Kosttilskud

Bedste kollagenpulver (TEST): 7 tilskud til hud & hår

Hvem drømmer ikke om evig glat og spændstig hud, lækkert og glansfuldt hår og smukke negle? Med kollagenpulver kan du bremse tegnene på aldring og holde dig smuk og ungdommelig.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

bedste kollagenpulver

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Kollagenpulver er et kosttilskud, der har en forebyggende og regenererende effekt på den ældningsproces, der helt naturligt begynder, når kroppens egen kollagenproduktion mindskes.

I denne artikel har vi lavet en kollagen test og samlet de produkter, som vi mener, er de bedste kollagenpulver produkter.

Bedste kollagenpulver

I vores kollagen pulver test har vi testet markedets bedste collagen produkter. Her giver vi dig de 7 bedste kollagentilskud, der kan gøre en stor forskel for dig og din hud.

 1. Oslo Skin Labs “The Solution” Beauty Collagen
 2. Nutrinic Kollagen+
 3. Marine Kollagen med Hyaluronsyre
 4. Green Goddess Marine Collagen Natural
 5. Nutrinic Kollagen Pure
 6. Vild Nord Collagen Beauty Remedy
 7. Bodylab Collagen Booster
Oslo skin labs collagenpulver

Oslo Skin Labs “The Solution” Beauty Collagen

“The Solution” Beauty Collagen fra Oslo Skin Labs er et revolutionerede og prisvindende kollagenpulver, der har vist virkelig flotte resultater i flere studier.

Bedste egenskaber

 • Dokumenteret effekt på appelsinhud/cellulitis
 • Indeholder 100% naturlige ingredienser
 • Individuelt pakkede doseringsbreve

Her får du ren hydrolyseret kollagen, der er fremstillet på bovine kollagen. Et kollagenpulver der kan udviske fine linjer og formindske tydelige rynker markant. Det giver dig en bedre ansigtskorrektur og virker næsten som en naturlig ansigtsløftning.

Generes du af træls cellulitis (appelsinhud) på lårene, har dette kollagenpulver vist super flotte resultater i studierne.

Nutrinic Kollagen+

Nutrinic Kollagen+ er et dansk kollagenpulver, der har klinisk dokumenteret effekt. Samtidig får du et produkt, der er blevet miljøcertificeret for bæredygtig produktion.

Bedste egenskaber

 • Fremstillet af marine kollagen
 • Tilsat zink og C-vitamin for forbedret effekt
 • Bæredygtigt og miljøcertificeret produkt

Det reducerer dybden af rynker og øger samtidig hudens fasthed. Samtidig sørger det tilsatte C-vitamin for at booste hudens egen kollagenproduktion. Zink er tilsat for at beskytte cellerne mod stress og opretholde en optimal celledeling.

De praktiske portionsbreve med kollagenpulver, gør det nemt at få den rette dagsdosis, uden at du behøver afvejning eller måleske.

Pure Marine Collagen Piller (1)

Marine Kollagen med Hyaluronsyre

Marine Kollagen med Hyaluronsyre giver dig den gode marine collagen i kapselform. Her får du hydrolyseret kollagen pulver, der virker hurtigt og effektivt.

Bedste egenskaber

 • 100% tilfredshedsgaranti
 • Fremstillet af marine kollagen
 • 1172 mg. kollagen i kapsler

Produktet har en anti-age effekt, der bremser udviklingen af fine linjer og rynker og giver huden glød og fasthed.

Det effektive kollagenpulver er puttet i kapsler. Tag 2 kapsler dagligt inden sengetid. Så kan du nemt og ubesværet sove dig til lækker og ungdommelig hud og en tæt og fyldig hårpragt.

Pulveret er også tilsat hyaluronsyre, der kan hjælpe med at gøre din hud blød og lækker.

green goddess marine collagen pulver

Green Goddess Marine Collagen Natural

Dette kollagenpulver fra Green Goddess er fremstillet på ren hydrolyseret kollagen af den marine slags. Det virker hurtigt og effektivt og har samtidig fordelen af, at være tæt på helt smags- og lugtneutralt.

Bedste egenskaber

 • Holder bindevævet spændstigt og mindsker rynker
 • Produceret på 100% certificeret bæredygtigt og hydrolyseret marine kollagen
 • Kan mikses med både kolde og varme drikke

Chokoladeversionen er tilsat naturlige kollagen boostere i form af vitaminer og mineraler. C-vitamin, B-vitamin complex og zink giver dig mange ekstra fordele og booster samtidig kroppens egen kollagenproduktion.

Det er et kollagenpulver der har foryngende effekt på både hud, har og negle og som virker hurtigt.

Mix dit kollagenpulver med varme drikke som for eksempel kaffe, te og suppe eller i kolde drikke som vand, juice eller en lækker sund smoothie.

nutrinic kollagen pure

Nutrinic Kollagen Pure

Nutrinic Kollagen Pure indeholder ren hydrolyseret marine kollagen og intet andet. Den kliniske test viser flotte resultater, både i form af mindsket rynkedybde og forbedret elasticitet, glød og fasthed i huden.

Bedste egenskaber

 • Dansk miljøcertificeret og klinisk testet kollagenpulver
 • 100% marine kollagen uden smags- og tilsætningsstoffer
 • Hydrolyseret kollagen pulver fra marine kilder

Denne kollagen er varmebestandig og kan derfor blandes i både varme og kolde drikke. Den har en mild smag men er ikke smags- og lugtneutral, netop fordi den ikke indeholder andet end hydrolyseret kollagen.

Bland den gerne i en smoothie, der er rig på C-vitamin eller i kaffen eller brug andre naturlige smagsgivere.

Der følger en måleske med, der kan indeholde 5 gram kollagenpulver. To måleskeer og dagen passer perfekt til en dagsdosis, der giver dig optimale resultater.

vild nord kollagenpulver

Vild Nord Collagen Beauty Remedy

Dette kollagenpulver indeholder C-vitamin i form af tilsat bærpulver fra bær som aronia, acerola, blåbær og solbær, der alle har et højt indhold af C-vitamin.

Bedste egenskaber

 • Hydrolyseret marine kollagenpulver
 • Har en lækker og let smag af bær
 • Tilsat naturligt C-vitamin og jod

Både C-vitamin og jod kommer fra en naturlig kilde og begge er nødvendige for kroppens egen evne til at producere kollagen og bevare et normalt energistofskifte. Derfor bidrager de til den foryngende effekt på hver deres måde.

Vild Nord Collagen Beauty Remedy består af marine hydrolyseret collagen, der nemt og hurtigt optages i kroppen for en hurtigere effekt. Kollagenet er udvundet fra skindet på vildtfangede nordatlantiske torsk og fra bæredygtig fiskeri.

Desuden er der tilsat vildthøstet tang, der indeholder jod.

bodylab collagen pulver

Bodylab Collagen Booster

Collagen Booster fra Bodylab er udvundet af bovine collagen. Der er tilsat udvalgte vitaminer og mineraler, der hver især har en gavnlig effekt kollagenpulverets virkning og på kroppens egen kollagenproduktion.

Bedste egenskaber

 • Indeholder C-vitamin, biotin, selen og zink
 • Tilsat Boswellia Serrata
 • Findes i to smagsvarianter

Bodylab Collagen Booster er tilsat Boswellia Serrata, som er tørret saft (harpiks) fra træet af samme navn, som findes i Asien og Afrika. Denne gyldne saft har en gavnlig effekt på kroppens led og holder dem samtidig komfortable og kølige.

Pulveret findes i to smagsvarianter: fersken og æble. Du skal bare tilsætte vand, shake og indtage din daglige dosis af denne velsmagende kollagenpulver.

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein, der findes i kroppen. Det er kroppens største proteingruppe, der udgør cirka en tredjedel af kroppens samlede indhold af protein.

Ud af kollagen indholdet i din krop, befinder ca. 80% sig i dit bindevæv.

Derfor har kollagen så stor betydning for, at vores bindevæv ikke falder sammen. Et fast bindevæv har stor betydning for vores hud og den fasthed.

Kroppens optagelse af kollagen

For at din krop kan optage kollagenet, skal det først fordøjes. Fordøjelsen spalter nemlig det store kollagen protein i mindre kollagen peptider og aminosyrer, som kroppen nemt kan optage.

Kollagen er en helt uundværlig byggesten, der både sørger for at holde vores ydre og vores indre i den bedst mulige form. Primært er det kendt for sin evne til at holde vores hud smuk og spændstig og vores hår stærkt og glasfuldt.

Men rent faktisk er din krop afhængig af kollagenet på mange andre områder, end bare dit hud og dit hår. Også dine knogler, led, brusk, sener og muskler har brug for kollagen, for at undgå aldersrelatere problematikker og bevare deres funktion.

Det samme gør sig gældende for alt bindevæv i kroppen.

Når vi nærmer os 30-års alderen, begynder kroppens egen kollagen produktion at aftage. Når det sker, sætter ældningsprocessen helt automatisk ind.

Vi kan udsætte denne ældning, ved at tilføre kroppen ekstra kollagen i form af for eksempel kollagenpulver eller kollagenpiller. Desuden kan vi vælge produkter, der indeholder naturlige kollagen boostere som C-vitamin, der sætter skub i kroppens egen produktion af kollagen.

Hvor får vi kollagen fra normalt?

Normalt får kroppen sit kollagen fra det mad vi spiser. Heldigvis er der mange muligheder for finde det gode kollagen i mad.

Som udgangspunkt findes det rene kollagen kun i animalske produkter:

 • fisk
 • kvæg
 • kylling
 • svin

Den kollagen vi får fra fisk, kaldes marine collagen og findes primært i fiskens ben, skind og skæl.

Kollagen fra kvæg, udvindes af knoglerne og kaldes bovine collagen.

Disse to typer kollagen er dem, der oftest anvendes i kosttilskud som kollagenpulver.

Desuden findes der virkelig mange såkaldte kollagen boostere i planteriget. De tilfører ikke direkte kollagen til kroppen. Derimod giver de et effektivt boost til kroppens naturlige kollagenproduktion.

Her taler vi primært om de røde frugter og grøntsager, som er rige på C-vitamin. For C-vitamin er den vigtigste kilde til, at kroppen kan optage kollagen. Derfor er det vigtigt, at du er godt dækket ind på lige netop dette vitamin.

Den røde peberfrugt er ubetinget den bedste kilde, hvis du gerne vil sikre dig et højt indtag af C-vitamin. Men også tomat, rødbede, jordbær og kirsebær er gode kilder til C- vitamin.

Derfor er kollagen populært

Kroppens naturlige kollagenproduktion falder som vi bliver ældre. Ja faktisk starter den naturlige kollagenproduktion allerede omkring 25 til 30-års alderen. Længe inden vi reelt føler, at kroppen ældes.

Så snart mængden af naturligt kollagen i kroppen begynder at falde, starter kroppen med at ældes.

Derfor kan et ekstra kollagentilskud i form af kollagenpulver være den bedste løsning for dig, der vil bevare huden og håret smukt ungdommeligt.

Husk, det er aldrig for sent at starte – for et godt kollagenpulver med klinisk dokumenteret effekt kan ikke kun udviske fine linjer, det kan også formindske selv de dybere rynker og give dig glattere hud og en mere spændstig hud med glød og liv.

Og det er faktisk ikke alene din hud og dit hår, der kan drage stor nytte af det bedste kollagen tilskud. Også dine knogler, brusk og tænder vil have stor gavn af et kollagen kosttilskud.

Udover at tage vare på vores ungdommelige udseende, har det tilførte kollagen også en gavnlig og foryngende effekt på vores indre, som jo også ældes.

Kollagenpulver til knogler, brusk og tænder

Selvom vores indre ældes, er det ikke umiddelbart ser eller mærker, så det er helt sikkert noget, som ikke bare bare bør ignoreres.

Et dagligt tilskud med kollagenpulver kan holde både dine knogler, dit brusk og dine tænder i god form. For akkurat som hud, hår og negle ældes, så ældes også den indvendige del af kroppen.

Mange mærker specielt, når brusken i leddene slides. Det kan enten skyldes en skade i leddet, forkert gang eller slidgigt. Når brusken i leddet mindskes, så er det bestemt ikke noget, vi kan ignorere, for det gør pokkers ondt.

Kollagentilskud i form af hydrolyseret kollagen, kan give dig den bedste effekt. Hydrolyseret kollagen virker nemlig omkring halvanden gang hurtigere, end den normale kollagen gør. Den gavnlige og regenererende effekt mærkes derfor hurtigere.

Knogler og tænder styrkes også ved et dagligt indtag collagen i form af et godt kollagenpulver.

Kollagenpulver til huden

Kollagen til huden er det perfekte kosttilskud, hvis du vil være på forkant med de alderstegn, der viser sig, når kroppens naturlige kollagenproduktion falder. Jo lavere vores kollagenindhold er, des ældre kan vi se ud.

Derfor er der rigtig mange, der tager kollagenpulver som tilskud, netop for at bremse eller forbedre de tegn på aldring, som viser sig.

Her fra kan vi anbefale, at du supplerer dit kollagentilskud med en kollagen creme, der indeholder C-vitamin. C-vitamin er nemlig en super booster, der øger kroppens egen kollagen produktion.

Når du både tilfører collagen til huden via kollagenpulver, der virker indefra, og kollagen creme der virker udefra, har du en helt optimal mulighed for de bedste resultater at det tilførte kollagen.

Din egen kollagen produktion stiger, samtidig med at du både styrker din hud indvendigt og udvendigt med ekstra kollagen.

Baseret på studie kan du forvente at opleve følgende:

 • Glattere hud
 • Mere elastisk hud
 • Mere spændstig hud
 • Færre fine linjer

Også fine linjer og rynker udviskes og selv de dybere rynker formindskes. Især hvis du vælger et collagen pulver bedst i test med dokumenteret effekt, der kan genoprette hudens elasticitet.

Kollagenpulver der har gennemgået en collagen test og måske endda er kåret som collagen bedst i test, giver dig den bedste sikkerhed for et optimalt resultat, der giver huden fasthed – med ungdommelig og blød hud til følge.

Kollagen giver sund hud, der syner ungdommelig. Du kan genoprette hudens elasticitet og opnå spændstig hud med flot glød.

Kollagenpulver til håret

Kollagenpulver har en gavnlig effekt på håret. Det styrker dit hår og forbedrer din hårkvalitet. Det betyder, at du kan undgå eller endda forbedre aldersrelaterede problematikker som for eksempel tyndt og sart hår.

Gå efter hydrolyseret kollagenpulver med marine kollagen, for her får du både de bedste og hurtigste resultater.

Også dine negle og neglebånd, som også indeholder keratin, vil kunne drage nytte af hydrolyseret kollagenpulver.

Før du køber kollagenpulver

Det kan være rart at vide, om det kollagen produkt man kigger på, nu også er det rigtige, til det behov man har. Derfor bør du læse med her, så du er godt klædt på til at træffe det rette valg.

Virker kollagenpulver?

Det helt korte svar er ja, kollagenpulver virker. Der findes masser af forskning og kliniske forsøg, der viser at kollagenpulver har en foryngende effekt på både vores ydre og vores indre.

Vil du gerne være på den sikre side, inden du køber dit kollagenpulver, så skal du koncentrere dig om de typer kollagen produktet, der er klinisk testede.

Her har du nemlig sikkerhed for, at kollagenet er uvildigt testet og at de resultater du læser om, er helt reelle.

Desuden skal du vide, at virkningen også af hænger af dig og din huds tilstand, om du ryger, solbader meget eller på anden måde belaster din krop og din hud. Resultatet afhænger naturligvis også af, om du indtager en sund og varieret kost.

Kollagen pulver eller piller?

Det er ganske underordnet om du vælger kollagenpulver eller kollagenpiller, så længe der er tale om den samme type kollagen.

Er du på jagt efter den marine form for kollagen, skal du naturligvis sikre dig, at den kollagenpulver du vælger, er fremstillet af fisk.

Fordelen ved den marine type er, at den altid er hydrolyseret kollagen, der virker ca. halvanden gang hurtigere en den almindelige kollagen.

Om du ender med at vælge kollagenpulver eller kollagenpiller, kommer egentlig kun an på din præference.

Husk på, at kollagen kapsler kan indeholde en mindre del af kollagenet i den gelatine kapsel de kommer i. Tag derfor ikke pulveret ud af kapslen.

Er vegansk eller marine kollagen bedst?

Virkemåden for henholdsvis vegansk kollagen og marine collagen er markant forskellig. Den veganske variant indeholder ikke kollagen proteiner, men derimod kollagen boostere. De kan booste din krops evne til at producere mere naturligt collagen i kroppen.

Det kollagen som kroppen selv producerer, skal først fordøjes og dermed spaltes i mindre kollagen peptider, før din krop kan optage det.

Er du veganer, kan du ikke indtage den marine collagen, for den indeholder skæl, skind eller ben fra fisk. Er den marine collagen hydrolyseret, optages den let og hurtigt i kroppen.

Altså har den marine type kollagen en hurtigere virkning end den veganske kollagen har.

Skal du købe hydrolyseret kollagen eller ej?

Hydrolyseret kollagen er kendetegnet ved, at det virker hurtigere end den kollagen, der ikke hydrolyseret. Hydrolyseret kollagen er spaltet kollagen. I processen spaltes det store kollagen protein i mindre kollagen peptider og aminosyrer

Det betyder helt firkantet, at hydrolyseret kollagen ikke behøver at blive fordøjet, før det kan optages i kroppen. Derfor virker det hurtigere.

Vil du gerne have hurtig effekt af dit kollagenpulver, så skal du gå efter denne type.

Indtagelse af kollagenpulver

Det er altid en god idé at vide lidt om det kosttilskud, man indtager. Du har allerede læst til den de mange fordele, der er ved at indtage ekstra kollagen og set de mange muligheder i vores collagen pulver test.

Læs med her, hvor du får svar på de oftest stillede spørgsmål om kollagen og kollagenpulver.

Er det sundt at tage collagen pulver?

Vil du bevare din krop i god form så længe så muligt, er det bestemt sundt at tage kollagenpulver. Et kollagen pulver, der har bestået en kollagen test, er et naturligt kosttilskud, der sørger for at opretholde et normalt kollagen indhold i kroppen.

Hvad er kollagen pulver godt for?

Ja, hvad er kollagen godt for – eller måske skulle vi hellere spørge om, hvad kollagen ikke er godt for. Hvis ikke kroppen har tilstrækkeligt med kollagen, ville den simpelthen ikke kunne hænge sammen.

Kollagen kan kaldes den lim, der holder kroppen sammen. Kollagen proteinet er lavet af bindende væv – fibroblaster. Når kroppens normale kollagen indhold falder, starter vi med at ældes. Kollagenpulver kan sørge for at opretholde et normalt kollagen niveau i kroppen og dermed udsætte aldringen.

Hvornår skal man begynde at indtage kollagenpulver?

Optimalt skal du begynde at indtage kollagenpulver, inden den naturlige produktion af kollegen i kroppen falder. Desværre findes der ikke et eksakt tidspunkt eller en eksakt alder, du kan rette dig efter. Midt i tyverne er ikke et helt dårligt estimat, så kan du nemlig forebygge i stedet for at reparere.

Hvor meget må man indtage?

Mange undersøgelser har vist, at et indtag på ca. 10 gram kollagenpulver dagligt, giver dig et optimalt resultat. Naturligvis afhænger det helt af hvilken type kollagen, du indtager. Derfor bør du altid læse brugsanvisningen, så du sikrer dig, at du hverken får for lidt eller for meget kollagen.

For lidt kollagen giver dig ikke et optimalt resultat. For meget kollagen er såmænd ikke farligt, men indtager du mere end du behøver, så får du ikke bedre resultater.

Er der bivirkninger ved kollagenpulver?

Der findes ingen kendte bivirkninger ved indtagelse af kollagen protein som kollagenpulver. Dog kan du opleve en reaktion på et marine kollagenpulver, hvis du er allergisk overfor fisk og skaldyr. Fordi denne type kollagenpulver fremstilles af ben, skind og skæl fra fisken, er det ikke sikkert, at du vil reagere på produktet.

Må jeg spise Omega 3 fiskeolie samtidig med at jeg tager kollagenpulver?

Du må hellere end gerne kombinere Omega 3 fiskeolie med dit kollagenpulver. Faktisk er Omega 3 fiskeolie en rigtig god makker til dit kollagen pulver. Fiskeolien beskytter nemlig slimhinderne omkring cellerne i din hud.

Desuden er Omega 3 fiskeolie en sund fedtsyre, som beviseligt tilfører din krop meget godt.

Hvor hurtigt virker kollagenpulver?

Hvor hurtigt dit kollagenpulver virker, kommer an på hvilken type kollagen du vælger. Du kan med fordel vælge det hydrolyserede kollagen.

Det virker halvanden gang hurtigere end det normale kollagen. Vælger du et kollagenpulver, der er klinisk testet, vil testen ofte give dig svar på, hvor hurtigt du vil kunne opnå synlige og mærkbare resultater. Oftest starter resultaterne med at vise sig efter 6-12 uger.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.