Hår

Sådan får du lange øjenvipper naturligt (8 tips)

Har du problemer med at få lange øjenvipper? Så læs vores 8 bedste tips her.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

lange oejenvipper

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Er du ved at være godt og grundigt træt af falske øjenvipper, der falder af for er godt ord. Så er tiden måske kommet til at skifte de kunstige vipper ud med naturligt lange vipper, der er helt dine egne og slet ikke kræver så meget tid, som dine falske øjenvipper.

I denne artikel får du masser af gode tips og tricks til, hvordan du opnår fyldige øjenvipper, smukke øjenvipper og helt sikkert længere øjenvipper, der indrammer dine øjne på den flotteste vis. For lange øjenvipper er et de af accessoires, som vi helst ikke vil af med.

Hvordan vokser øjenvipper?

Øjenvipper vokser på stort set samme måde, som håret gør – altså i en cyklus. Den største forskel er, at de enkelte vippers levetid ikke så lang, som hårstråenes er.

 • Den anagene fase (voksefasen) varer mellem 4 og 8 uger. Her vokser øjenvippen til fuld længde.
 • Den katagene fase (overgangsfasen) varer omkring 2 uger. Her stopper øjenvippens vækst.
 • Den telogene fase (hvilefasen) Varer mellem 4 og 9 måneder. I denne fase falder øjenvippen ud.

Det vil sige at en hel livscyklus for hver enkelt øjenvippe varer mellem 5 og 11 måneder. Hvad din unikke cyklus for øjenvipperne er, er det kun dig elv, der ved.

Men akkurat som det ses med håret på hovedet, er en ny øjenvippe klar til at vokse frem, når en øjenvippe er faldet ud. Det tager mellem 4 og 18 uger, før den endelige længde på vippen er nået.

Hvorfor falder øjenvipper af?

Den primære grund til at øjenvipper falder af, er fordi de dør. Levetiden for hver enkelt vippe er omkring 100-150 dage. Derfor er et lavt vippetab helt normalt og som oftest slet ikke noget du lægger mærke til.

Det er heldigvis ikke alle dine øjenvipper, der skiftes ud på en gang.

Vippetabet kan dog være mere markant og skyldes et par andre ting, som kan kræve en ændret adfærd hos dig, hvis du vil bedre vippernes tilstand.

Her får du de 6 vigtigste årsager til, at du taber for mange øjenvipper:

 1. Fjern altid make-up når dagen er omme. Især mascara kan tørre ind og vipperne kan knække eller helt falde af, mens du sover.
 2. Undgå falske øjenvipper, for den lim som de sættes fast med, skader mere end den gavner. Vægtens af de kunstige vipper belaster også dine egne vipper, som risikerer at falde af.
 3. Brug din vippebukker med omhu. Den kan nemlig nemt være årsag til det øgede tab af vipper. Ofte bruger vi også vippebukkeren, når vi har taget mascara på og
 4. Vitaminmangel kan forårsage at dine vipper falder af. Benyt dig af de bedste hårvitaminer og en god vippeserum, der indeholder C-vitamin. Så er du sikker på at være godt dækket ind med de vigtige vitaminer og mineraler.
 5. Forkert kost eller for ensidig kost kan også sætte hårvippernes vækst på stand by og forårsage et alt for stort tab af de dyrebare øjenvipper. Spis derfor sundt og varieret. Det vil også dit hår og din hud synes godt om.
 6. Stress og medicin kan være skyld i det overdrevne tab af vipper. Her vil du efter al sandsynlighed have akkurat de samme udfordringer med håret på hovedet. Du kan med fordel konsultere din læge, hvis du mistænker at medicin og/eller stress er synderen.

Hvorfor har nogle mennesker længere vipper?

Det kan synes ret så uretfærdigt, at nogle mennesker er udstyret med lækre lange øjenvipper, men andre må tage til takke med med den meget kortere version.

Som det er med mange ting ved vores krop, så spiller vores gener også ind, når det kommer til en ganske lille, men utrolig vigtig detalje som vores øjenvipper. Generne spiller nemlig en roller i både længden og fyldigheden af på vipperne.

De gennemsnitlige længde på øjenvipper er lige omkring 12 mm. Er du udstyret med korte vipper, er der stadig mulighed for, at du helt naturligt kan få lange øjenvipper.

Kan man få længere øjenvipper naturligt?

Hvis du gider gøre en lille indsats for dine vippers velbefindende, er det faktisk muligt at forbedre dine vippers sundhed, hvilket gør det muligt for vipperne at vokse sig både længere, fyldigere og smukkere.

Det kræver dig, at du giver dine øjenvipper lidt opmærksomhed. Måske døjer du med, at dine øjenvipper falder af, at du har korte øjenvipper eller at vipperne slet ikke buer opad, men står nærmest vandret ud fra vippekanten.

Læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du kan afhjælpe de udfordringer du har med dine øjenvipper.

8 måder at få naturligt længere øjenvipper

Der findes mange måder at booste væksten på dine øjenvipper, hvis du gerne vil have længere vipper.

Her får du vores 8 bedste bud på, hvordan du, helt naturligt, kan få længere øjenvipper

1. Vippeserum

Vippeserum er en helt speciel serum, der er beregnet til at booste vipperne og deres vækst og kvalitet. En øjenvippeserum vil derfor indeholde de ingredienser, der har allerbedst effekt på vipperne og deres evne til at vokse sig lange, flotte og sunde.

E-vitamin er en essentiel ingrediens i den bedste vippeserum og du kan med fordel vælge en vippeserum, der er klinisk testet, så du sikrer dig, at der er håb for øjenvipperne.

Længere nede i artiklen kan du læse lidt om den effektive vippeserum, vi synes allerbedst om. Med den får du både lange øjenvipper, fyldige øjenvipper og smukke øjenvipper.

2. Olivenolie

Olivenolie findes efterhånden i ethvert køkken og olien kan faktisk gøre underværker for dine øjenvipper. Olivenolie indeholder nemlig masser af de essentielle fedtsyrer og desuden indeholder olien vigtig vitamin E.

Husk altid at vælge en jomfru olivenolie – den har nemlig ikke være udsat for en kemisk proces, før den er hældt på flaske.

Olivenolien skal ikke spises, men derimod masseres forsigtigt på dine vipper fra rod til spids, med en vatrondel eller en lille børste. Gør det gerne dagligt inden sengetid.

Den vil stimulere øjenvippernes vækst og samtid holde dem sunde og hydrerede.

3. Grøn te

Du kan også booste væksten på dine øjenvipper, ved at bruge grøn te. Vi ved vist alle, at grønt te er super sundt for kroppen – men hvad er det lige, der gør den grønne te så god for dine øjevipper.

Grøn te indeholder sunde vitaminer og mineraler og så indeholder den de såkaldte flavonoider, som er natulige plantenæringsstoffer, der fungerer som sunde antioxidanter.

Du skal ikke drikke teen, men derimod duppe den kolde te på dine øjenvipper med en vatrondel – gerne som en daglig rutine inden sengetid.

Grøn te stimulerer øjenvippernes vækst og giver dig dermed længere øjenvipper.

4. Lash Lift

Et lash lift er et permanent vippeløft, der giver dine øjenvipper et flot buet look. Vi er desværre ikke alle udstyret med Bambi-vipper, der netop har det flotte buede look, der får øjenvipperne til at syne længere.

Et lash lift kan også være en både fortrinlig og nærmest nødvendig løsning for dig, der har bærer briller til dagligt eller har tunge øjenlåg – især hvis du har korte øjenvipper, der er mere lige end de er buede.

De vandrette vipper kan nemlig let komme til at gnide op og ned af brilleglasset, hver gang du blinker og dermed slides og blive endnu kortere. De tunge øjenlåg kommer til at hvile på vippekanten og dermed også på vipperne.

Det presser dine øjenvipper nedad, så de syner kortere og har større risiko for at bukker under for vægten af øjenlåget. Er dine øjenlåg meget tunge, kan de nærmest se ud, som om du ingen vipper har.

Et permanent lash lift gør dig fri for det daglige vippebuk med din øjenvippebukker, så dine øjenvipper både bliver sundere og syner længere.

5. E-vitamin serum

E-vitamin er et af de mest anbefalede naturlige ingredienser til at booste væksten på dine vipper og samtidig gøre dem stærke.

E-vitamin serum giver dig mulighed for at opnå flotte og tætte lange vipper, der sagtens kan konkurrere med de falske øjenvipper.

Øjenvippeserum med E-vitamin har en genoprettende effekt på dine hårsække, beskytter mod tab af øjenvipper og øger desuden øjenvippernes vækst.

6. Børst dine øjenvipper

Faktisk bør du tørbørste dine øjenvipper dagligt med en ren vippebørste – sådan en du kender fra din mascara.

Brug et par minutter eller tre om dagen på at børste dine vipper – det sætter nemlig gang i en god blodcirkulation i området, der igen stimulerer øjenvippernes vækst.

Du kan passende slutte børstningen af med at påføre vipperne den plejende olivenolie.

7. Spis ekstra vitaminer

Akkurat som du kender det fra dit hår, har vipperne også gavn af de gode vitaminer for at kunne vokse sig til lange fyldige vipper. De bedste hårvitaminer gavner nemlig også både dine vipper og dine bryn.

Især E- vitamin er godt og nærmest uundværligt for øjenvipperne og deres vækst og sundhed.

8. Mascara med lash boost

En mascara der både kan give dig lange øjenvipper og samtidig klare det meste af din øjenmakeup. Det er hvad du får med en mascara med lash boost.

Der findes ikke voldsomt mange af dem, men de findes. Et lækkert to-i-en produkt, der er tilsat ingredienser, der booster væksten på dine vipper og samtidig påfører mascara, som vel nærmest er det beauty produkt som enhver kvinde slet ikke har lyst til at undvære.

Det gør nemlig vipperne øjeblikkeligt længere og fyldigere. Selvom de længere og fyldigere øjenvipper kun holder, så længe mascaraen sidder på vipperne.

Men samtidig med arbejder de specielle ingredienser på ar booste væksten på din øjenvipper og dermed give dig helt naturligt længere øjenvipper. Det er en ren win-win situation.

Hvis du vil snyde lidt, kan du også bruge kunstige eller magnetiske vipper.

Bedste vippeserum til lange øjenvipper

Du kommer ikke udenom en vippeserum, hvis du er ude efter at skifte dine korte vipper ud med lange øjenvipper. Den bedste vippeserum indeholder nemlig masser af plejende og naturlige ingredienser, der både tilfører fugt og styrker de udsatte øjenvipper.

En serum til dine øjenvipper holder øjenvipperne sunde. Og det er den første og største forudsætning for lange vipper.

Nedefor får du det bedste bud på en super effektiv serum til vipperne.

Superb Eyelash Enhancing Serum

Superb Eyelash Enhancing Serum

Bedste egenskaber

 • Baseret på økologiske ingredienser
 • Certificeret vegansk øjenvippeserum
 • Fremstillet i Danmark
 • Serum indeholder ikke skadelig eller uønsket kemi
 • Virker i løbet af bare 1 til 2 måneder

En plantebaseret øjenvippeserum, der giver dig både længere øjenvipper og fyldigere øjenvipper. Desuden sørger dette serum for, at tilføre vipperne de essentielle vitaminer og mineraler – inklusive E-vitamin, der er udgangspunktet for at kunne skifte de korte vipper ud med de flotteste lange vipper.

Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing er baseret på et peptid-complex og indeholder desuden en unik og innovativ sammensætning af botaniske ingredienser, der tilsammen både plejer og styrker dine vipper og samtidig fremmer vippernes vækst, så du slipper for øjenvipper falder ud og samtidig gør øjenvipperne stærke og lange.

Ofte stillede spørgsmål

Kan øjenvipper blive længere?

Med den rette indsats, kan øjenvipperne godt blive både længere og tættere. Det kræver dog en målrettet indsats fra dig, før dine øjenvipper har de helt optimale forudsætninger for en øget vækst.

Hvor hurtigt vokser øjenvipper?

Øjenvipper vokser indtil den bliver lige omkring 12 mm lang. Hvor hurtigt den når sin endelige længde varierer mellem 4 uger og 18 uger.

Vokser øjenvipper ud igen?

Når øjenvipper falder ud, erstattes de med nye øjevipper, der vokser ud fra hårsækken i øjenkanten.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.