde skyllefarve

Wella Color Lightest Pearl Ash Blonde skyllefarve

Bedste egenskaber

 • Ideel til ubehandlet hår
 • Holder ca. 10 hårvaske
 • Indeholder vitamin care complex

En skyllefarve der er rig på på dybde og intensiv glans. Skyllefarven har en lettere flydende konsistens, som er lidt mere levende, end du måske er vant til. Skyllefarven giver dig et et helt enestående farveresultat, der nærmest er en semi-permanent hårfarve værdig.

Wella Color Lightest Pearl Ash Blonde skyllefarve indeholder vigtige vitaminer, der plejer dit farvede hår og med denne lys askeblond skyllefarve, kan du fjerne et trælst gult skær eller eliminere en gylden tone i dit lyse hår.

Maria Nila Colour Refresh Cacao

Maria Nila Colour Refresh Cacao

Bedste egenskaber

 • Kan tones i utallige nuancer
 • Holder 4-10 hårvaske
 • Plejende og glansgivende

En lækker hårkur med farve, der kan give en super flot nuance til både naturligt og behandlet hår. Samtidig er den beriget med den vidunderlige argan olie, der gør dit hår blødt, lækkert og fuld af shine.

Maria Nila Colour Refresh Cacao kan blandes med andre farver i samme serie eller den kan blandes med Maria Nila Colour Refresh 0.00 White Mix, for en lysere tone, hvis du ønsker det. Mulighederne er mange med denne skyllefarve/farvede hårkur. Dækker ikke grå hår.

Wella Color Fresh Violet skyllefarve

Wella Color Fresh Violet skyllefarve

Bedste egenskaber

 • Neutraliserer gule/orange nuancer i lyst hår
 • Holder ca. 10 hårvaske
 • En tone-i-tone skyllefarve

En effektiv skyllefarve, der giver dig helt enestående farveresultater. Du finder mange nuancer i denne serie – både lys skyllefarve, der egner sig til de lyse hårfarver og mørk skyllefarve, der bør bruges på de mørke nuancer.

Wella Color Fresh Violet skyllefarve er en lilla skyllefarve, de kan give dig den eftertragtede svagt lilla tone i håret. Den egner sig til et naturligt lyst hår eller et lysnet eller afbleget hår, der lige mangler de sidste pift.

Goldwell Elumen Serie

Goldwell Elumen Serie

Bedste egenskaber

 • Metalliske og dristige nuancer
 • Holder 10-15 hårvaske
 • Til dig der vil have en unik hårfarve

Er du klar på dristige skyllefarver, der skiller dig ud fra mængden, så er det denne skyllefarve du skal have fingrene i. Elumen play serien har fingeren på pulsen indenfor tidens hårmode og tilbyder et væld at lækre nye og anderledes farver.

Goldwell Elumen Serie byder på metalliske farver i både lyse og mørke nuancer. Går du rundt og tænker på, om du måske skulle prøve en af de smarte nye hårfarver, så er denne et super godt bud. Er det ikke lige dig, er der ingen skade sket, for skyllefarven forsvinder igen efter nogle vaske.

Før du køber skyllefarve

Inden du køber en skyllefarve til dit hår, kan det være en god idé at tilegne dig lidt viden om skyllefarverne, så du bedre ved, om en skyllefarve er egnet til de planer, du har for dit hår.

Hvad er skyllefarve?

En skyllefarve er den mildeste og mest uskadelige form for farvning af håret. Det er et fysisk farvemiddel, der lægger sig ovenpå hårstråene uden at trænge ind i dem.

Den kan ændre nuancen i din nuværende hårfarve og egner sig super godt til dig, der vil friske din egen hårfarve op eller bare gerne vil have en varmere eller koldere tone i håret.

Vil du gerne have en radikal ny hårfarve, er selv de bedste skyllefarver derfor ikke løsningen for dig.

Vil du ændre din nuværende hårfarve til en lysere farve, skal du farve håre lyst først. Det kan du gøre med en permanent hårfarve i en høj farvetone. Du kan nu benytte en skyllefarve i den lyse nuance, som du ønsker.

Vil du derimod have en mørkere farve i dit lyse hår, anvender du en semi-permanent hårfarve eller en af de permanente hårfarver, der giver dig den bedste farve og nuance i dit hår.

Semi-permanente hårfarver dækker omkring 50% af dine hårstrå mens de permanente hårfarver dækker 100% af dine hårstrå.

Sådan bruger du skyllefarve

Det er super nemt at anvende skyllefarve, for den fungerer nærmest som en hårkur eller en conditioner. Der skal hverken blandes farver eller tilsættes kemi.

1. Vask dit hår med en shampoo uden silikone

Vask håret inden du bruger skyllefarve. Det behøver ikke være samme dag men håret skal være rent og gerne uden stylingprodukter.

Anvend en silikonefri shampoo når du skal vaske håret, så giver du det de bedste betingelser for at tage godt imod skyllefarven.

Silikone ligger sig som en svært gennemtrængelig hinde omkring håret og kan nedsætte effekten af skyllefarven.

2. Undlad at bruge conditioner, balsam eller hårkur

Efter hårvask skal du ikke afslutte med balsam som normalt. Balsam og andre tilsvarende plejeprodukter ligger nemlig en beskyttende hinde om håret.

Godt nok ikke i samme kaliber som silikone, for den skylles nemt ud igen.

Jo mere ubehandlet dit hår er, des lettere har skyllefarven ved at lægge sig om om håret og des bedre bliver det endelige resultat.

3. Læs brugsanvisningen godt igennem og følg den

For at opnå det bedste resultat, bør du altid læse brugsanvisningen på din skyllefarve.

I rigtigt mange tilfælde er det nemlig manglende viden om skyllefarven, der er skyld i et trælst resultat.

Husk at det er producenten af skyllefarven, der har lavet instruktionerne, så du kan opnå det bedste resultat. Følg dem derfor slavisk.

4. Fordel skyllefarven jævnt i hele håret

Har du kort hår er det ganske nemt og ligetil at fordele skyllefarven, så hele håret er jævnt dækket. Har du længere hår kan det være en gode idé at dele håret op i sektioner.

Lav en midterskilning og opdel hver side i 2 eller 3 sektioner. Start med at farve de to bagerste sektioner og slut med e to forreste sektioner.

Så undgår du arbejde oven i hår, der allerede er påført farve og samtidig sikrer det dig et jævnt resultat.

5. Afslut med en god leave-in conditioner

Du kan med fordel forsegle farven med en leave-in balsam, så du ikke starter med at skylle lidt af den farve, du lige har puttet i håret, ud med det samme.

Faktisk kan en leave-in conditioner være et generelt godt valg, når du har farvet håret med en skyllefarve.

Er du tilfreds med farveresultatet af skyllefarven og vil du gerne holde på skyllefarvens varighed så længe som muligt, er her 3 tips til at forlænge farven i dit hår

Vask ikke håret oftere end 2 til 3 gange om ugen. Spar på hårvasken ved en gang imellem at bruge en god tørshampoo i stedet. Brug shampoo og balsam til farvet hår og gerne med farvebevarende ingredienser

Skyllefarve til gråt hår

Lad os bare sige det som det er, enten elsker man gråt hår eller så hader man gråt hår. Og det er gældende for både de unge og de gamle og (måske) gråhårede.

De grå hår er nemlig gået hen og blevet en af tidens hotteste trends til alle aldre. Derfor er det i høj grad muligt at give dit grå hår et lækker og smuk nuance med en skyllefarve.

En skyllefarve til gråt hår er en super nem måde at afprøve forskellige grå nuancer i dit hår, for at finde lige den nuance, der klæder dig og din stil allerbedst.

Når du gerne vil have grå hår, kræver det som oftest en lysning eller affarvning af din normale hårfarve. Herefter kan du bruge en skyllefarve i den grå nuance du bedst kan lide

Når du er træt af gråt hår, hænger et måske sammen med, at naturligt gråt hår, kan se ganske trist og kedeligt ud.

Inden du permanent farver dit hår i en anden farve, skal du måske give en lækker grå nuance i dit hår en chance med en skyllefarve. Det kan være, der venter dig en positiv overraskelse.

Ofte stillede spørgsmål

Findes der skyllefarve til lyst hår?

Har du naturligt blond hår, kan du finde masser af nuancer i skyllefarve til håret, der kan give din hårfarve en anden nuance som for eksempel askeblond skyllefarve eller lilla skyllefarve, alt efter hvor markant du vil ændre hårets farve.

Kan jeg selv farve håret med skyllefarve?

Det er super nemt at klare hårfarvning med skyllefarve hjemme hos dig selv. Tjek vores nemme guide i artiklen her. Så er du godt klædt på til opgaven og sikret et flot resultat.

Hvordan fjerner man skyllefarve?

Det er ganske nemt at få skyllefarven ud af håret igen, for den giver ikke nogen kemisk behandling af dit hår. Den forsvinder helt af sig selv i løbet af nogle hårvaske og du har din egen hårfarve tilbage.

Hvorfor skal jeg vælge en skyllefarve?

Du skal vælge en skyllefarve, hvis du ikke er ude efter en hel anden farve, en den hårfarve du har. Skyllefarve kan ændre nuancer i håret men ikke en hel anden tonehøjde. Desuden er skyllefarve en mild og plejende ikke permanent hårfarve, der ikke ødelægger håret.

Kan man fjerne gule nuancer i håret med en skyllefarve?

Er dit lyse hår blevet gulligt, kan du nemt dække det grimme gule skær med den bedste skyllefarve til hår i en nuance der er lidt mørkere end den gule nuance, du gerne vil være foruden.

Hvad er forskellen på toningsfarve og skyllefarve?

Toningsfarve er det sammen som det, man kalder en semi permanent hårfarve. Den holder længere i håret end en skyllefarve gør og den kan farve håret 1-2 toner. Til gengæld kan du ikke være sikker på, at du vender tilbage til helt din egen hårfarve, når du anvender en toningsfarve.

Er skyllefarve skadeligt?

Da skyllefarven ikke indebærer en kemisk behandling af håret, er det den mildeste farvebehandling der findes. Med god pleje er skyllefarven ikke skadelig.

Hvor længe holder skyllefarve?

En skyllefarve holder mellem 4 og 15 hårvaske. Levetiden er bl.a. afhængig af hårets generelle sundhed, tykkelse og tidligere behandlinger.

Hvordan fjerner man skyllefarve?

Det er ganske nemt at få skyllefarve ud af håret igen, for skyllefarven giver ikke nogen kemisk behandling af dit hår. Den forsvinder helt af sig selv og skylles ud i løbet af nogle hårvaske og du har din egen hårfarve tilbage.

Hvor finder man flotte pang farver i skyllefarve?

Der findes en del producenter, der har de lækre og specielle farver i sortimentet blandt deres skyllefarver. Tag lige et kig på vores udvalg af de bedste skyllefarver, for der finder du i hvert fald et godt bud, på nuancer der helt sikkert vil blive lagt mærke til.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.