Negle

Bedste UV-lamper til negle (TEST): 3 gode til hjemmebrug

Hvis du vil lave gele negle derhjemme, skal du bruge en UV lampe til negle. Vi har samlet de 3 bedste her.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

bedste UV lampe til negle

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Har du fået nok af neglelak, der skaller af eller bliver ridset, næsten før du er færdig med at lakerer neglene. Så skal du måske vende blikket mod en betydelig mere holdbar løsning med en UV lampe negle hærder og gel neglelak i stedet for.

Med UV lampen får du masser tid til at lægge en flot gellak, for den tørre nemlig slet ikke på samme både som den normale neglelak, men først når den bliver udsat for UV/LED lys. Du får utrolig glans og lang holdbarhed på dine lakerede negle med en UV lampe.

Bedste UV-lampe til negle

Vi har udvalgt de 3 bedste UV lamper til dig, der gerne vil skifte almindelig neglelak ud med gel neglelak eller springe en tur til din negletekniker over en gang imellem og lave de flotteste negle selv:

 1. UV/LED Lampe Pro 48W
 2. UV/LED rejse lampe 6W
 3. Beurer Neglehærder MP48
UV:LED Lampe Pro 48W

UV/LED Lampe Pro 48W

Bedste egenskaber

 • Tørretid helt ned til 30 sekunder
 • Aftagelig bundplade
 • Kompakt design

En effektiv UV/LED lampe, der har 3 indstillinger på henholdsvis 10, 30 og 60 sekunder. Du kan også bruge lampen uden forudinstillinger. Med sine 48w er den hurtig og effektiv og desuden er det muligt at tage bunden af, hvis du ønsker det.

UV/LED Lampe Pro 48W er en kompakt UV/LED lampe til negle, der er nem at betjene og med digitalt display, der altid fortæller dig, hvor længe du har haft neglene i maskinen. Displayet tæller op fra 0 sekunder, når du vælger at bruge negle lampen med fri indstilling og ned fra de programmerede indstillinger.

UV:LED rejse lampe 6W

UV/LED rejse lampe 6W

Bedste egenskaber

 • Tørretid ned til 60 sekunder
 • Sammenklappelig og transportabel rejsestørrelse
 • USB stik til genopladning medfølger

Lillebroderen til den forrige model. En super smart rejse UV/LED lampe, der kan foldes sammen, så den nærmest intet fylder. Med sine ydmyge 6w, er den lidt længere tid om at hærde lakken, end en større UV/LED lampe er. Ikke desto mindre hærder den gel neglelak super jævnt og med vidunderlig shine på dine negle.

UV/LED lampe 6W fra Naillak er så rejsevenlig, at den klejne størrelse ikke passer til alle størrelser hænder. Du kan derfor risikere, at du må hærde neglene på en hånd af to omgange. En fiks neglemaskine/neglelampe, der er perfekt til dig, der fra tid til anden har brug for at lave flotte gele negle på farten.

Beurer Neglehærder MP48

Beurer Neglehærder MP48

Bedste egenskaber

 • Tørretid helt ned til 30 sekunder
 • Reflekterende bundplade
 • Kompakt design

En praktisk og funktionel UV/LED negle lampe, der kan tørre/hærde neglene på både hænder og fødder. Den har en fast, uaftagelig bund bund, der reflekterer lyset og dermed hærdes alle negle jævnt. Denne UV/LED lampe har tre programmer på henholdsvis 30, 60 og 90 sekunder. Så har du mulighed for at hærde gellak gel neglelak i alle tykkelser. Du har også mulighed for at vælge manuel indstilling, hvis din lak har brug for en anderledes tørretid.

Beurer Neglehærder MP48 har en effekt på 24 watt. Den er udstyret med 18 LED dioder og står sikkert på overfladen med 4 små gummifødder.

Før du køber en UV-lampe

Inden du investerer i en UV lampe til negle, bør du vide lidt mere om, hvordan den anvendes og om du kan bruge den, til dit formål.

Det giver dig det bedste udgangspunkt for at vælge den rigtige model og få succes med din UV neglelampe.

Hvad bruger man en UV lampe til?

UV lamper er helt firkantet beregnet til at hærde og tørre dine lakerede negle. Lad os bare hurtigt lægge ud med, hvad du ikke skal eller kan bruge en UV neglelampe til.

Du kan ikke hærde en almindelig neglelak eller tørre den hurtigere i UV lampe. En ganske almindelig neglelak tørrer (hærder) nemlig ved fordampning og ikke ved ultraviolet lys.

Derfor kræver den “gammeldags” form for neglelak lidt tålmodighed i tørringsprocessen. Du kan heller ikke tørre eller hærde akryl negle i en UV lampe.

UV lampen beregnet til den type lak, som kaldes gellak eller shellac. Som ordet næsten antyder, indeholder denne type neglelak gele, som ikke tørrer eller hærder ved hjælp af fordampning, som den normale og gammelkendte neglelak gør.

Denne type lak er stærkere og langt mere holdbar, end en normal neglelak – men kræver altså stærkt lys for at hærde og tørre.

Forsøger du at tørre din gellak uden UV lys, har du ingen succes, for den vil forblive våd og semiflydende.

At gele negle ikke hærder uden UV lys, giver dig til gengæld god tid til at lægge neglelakken helt perfekt på dine negle. Tag vare på dine neglebånd med en neglebåndsskubber eller -fjerner, så helhedsindtrykket på neglen bliver super ensartet og flot.

Gellak

Gellak kendes også under navne som shellac, gele, builder lak eller gelish. Alle er typer af gel neglelak, som hos en negletekniker kaldes for gele negle.

Neglen kan bygges op og formes med et tykkere lag af gel neglelak eller du kan lægge et helt almindeligt lag lak på neglen.

UV lys står for ultraviolet lys og er et stærkt lys, som du sikkert allerede kender fra natklubber og diskoteker eller fra solariet. Bankerne og butikkerne bruger for eksempel også en UV pen, hvis de skal tjekke, om pengesedler er ægte.

Ikke mindst findes UV lyset i helt almindeligt dagslys – det er det, der kan gøre sig solskoldet og forbrændt. Her er strålerne ikke så kraftige, som i en UV lampe til negle.

Hvad er forskellen på en LED og UV lampe til neglene?

UV lamperne til gel neglelak har været i handelen i flere år. Der er sket meget i forhold til både at optimere lampernes hurtighed i forhold til lakkens hærdning og deres overordnede kvalitet.

Langt de fleste UV lamper til gellak og shellac lakken, fremstilles nu med en kombination af UV lys og LED lys i form af LED dioder – og det er der faktisk en ganske god grund til.

En LED lampe giver et stærkt og koncentreret lys i form af UV stråler i små LED dioder. Levetiden på LED dioder er helt op til 500.000 timer.

En UV lampe giver et stærk ultraviolet lys ved hjælp af UV stråler. Levertiden på UV lyset i UV lamper er ca. 600 timer.

Det handler om lysbølger og deres bølgelængde/hastighed. For det ikke skal blive alt for besværligt og indviklet så varierer bølgelænderne i UV lys mellem ca. 200 og 500 nanometer (nm).

En million nanometer svarer til en millimeter – så der er tale om mikroskopiske mål.

Jo højere tallet er, des hurtigere er lyset og des hurtigere hærder en UV lampe eller en LED lampe din gel gellak.

Så kort sagt er både UV lys og LED lys begge typer af UV lys, med hver deres bølgelængde. Fordelen ligger helt sikkert i LED lys og LED lamper, fordi det er hurtigere og samtidig med, er det jo også en lystype, der holder betydeligt længere, end UV lyset gør.

Derfor er der en markant stigning af LED neglelamper. Enten i kombination med med UV lys eller som en dual LED lampe:

 • UV lampe har UV lys som eneste bølgelængde og den langsomste lampe
 • UV/LED lampe har både UV lys og LED lys og er ligger lunt i midten af skalaen
 • Dual LED lampe har lys i to forskellige og højere bølgelængder og den hurtigste lampe

Hvor lang tid tager det for neglene at hærde med UV lampe?

Hærdningstiden afhænger af, hvilken type UV lampe du vælger, men der er helt sikker tale om en hurtig hærdning, der er meget hurtigere end tørretiden på en konventionel neglelak.

Den hurtigste UV lampe er en dual LED lampe – den langsomste er en konventionel og næsten udfaset ren UV lampe til negle.

Det bedste resultat med langvarig holdbarhed får du, hvis du både bruger en base coat, der skal først på neglene og derefter skal lakken hærdes. Derefter et eller flere lag gele lak, der hver især skal hærdes og slutteligt en top coat, der også skal hærde.

Hærdningstiden vil variere mellem et par minutter og nogle få sekunder med et normalt lag gele på neglen.

I virkeligheden vil hele seancen tage lidt længere, fordi du både bør lægge en underlak og en overlak på neglene, som også skal en tur i lampen.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge en UV lampe til normal neglelak?

Almindelig neglelak har brug for luft til at hærde/tørre, så væsken i neglelakken fordamper. Derfor dur det ikke at sætte den normale neglelak i en UV negle lampe. Til gengæld kan du nemt finde en smart lille negle tørre maskine, der blæser luft på dine lakerede negle, så de hurtigere er klar til brug.

Er UV lys farligt for neglene?

At hærde gellak under UV/LED lampen går så hurtigt, at hverken negle, neglebånd eller hud når at tage skade.

Hvad er en god UV lampe til negle?

En god UV lampe hærder neglene hurtigt. Den har et brugervenligt design, hvor der er plads til en hånd eller en fod, så hærdningen bliver både hurtigere og jævnere. Du kan med fordel vælge en model, der har “no burn” eller “low heat” funktion. Her starter lampen ud med lave varme, som langsomt stiger, så neglene ikke bliver for varme.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.