Negle

Neglepleje: Ultimativ guide & bedste produkter til smukke negle

Er du i tvivl om, hvordan du skal holde dine negle sunde? Så læs med i vores neglepleje guide, hvor vi også viser dig de bedste produkter til jobbet.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

neglepleje

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Flotte negle kommer ikke af sig selv. Akkurat som dit hår og din hud, kræver sunde og flotte negle, at du ofrer lidt tid på dem og giver dem den bedste neglepleje. Så kan nu nemlig undgå de fleste negleproblemer, så dine negle altid fremstår flotte og velplejede.

God neglepleje omfatter både de bedste produkter og redskaber til neglene, men også sund kost og neglevenlige vitaminer og mineraler. Dine negle består af forhornede hudceller, der bliver bundet sammen af proteinet keratin, som også findes i både vores hud og vores hår.

Bedste neglepleje produkter

De bedste redskaber til dine negle kan rense neglene, så du ikke slæber en masse skidt eller bakterier rundt i dine negle. De kan forme neglen, så du får velformede negle i lige det look, som du kan lide.

Plejende produkter til negle og neglebånd giver dig stærkere negle med et flot og sundt udseende.

Ikke alle negleproblemer kan løses med et negleredskab. Neglene har også brug for de rette vitaminer og mineraler, for at kunne fremstå flotte og velplejede.

Meraki Nail Kit

Neglepleje sæt

Med et lækkert lille neglepleje kit fra Meraki, har du det de vigtigste redskaber lige ved hånden, når neglene skal trimmes og finpudses. Her får du

  • 1 stor negleklipper
  • 1 lille negleklipper
  • 1 neglefil
  • 1 neglebåndsskubber/neglebåndspusher

Alt sammen samlet i en lille kit, som passende kan ligge i skabet på badeværelset eller i din taske, så du nemt kan vedligeholde neglene, når de har behov for lidt ekstra pleje fra dig eller tiden er kommet til den helt store manicure.

Økologisk Negleolie

Negleolie

Når du giver dine negleolie, så sørger du for at give dem masser af næring og fugt, så de vokser hurtigere og samtidig fremstår super flotte. Negleolien styrker neglene, så du undgår at de flosser, den gør dine negle glansfulde og sunde og sørger for pleje til dine neglebånd.

Vælg en negleolie, som denne fra Naturlig Olie, der er rig på omega-9 fedtsyrer, der virker antiiflammatorisk og har samtidig blødgørende egenskaber. Den gavner nemlig både negl, neglebånd og huden rundt om neglen, der nemt kan blive hård og revnet.

Også E-vitamin gavner dine negle og neglebånd. Fordi vitaminet er en stærk antioxidant, beskytter det dine negle mod udefrakommende påvirkninger, der kan gøre dem sarte og porøse. Desuden virker D-vitaminet også som en helt naturlig forlænger af holdbarheden på din negleolie.

Beauty Bear NAIL Vitamins

Negle vitaminer

Du kan hjælpe dine negle godt på vej til et sundere og længere liv, ved at give dem masser af essentielle vitaminer og mineraler, som lige netop neglene har brug for. Om du vælger piller, kapsler eller de lækre vingummier/ gummies til neglene, er helt op til dig selv.

Negle vitaminer fra Beauty Bear indeholder et udvalg af de gavnlige B-vitaminer som biotin og B12 vitamin og naturligvis den helt uundværlige zink. Herudover vil du finde selen og silicium, der ligeledes har gavnlige egenskaber for dine negle.

Vitaminer til neglene er den helt perfekte måde at sikre sig, at dine negle får de helt rigtige næringsstoffer, som de har brug for, hvis de skal vokse sig sunde, stærke og flotte.

Koala Neglefil

Neglefil

Her får du et bud på en super effektiv to-i-en neglefil, der både kan file neglene i den helt rette facon og som samtidig fungerer som en neglebuffer, der kan give flot shine og glans til dine negle.

En kombineret neglebuffer og -fil fra Koala er et perfekt negle redskab til dig, som ikke altid har lyst til at have neglelak på, men i stedet gerne vil have et helt naturligt look på dine negle.

Herome Nail Hardena Extra Strong

Neglehærder

Er dine negle svage og bløde og flosser og knækker de for et godt ord – ja så kan en effektiv neglehærder være den problemløser, du bør kigge nærmere på. Herôme byder på en kur, der kan forvandle svage negle til stærke negle og samtidig stimulerer neglens vækst i løbet af bare 2 uger.

En neglehærder binder nemlig neglens hornplader sammen, så risikoen for flossede og knækkede negle minimeres. Du kan efter endt kur bruge neglehærder som en forebyggende base coat et par gange om ugen.

Matas neglebåndsskubber

Neglebåndsskubber

En effektiv og skånsom neglebåndsskubber er slet ikke til at undvære og bør helt sikkert være en fast del af din neglepleje, for vores neglebånd skal holdes i kort snor. Ellers risikerer du, at de lige så stille arbejder sig længere og længere op på neglen.

En model som denne fra Matas, der har en ergonomisk form og derfor let at holde på og arbejde med, gør dit arbejde meget nemmere. Desuden er neglebåndsskubberen udstyret med en skubber af gummi, der ikke beskadiger dine neglebånd.

Den modsatte ende er spids og kan anvendes som en neglerenser. Endnu et funktionelt to-i-et produkt til neglene. Slut behandlingen af med en effektiv neglebåndsolie, der blødgør og plejer dine neglebånd.

madaradermacollagenhydrasilkfirmingcream50ml_1616776558 (1) (1)

Neglesaks

Neglesaksen, som denne fra Brushworks, er velsagtens det mest anvendte produkt til neglepleje. En neglesaks i god kvalitet og med et skarpt skær, giver dig nemlig både et perfekt overblik over hvor du skal klippe og samtidigt et skarpt klip, der ikke medfører, at neglen flosser med det samme.

Du kan naturligvis også anvende en negleklipper eller en 3-i-1 klipper, som den også kaldes. Blot vær opmærksom på, at en negleklipper ikke giver dig helt det samme overblik, som en neglesaks gør.

Neglepleje guide: 8 tips til smukke negle

Her får du de 8 bedste tips og tricks til, hvordan du kan vedligeholde dine negle på bedste vis. Den bedste neglepleje behøver absolut ikke være noget, der tager oceaner af tid.

Det vigtigste er, at du finder den bedste rutine og ikke venter for længe mellem hver manicure, så neglene flosser, knækker eller på anden måde når at tage skade.

1. Klip neglene regelmæssigt

Du bør klippe dine negle regelmæssigt med en neglesaks i en god kvalitet. Så undgår du misfarvede spidser på neglene og minimerer risikoen for, at neglen enten flosser eller knækker.

Du kan sagtens nøjes med en trimning, så du ikke klipper neglen kort, men bare klipper de yderste få millimeter.

2. Skub neglebåndene på plads

Brug en neglebåndsskubber til at skubbe neglebåndene ned mod kanten af neglen, så de danner en fast afrunding af neglen. Det letter dit arbejde, når du skal lægge en flot neglelak og ligeledes giver der dine negle en flot og naturlig facon.

Afslut gerne arbejdet med en god neglebåndsolie, der holder neglebåndene smidige, så du undgår tørre neglebånd, der øger risikoen for smertefulde neglerødder, der hænger fast i alt og bare er langt fra ønskelige. Har du fået en neglerod, kan du fjerne den med en effektiv neglebåndsklipper.

3. Brug en neglefil

Efter du har klippet dine negle, bør du file dem let med en fin neglefil. Neglefilen sørger nemlig for at neglekanten bliver helt jævn og uden skarpe kanten, der kan ende med at flosse.

Du skal ikke file frem og tilbage på neglen, men i stedet holde dig til at file én vej. Ellers risikerer du nemlig at ødelægge neglepladerne, så neglen nemt flosser.

Den letteste måde at file negle på, er at file hver side af neglen fra yderste neglekant og ind mod midten af neglene – så er du sikker på et flot og holdbart resultat.

4. Brug negleolie til stærkere negle

Tynde og svage negle er sarte og har tendens til af flosse og knække. Styrk dem men en god negleolie, der indeholder E-vitamin og plejende olier.

Negleolie giver dig både sunde negle og stærke negle, der er super flotte både med eller uden neglelak. Olien kan du anvende så ofte som du vil, så brug den efter behov.

5. Spis de rigtige vitaminer

Dine negle har brug for vitaminer og mineraler, især den del af dem, der virkelig har en gavnlig virkning på neglens udseende og vækst. Mange af dem kan du spise dig til med en sund og varieret kost.

Du kan også sørge for et målrettet og direkte tilskud, ved at anvende vitaminer til negle og sunde olier til negle og neglebånd.

6. Stop med at bide negle

Bider du negle, så kan det være nærmest umuligt at få flotte og velformede negle. Selv om neglebidning bare er en dårlig vane, så er den stadig svær at bryde – som alle andre dårlige vaner er.

Problemet ved neglebidning er, at uvanen kan ændre faconen og formen på dine negle og dine fingerspidser. Du kan få hjælp fra forskellige midler, som du smører på neglen som en neglelak og som slet ikke smager godt.

7. Beskyt neglene mod slid og uønskede kemikalier

Beskyt dine negle, når du for eksempel vasker op eller laver havearbejde. Brug et par egnede handsker, så dine negle ikke lider unødigt eller skades under arbejdet. Handsker vil også beskytte din neglelak mod at skalle af.

Handsker til visse former for arbejde er en god idé, hvis du gerne vil holde dine negle og for så vidt også dine hænder flotte, give et langvarigt hold til din neglelak og undgå flossede eller knækkede negle.

8. Husk også at pleje dine hænder for et lækkert helhedsindtryk

Sluttelig skal du huske på, at velplejede hænder også hører med i helhedsindtrykket, når dine negle skal shine. Tørre, triste og uplejede hænder, harmonerer bare ikke med lækre og toptrimmede negle.

Hertil skal du bruge en velegnet håndsæbe og en effektiv håndcreme. Det betaler sig at købe plejende produkter, der giver både hænder og negle et boost med fugt. Vand kan nemlig udtørre både hud og negle.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.