Hud

Vitamin C Serum (TEST): Bedste Serum med C-Vitamin

Vitamin C er et af de vigtigste vitaminer for huden og kroppen. Læs alt om serum med vitaminet her.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

vitamin c

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

C-vitamin står højt på listen over de bedste og mest gavnlige vitaminer og øvrige naturlige ingredienser, du kan tilføre din hud. Førhen kaldtes C-vitamin for askorbinsyre og netop denne betegnelse, kan du stadig finde i de bedste vitamin C serum, som giver dit ansigt strålende hud og en mere ensartet hudtone.

Det kan betale sig at få godt med C-vitaminer – både gennem kosten men så sandelig og så ved hjælp af skønne og virksomme serummer og cremer, der virker lige der, hvor du har brug for det. Læs med her i vores test af bedste ansigts serum med C vitamin. Vi giver dig også masser af information og viden om C-vitamin serum til alle hudtyper.

Bedste Vitamin-C serum

Det bedste C-vitamin serum til ansigtet har masser af fordele for dig. Det har effektiv anti age effekt, reducerer pigmentforandringer i ansigtshuden og giver dit ansigt ny glød og nyt liv.

Her er vores valg af de bedste:

 1. Ecooking Vitamin C Serum
 2. Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C Serum
 3. Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum
 4. La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum
 5. Garnier Vitamin C Serum
Ecooking Vitamin C Serum

Ecooking Vitamin C Serum

Bedste egenskaber

 • Indeholder naturlig hyaluronsyre
 • Parfumefri
 • Testet dermatologisk

Giver din hud et reelt fugtboost og indeholder desuden ingredienser som naturlig sodium PCA, der formår at holde på den tilførte fugt. Desuden reducerer den begyndende fine linjer og sørger for, at din hud er fedtfri og lækker. Dette serum anbefales ikke, hvis du har meget sensitiv hud.

Ecooking Vitamin C Serum får din hud til at fremstå både lysere, yngre og sundere. Den aktive ingrediens actibiome styrker huden og fjerner rødme. Det giver dig en super smuk ensartet hudtone, der stråler af sundhed.

ole-henriksen-truth-c-rush-brightening-double-creme-50-ml-1578997526

Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C Serum

Bedste egenskaber

 • Udjævner pigmentpletter
 • Indeholder hyaluronsyre
 • Klinisk testet

Et lækkert og effektivt serum, der bekæmper hudens alderstegn og lover dig fastere og mere klar ansigtshud i løbet af bare 7 dage. Det har en let eksfolierende effekt, grundet tilsat PHA. Et serum der beskytter din sarte ansigtshud mod udefrakommende miljøbelastninger som for eksempel luftforurening.

Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C Serum kan du vinke farvel til træt og tør hud. Med sit høje indhold af aktive ingredienser som c-vitamin og hyaluronsyre, der holder huden fugtig, får du en flot jævn hudtone med en strålende glød.

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum

Bedste egenskaber

 • Giver strålende glød
 • Dermatologisk testet
 • Uden parfume

Et anti-age serum, der reducerer fine linjer ved daglig anvendelse. Det udjævner pigment forandringer og holder huden ung og fast. Serummet er beriget med vulkansk vand og den naturlige antioxidant Pycnogenol, der forebygger hudens ældning og opretholder hudens ungdommelige elasticitet og styrke.

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum lover dig glattere hud og en mere strålende hud allerede efter 10 dages brug. Det er underlagt dermatologisk kontrol, hvilket naturligvis sikrer dig de gode resultater.

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum

Bedste egenskaber

 • Reducerer rynker
 • Fugtgivende serum
 • Dermatologisk testet

Et lækkert og effektivt C-vitamin serum, der hjælper huden med at forny sig selv. Det reducerer pigmentforandringer og giver din hud en flot jævn tone. Med anti-age effekt, der binder fugten i huden og mindsker de fine linjer, der allerede har vist sig. Dermatologisk hudpleje med dokumenteret effekt.

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum giver din hud fornyet udstråling og masser af strålende glød, som virkelig kan gøre en stor forskel på dit velbefindende. Produktet giver dig hurtigt synlige resultater.

Garnier Vitamin C Serum

Garnier Vitamin C Serum

Bedste egenskaber

 • Forbedrer hudtonen
 • Reducerer mørke pigmenter
 • Kosmetoklinisk testet

Et glow boost serum med fokus på strålende hud og ensartet hudtone. Niacinamid (B3 vitamin) har en beroligende effekt på din ansigtshud og mindsker rødme – desuden holder den godt på fugten i huden. Salicylsyre er en organisk syre, som du måske kender bedre under betegnelsen BHA. Den stærke har antiinflammatoriske egenskaber.

Garnier Vitamin C Serum giver dig umiddelbare resultater. Tests viser nemlig at mørke pigmentpletter reduceres og hudens glød forbedres bare 6 dage. Et serum hvor C-vitaminet er parret med naturlige ingredienser, som giver dig super hurtige resultater.

Dette skal du vide om Vitamin C

Alle hudplejeprodukter der indeholder C-vitamin – inklusive serum med vitamin – bør opbevares køligt og meget gerne i køleskab. Det samme gælder også for produkter der indeholder Retinol (A-vitamin) som også har en anti-age effekt.

Begge disse midler indeholder vitaminer, som i sera og cremer forvandler sig til ekstra potente antioxidanter. Ved opbevaring i køleskab undgår du nemlig, at den dyre hudpleje med klinisk dokumenteret effekt, lige så stille mister deres effektivitet. Den kemiske sammensætning ændrer sig nemlig, når produkterne udsættes for varme og luft.

Desuden kan du med fordel også opbevare øjencreme og -serum i køleskab. De kolde cremer forhindrer nemlig at du får trælse og uklædelige poser under øjnene.

Desuden skal du være opmærksom på, at serummet giver huden unødig stress, hvis du anvender det i strålende solskin og varme. Derfor kan det være en rigtig god idé, at nøjes med at anvende serum med c-vitamin om aftenen inden sengetid. Så giver du nemlig huden de bedste forsætninger for at optage de virksomme ingredienser på den bedste måde.

Erstat eventuelt din C-vitamin serum om morgen i sommerhalvåret med en serum, der i stedet indeholder Retinol. Så tager du god vare på din ansigtshud.

Hvorfor er vitamin C godt for huden?

C-vitamin, eller askorbinsyre, som det kaldtes førhen, er uden tvivl et af de allerbedste vitaminer, du kan give huden. Desuden et dets kvaliteter i hudpleje videnskabeligt understøttet, så vi ved, at det virker.

C-vitaminet virker for det første som en utrolig stærk antioxidant, som kan beskytte ansigtshuden, det kan bremse hudens ældning og minimere forekomsten af ældningstegn som rynker og fine linjer. Udviske mørke pigmentpletter og ujævn hudtone. Desuden har vitaminet en gunstig effekt på akne. Sluttelig kan C-vitaminet reparere huden, hvis den er blevet udsat for for meget sol og viser tegn på begyndende solskader.

C-vitamin serum er et intensivt boost med C-vitamin. Hud der er mættet med C-vitamin har en strålende glød, friskhed og ungdommelighed over sig.

Hvad er vitamin C serum?

Et C-vitamin serum er et mere dybdegående hudplejeprodukt end en almindelige dagcreme eller natcreme med C-vitamin. Derfor skal et serum altid påføres huden inden andre former for cremer. Du bør naturligvis afrense huden og påføre skin tonic før du bruger din serum.

Når C-vitamin indgår i et intensivt hudplejeprodukt som en serum, vil vitaminet agere som en meget kraftig antioxidant, som blandt andet booster produktionen af kollagen i din hud.

Kollagen er det protein, der findes mest af i kroppen og det, der sørger for at holde huden elastisk og fast. Kroppens indhold af kollagen falder med alderen. Derfor kan vitamin C serum være super effektivt for dig, der ønsker at udsætte alderstegn i ansigtshuden.

Det er også derfor, at kollagenpulver ofte indeholder vitamin c.

Vi mennesker kan ikke selv danne C-vitamin i kroppen. Derfor er vi afhængig af at få det tilført gennem kosten og gennem diverse hudplejeprodukter. Heldigvis er det nærmest umuligt at komme i C-vitaminunderskud, fordi vitaminet findes i rigtigt mange råvarer. Desuden vil du finde C-vitamin i diverse kosttilskud og vitaminpiller. Faktisk er mennesket en af de ganske få arter på jorden, hvis krop ikke selv kan producere C-vitamin.

Hvad er vitamin C Serum godt for?

C-vitamin serum har masser af fordele og finder du et serum med klinisk dokumenteret effekt, kan du hurtigt vinke farvel til blandt andet

 • Fine linjer og rynker
 • Pigmentforandringer
 • Trist og tør hud
 • Uensartet hudtone

Med sit indhold af fugtgivende ingredienser som blandt andet naturlig hyaluronsyre og C-vitaminet som højkoncentreret antioxidant, vil din ansigtshud blive boostet med naturlige effektive ingredienser, som hurtigt giver dig positive resultater.

Hvordan bruger man vitamin C serum?

C-vitamin serum anvendes en eller to gange dagligt. Fordi serum er betydeligt mere koncentreret end almindelig dagcreme eller natcreme, bør du anvende C-vitamin serum som det første plejeprodukt på din ansigtshud. Uanset om du vælger at bruge serummet både morgen og aften eller om du kun bruger det om aftenen, er fremgangsmåden den samme. Det er tre nemme trin til fugtmættet og strålende hud

 1. Rens din ansigtshud og lad huden tørre
 2. Påfør C-vitamin serum og lad det absorbere
 3. Brug herefter en passende dagcreme eller natcreme

Fordelen ved vitamin C serum er, at det giver dig hurtige resultater – ofte lover de bedste sera dig de første synlige resultater allerede efter en uges brug.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor tit skal C-vitamin serum bruges?

En serum med C-vitamin kan anvendes en eller to gange dagligt. Vælger du at bruge den bedste ansigtsserum en gang om dagen, kan du med fordel vælge at inkorporere serummet i din aftenrutine og på helt afrenset og tør hud. Så kan det nemlig virke uforstyrret i huden natten over.

Kan alle bruge C-vitamin serum?

C-vitamin er en syre, som overordet tåles af langt de fleste. Når serummet smøres ind i ansigtshuden, kan der opstå en let prikkende fornemmelse, som er hel normal. Nogle vil også opleve, at huden kan rødme let. Det kan skyldes, at du ikke tåler koncentreret C-vitamin direkte på huden.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.