Negle

Bedste negleolie (TEST): 9 olier til negle & neglebånd

Negleolie, og neglebåndsolier, er en glimrende måde at få stærkere og sundere negle på. Men der er mange at vælge imellem. Find den bedste her.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

negleolie

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Den bedste negleolie er den, der forvandler ødelagte og svage negle til sunde og stærke negle.

Døjer du med tørre neglebånd og flossede negle eller vil du gerne forhindre at du får det, bør du kigge på en negleolie.

Det bidrager både til sundere negle og neglebånd.

Når du bruger den bedste olie til negle, giver du dine negle og neglebånd styrke og næring. Det kommer i form af vigtige næringsstoffer, som antioxidanter, sunde fedtsyrer og gode vitaminer, som for eksempel E-vitamin.

Resultatet bliver stærke negle, der ikke flosser eller knækker.

Bedste negleolie

Negleolie er lavet til at gøre neglene stærke og sunde. Det forhindrer dem i at knække og flage.

Derfor er de vigtigt, at vælge en, der virker.

Vi har fundet vores 9 favoritter, når det kommer til de bedste negleolier:

 1. Økologisk Negleolie
 2. CND SolarOil Nail & Cuticle Treatment
 3. Herôme Nourishing Nail Oil
 4. Ecooking Multi Olie
 5. Herôme Exit Damaged Nails
 6. Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil
 7. Nailster Neglebånds Olie Pen
 8. CND RescueRxx Keratin Olie
 9. Nilens Jord Nail Oilx
Økologisk Negleolie

Økologisk Negleolie

Bedste egenskaber

 • Smart roll-on funktion
 • Koldpressede økologiske planteolier
 • 99,95% økologisk negleolie

En super smart økologisk negleolie pen eller roll-on, som er virkelig nem at arbejde med. Den indeholder ikke nogen form for kemi men består alene af naturlige og veganske ingredienser og de bedste olier til formålet. Gavnlig for både dine negle og neglebånd. Brug økologisk negleolie så ofte som du vil, gerne flere gange dagligt.

Økologisk negleolie indeholder 5 forskellige koldpressede og økologiske planteolier, der hver især har gavnlige og unikke egenskaber, der plejer dine negle og gør dem stærkere og sundere. Økologisk negleolie er 100% vegansk og indeholder både E-vitamin samt sunde omega-6 og omega-9 fedtsyrer.

CND SolarOil Nail & Cuticle Treatment

CND SolarOil Nail & Cuticle Treatment

Bedste egenskaber

 • Modvirker misfarvninger
 • Påføres med pensel
 • Gør neglene smidige

Læg plejende olie på neglene på samme måde, som du lægger neglelak. CND negleolie plejer dine negle i dybden og forebygger skader. Den tilfører fugt, som gør neglene super fleksible og forebygger flossede negle og neglebånd, knækkede negle og negle som skiller i skællagene.

CND SolarOil Nail & Cuticle Treatment indeholder plejende naturlige olier og E-vitamin og kan anvendes på alle typer negle. Olien kan penetrere både gele negle og akrylnegle og plejer også neglene, selv om du har neglelak af enhver type på.

Herôme Nourishing Nail Oil

Herôme Nourishing Nail Oil

Bedste egenskaber

 • Dybdevirkende effekt
 • Effektiv til både negl og neglebånd
 • Tilfører fugt til tørre negle

En negleolie der både fugter og nærer dine negle, så du slipper for tørre , trætte og flossede negle: Olien tager sig også kærligt at dine neglebånd, så du samtidig slipper for grimme og ømme neglerødder og flossede neglebånd. Brug olien som en intensiv 2 ugers kur, hvor du også påfører den på neglenes bagside.

Herôme Nourishing Nail Oil indeholder naturlige olier som mandel- og citronolie, samt E-vitamin og essentielle fedsyrer, der kan rette op på både de skøre og tørre negle og tørre neglebånd. Resultatet er sunde og stærke negle med en super flot glans.

Ecooking Multi Olie

Ecooking Multi Olie

Bedste egenskaber

 • Dermatologisk testet
 • Mange anvendelsesmuligheder
 • Vegansk produkt

En multi olie, der også kan anvendes som en økologisk negleolie, der tilfører dine negle både næring og fugt. Negleolien trænger hurtigt ind i huden og neglene og afværger flossede og svage negle og giver dig i stedet stærkere negle med sine naturlige og økologiske olier.

Ecooking Multi Olie er anvendelig til mange andre forskellige aspekter indenfor kropspleje – især når det drejer sig om tør hud eller sart hud. Brug for eksempel økologisk negleolie til tørre hænder og fødder, for et ultimativt lækkert og velplejet look på både dine hænder og dine fødder.

Herôme Exit Damaged Nails

Herôme Exit Damaged Nails

Bedste egenskaber

 • Behandling af MEGET svage og tørre negle og neglebånd
 • Indeholder panthenol og silicium
 • Serum til effektive kurbehandlinger

En sædeles hurtig og effektiv serum kur, der reparerer selv de mest beskadigede negle og giver dem både styrke og glans tilbage. Med sin effektive sammensætning af optimalt vitamin kompleks med A, C, og E-vitamin, essentielle fedsyrer og silicium og panthenol, arbejder den hurtigt på genopretning.

Herôme Exit Damaged Nails egner sig til negle, der har taget skade af påsatte, kunstige negle eller som på anden måde tørster efter både næring og fugt. En enkelt dråbe på hver negl i en uge, restituerer og genopretter dine negle, så de igen bliver flotte og sunde negle.

Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil

Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil

Bedste egenskaber

 • Inflammationshæmmende effekt
 • Koldpressede olier
 • Modvirker skøre negle

En virkelig dejlig olie til negle og neglebånd, der giver dig velplejede negle og neglebånd. Denne negleolie har inflammationshæmmende virkning på negle og neglebånd, på grund af indholdet af myrraolien. Den er derfor specielt gavnlig, hvis du er i gang med at stoppe neglebidning.

Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil indeholder en kombination af plejende og fugtgivende olier samt E-vitamin, der fremmer neglenes sundhed og styrke. Brug denne negleolie dagligt for bedste resultat.

Nailster Neglebånds Olie Pen

Nailster Neglebånds Olie Pen

Bedste egenskaber

 • Nem påføring af neglebåndolie
 • Isolerende effekt
 • Giver dig flotte og sunde neglebånd

Målrettet pleje af dine neglebånd får du med denne smarte pen, der er fyldt med nærende og plejende negleolie. Den perfekte følgesvend til dig, der bruger akryl- eller gele negle, hvor neglebåndene skal holdes i topform. I vinterperioden, hvor vejret er hårdt mod neglene, er den helt uundværlig.

Nailster Neglebånds Olie Pen er en god neglebåndsolie, der blødgør neglebåndene og holder dem fugtede og fleksible, så du undgår ujævne og hårde neglebånd. Den er nem at finde plads til i tasken, så du altid har den lige ved hånden, når dine neglebånd trænger til lidt opmærksomhed fra de gode naturlige olier.

CND RescueRxx Keratin Olie

CND RescueRxx Keratin Olie

Bedste egenskaber

 • Indeholder keratin
 • Giver dig sunde og stærke negle
 • Plejer tørre neglebånd

Har du ekstremt sarte eller skrøbelige negle, der har brug for akut hjælp, er denne CND negle olie din redning. Den giver nemlig dine negle et helt nyt og sundt liv, ved hjælp at plejende olier og livreddende keratin. Den prisvindende olie kan bruges som en intensiv neglekur. Kan med fordel anvendes sammen med CND Solar Oil negleolie.

CND RescueRxx Keratin Olie indeholder hydrolyseret keratin, der giver neglene et keratin boost, som giver dig hurtige resultater. Olien skal bruges på dine naturlige negle – brug derfor ikke neglelak under kuren. Du kan anvende negleolien intensivt i op til 4 uger.

Nilens Jord Nail Oil

Nilens Jord Nail Oil

Bedste egenskaber

 • Opretholder et normalt fugt niveau
 • Højt indhold af E-vitamin
 • Nærer negle og neglebånd

En negleolie, der hjælper dine negle med at opretholde et normalt og godt niveau af fugt. De vegetabilske olier tilfører desuden plejende ingredienser, der giver dig sunde og stærke negle. Den blødgørende olie og det høje E-vitamin indhold gavner både negle og neglebånd.

Nilens Jord Nail Oil kan anvendes efter behov. Hellere lidt for ofte end lidt for sjældent. For negleolien skader ikke dine negle og neglebånd – tværtimod. Brug den gerne dagligt, så er du sikker på at få sundere negle.

Hvad er negleolie?

Negleolie er en olie, der er specielt fremstillet med henblik på at tilføre effektiv og målrettet pleje og fugt til negl og neglebånd.

Langt de fleste negle har brug for en blødgørende olie som en negleolie af og til, mens andre har brug for for den mere eller mindre konstant.

Med andre ord holder regelmæssig brug af negleolie med et passende indhold af de rigtige vitaminer, mineraler, næringsstoffer og antioxidanter, der netop bidrager med masser af fugt og næring, neglene flotte og sunde.

Det er nemt at finde for eksempel økologisk negleolie og/eller vegansk negleolie, der sikrer dig et naturligt produkt uden kemi, der er baseret på rene naturlige olier af vegetabilsk oprindelse.

En god negleolie virker bedst, når du har styr på den vigtige neglepleje med de gode produkter, der holder dine negle i topform.

Negleolie findes i to varianter – en der er rettet mod neglene og neglebåndene og en, der er skræddersyet neglebåndene og deres specifikke behov og problematikker.

Nedefor kan du læse mere om, hvorfor du efter al sandsynlighed har brug for begge varianter.

Negleolie

Negleolien er primært fremstillet til at hjælpe neglene tilbage i topform. Som en ekstra bonus vil den helt automatisk også pleje dine neglebånd.

Hvad gør en negleolie?

Velplejede negle kommer ikke af sig selv men, men til gengæld reagerer både neglene og neglebåndene hurtigt, hvis de mangler vitaminer, fugt eller på anden måde udsættes for slid, kulde eller varme.

Som du sikkert kender det fra både dit hår og din hud, kan årstidernes skiften også være hård mod neglene. Især de meget kolde vintermåneder og de varme sommermåneder, kan være en hår omgang for neglen, der nemt bliver udtørret og svag.

Men hvad gør negleolie egentlig? En god negleolie arbejder dybt i neglen og tilfører både fugt og næring, der regenerer en skadet negl. Så kan du undgå skrøbelige og flossede negle og negle, der knækker.

Negleolie kommer i en lille beholder og puttes på neglen enten via:

 • En pipette, hvor du drypper en enkelt dråbe på hver negl.
 • En pensel, som du kender fra en almindelig neglelak, som olien pensles på neglen med.
 • En roll-on, som du ruller jævnt ud på hver enkelt negl.

En negleolie kan altid anvendes til at massere ind i dine neglebånd også – du behøver altså ikke være varsom med at undgå neglebåndene overhovedet.

Men har dine neglebånd brug for ekstra pleje, kan en effektiv og målrettet neglebåndsolie være den bedste løsning for dig.

Neglebåndsolie

De helt almindelige udfordringer med dine neglebånd løses ofte med en negleolie, der kan give dine neglebånd samme hjælp, som den giver dine negle. Omvendt tager neglene heller ikke skade af en neglebåndsolie – tværtimod.

Men virker neglebåndsolie overhovedet, eller kan man fint klare sig med en god negleolie?

Neglebåndene fungerer som effektiv beskyttelse ved neglens rod, så der ikke trænger bakterier eller skidt ind under neglen. Derfor skal du også være varsom med at fjerne eller klippe i neglebåndene.

Døjer du for eksempel med tilbagevendende neglerødder og andre problematikker med dine neglebånd, kan en decideret neglebåndsolie være en effektiv løsning på dine problemer.

Hvad gør neglebåndsolie?

En god neglebåndsolie blødgør neglebåndene og afhjælper målrettet de problemer du måtte have – ofte er det neglerødder, flossede neglebånd eller hårde og uelastiske neglebånd, der er de største udfordringer.

Neglebåndsolie finder du oftest som:

 • En pen, der er nem at styre, så dine neglebånd får målrettet pleje
 • En roll-on, der let kan fordeles på dine neglebånd og området nederst på neglen

Neglebånd har det med at kravle lige så stille op af neglen, hvis ikke de passes og plejes. En neglebåndsskubber er nødvendig, for at skubbe dine neglebånd på plads, så de danner en fin og tæt krans rundt om den nederste del af neglens rod.

Hvad skal man kigge efter i en negle- og neglebåndsolie?

Når du skal finde den bedste negleolie, skal du have fokus på indholdet i olien. Indholdet af vegetabilske olier skal bidrage med et højt indhold af

 • E-vitamin – er ikke kun et vigtigt neglevitamin, men også en stærk antioxidant
 • Essentielle fedtsyrer – giver sund næring og pleje til neglen
 • Antioxidanter – sørger for at beskytte neglen mod de frie radikaler i luften

Er du stor tilhænger af økologi i alle former for pleje- og beautyprodukter, er det ikke svært af finde en økologisk negleolie, med masser af gavnlige ingredienser, der både fugter og nærer.

Til gengæld bør du holde dig fra olier, der indeholder meget kemi, for det gavner absolut ikke neglene. Tjek derfor altid indholdet i olien, inden du køber den.

Kigger du på negleolierne i vores store negleolie bedst i test, finder du masser af gode kvalitetsolier, der hver især har den helt rette sammensætning, der kan passe lige til negleproblemer du har.

Tilfører fugt

En skadet negl skyldes ofte, at neglen er tør og udpint. Derfor er masser af fugtgivende ingredienser vigtig i en olie til neglene.

Brug derfor negleolien så ofte som muligt, så ser du hurtigt forbedringer i neglens vækst og kvalitet.

Fugt er ikke at forveksle med vand – vand har nemlig den stik modsatte virkning på neglen – for vand er helt generelt med til at udtørre den – uanset om der er tale om postevand, saltvand eller klorvand.

Nærende ingredienser

Nærende og plejende ingredienser er med til at reparere og genoprette neglene og sørge for en sund og velplejet negl med masser af naturlig glans og shine.

De nærende ingredienser i negleolier kommer fra de vegetabilske olier, hvor især en skiller sig ud nemlig argan olie.

Negle er derfor super glade for den nærende arganolie.

Antioxidanter

Effektive antioxidanter som for eksempel E-vitamin er super vigtige i en effektiv olie. de sørger nemlig for, at holde udefrakommende farer væk fra neglen – som for eksempel forurening.

Antioxidanterne kan holde de usunde frie radikaler, der findes i luften, væk. Derfor bør der være godt med antioxidanter i din negleolie.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på et lille udvalg af de mange spørgsmål, vi hører oftest om emnet. Måske er der lidt ekstra information om negleolie at hente her.

Hvilken olie er bedst til negle?

Der findes ikke én enkelt type olie i selv den bedste negleolie. Langt de fleste negleolier indeholder to eller flere naturlige olier med neglevenlige og gode vitaminer, som f.eks. arganolie, mandelolie, olivenolie eller jojoba olie.

Kan man bruge madolie til negle?

Du bør holde dig fra almindelig madolie som substitut til de ægte negleolier. Den lægger sig nemlig bare som en fedtet hinde ovenpå hver enkelt negl, uden at trænge ind i dem. I madolie er molekylerne nemlig for store til at kunne penetrere neglen, hvorimod de i negleolie er “knust” til mindre molekyler, der let optages i neglene og neglebåndene. Hold dig derfor fra en hjemmelavet negleolie.

Hvordan bruger man negleolie?

Negleolie er super nem at anvende og den kan anvendes flere gange om dagen. På en smule på hver negl og masser den godt ind i neglen. Vent en halv times tid med at vaske hænder, så negleolien når at trænge helt ind i neglene og neglebåndene.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.