Negle

Akryl negle guide: Alt du skal bruge for at komme i gang

Vil du lære at lave akryl negle selv? Så læs med i denne guide.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

akryl negle

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Er du træt af at betale mange penge hos din negletekniker, hver gang du skal have skiftet eller opfyldt dine akryl negle, så skal du læse med her, hvor vi guider til det bedste resultat hjemme i din egen stue.

Med akryl negle får du stærke, velformede og velplejede negle. Du kan også lave super flot nail art eller male neglene med en neglelak i den farve, du kan lide. Afslut altid dine akryl negle med et lag beskyttende topcoat lak.

Hvad er akryl negle?

Akryl negle er kunstige negle, der bygges ovenpå dine egne negle. Du kan lave sine negle længere med tipper i den længde og facon, som du drømmer om.

Du skal blande akryl pulver og akryl væske til en konsistens, hvor akrylen er blød og formbar – uden at være flydende.

Du kan vælge at lave dine negle længere ved hjælp af tipper i den facon, du bedst kan lide. Den færdige akryl negl ligner en helt naturlig negl til forveksling, hvilket er en fordel, hvis du er til det hel naturlige negle look.

Hvad er forskellen på akryl og gele negle?

Hvor akryl negle formes af en blød og formbar akryl blanding, består gele negle af flere lag påført gellak, der hærdes mellem hvert lag.

Akryl negle hærder naturligt via luften (fordampning) og er helt hærdede efter ca. 24 timer. Gele negle er flydende, indtil de hærdes via UV/LED lys (varme), der tager mellem få sekunder og et par minutter, alt efter UV lampens kvalitet og styrke.

Nogle vil måske mene, at det er sværere at lægge akryl neglene, end det er at lægge gele neglene. Men som med alt andet, gør øvelse mester og er du vant til at se di negletekniker fylde akryl på dine negle, er du allerede nået langt.

Er akryl negle bedre end gele negle?

Om akryl negle eller gele negle er bedst, er nok nærmest en smagssag. Begge typer negle er det, man kalder kunstige negle, men der hører ligheden nok også op. Du har allerede læst om forskellen på de to typer negle, så det er egentlig bare at vælge den type negle, du synes bedst op.

Her får du lige de 3 mest åbenlyse forskelle, der kan være med til at gøre dit valg en smule nemmere for dig.

 1. Akryl negle er hårdere og mindre fleksible end gele negle.
 2. Akryl negle hærder via lufttørring mens gele negle hærder via lys fra en UV/LED lampe.
 3. Akryl negle er op til 8 gange stærkere end din egen negl og stærkere end gele negle.

Dette skal du bruge til akryl negle

Nedefor ser du alle de produkter, som du skal bruge for at lave flotte og naturlige akryl negle hjemme hos dig selv.

Vi har her listet produkterne i den rækkefølge, de skal bruges:

 1. Neglebåndsskubber og neglebåndssaks – til at ordne neglebåndene med
 2. Neglefil og/eller neglebuffer – til at forme og file neglen med
 3. Cleanser – til at afrense og affedte neglen med
 4. Tipper – til at forøge længden på negle med
 5. Bonder og/eller primer – til at forbedre neglens hæfteevne
 6. Akryl pulver – til at fremstille akrylen med
 7. Akryl væske – til at blande i akryl pulveret
 8. Pensel – til at fordele akrylen på neglen med

Hvis du gerne vil have, at dine negle holder endnu længere, er det også vigtigt med god neglepleje.

Akryl negle sæt

Du kan også vælge at købe et akryl negle sæt, der indeholder alt det du skal bruge – ofte får du sådan et neglesæt med god rabat. Det giver dig super flotte og samtidig virkelig billige akryl negle, end hvis du køber hvert enkelt produkt separat.

Så er du også sikker på, at du ikke har glemt et vigtigt produkt eller er kommet til at købe et forkert produkt.

Desuden er der altid en vejledning med i et begyndersæt. Følg den, for så er du altid sikker på de bedste resultater.

Det er ikke altid, at tipperne følger med i et akryl neglesæt, så det skal du huske at være opmærksom på.

Guide: Sådan laver du selv akryl negle

 1. Start altid behandlingen med at rense neglene, så der ikke sidder gammelt skidt under dem.
 2. Sørg for, at dine negle er pænt klippede og fil dem med en neglefil, så de hverken er flossede, ujævne eller kantede. Klip neglene korte, hvis du skal have tipper på.
 3. Samtidig fjerner du naturligvis gammel neglelak og prepper neglebåndene ved at skubbe dem blidt tilbage mod roden med en neglebåndsskubber. Fjern også eventuelle ujævnheder i neglebåndet med en neglebåndssaks.
 4. Rengør nu overfladen på dine negle med en cleaner, der fjerner alt skidt, urenheder og fedt fra neglens overflade. Jo renere din negl er, des bedre hæfter akrylen.
 5. Fil eller buff nu neglens overflade blidt med en finkornet buffer eller fil.
 6. Kom neglelim på tipperne og læg dem på neglen uden at presse ned på dem. Hold forsigtigt på tipperne i ca. 15 sekunder. Klip dem herefter i ønsket længde og form. Brug en neglefil til at forme dem med.
 7. Fil nu overgang mellem negl og tip jævn – uden at file ned i din egen negl og påfør primer og/eller bonder og vent et halvt minuts tid. Primer egner sig bedst til at putte på negletipperne og til opfyldning af negle.
 8. Dyp nu din pensel i lidt akryl væske og herefter i akryl pulver, indtil der danner sig en lille fin “akrylperle” med en sammenhængende men blød konsistens.
 9. Overfør perlen til din negl og fordel ved at duppe den nævnt ud over neglen.
 10. Gentag punkt 6 og 7 indtil du er tilfreds.

Akryl negle skal hærde i ca. 24 timer, for at være helt gennemhærdede. Husk – du skal ikke bruge en UV lampe for at hærde akrylen, som du skal, når du laver gele negle.

Du kan lave forskellige akryl negle design med nail art skabeloner eller sætte små fine sten på dine negle. Her er det kun fantasien, som sætter grænser.

Hvordan fjerner man akryl negle?

Hvordan får man akryl negle af igen? – ja der er mange forskellige meninger om, hvordan man får akryl neglene af igen. Nogle er meget besværlige, mens andre er mere ligetil.

Her giver vi dig opskriften på den absolut nemmeste og mest skånsomme måde, at tage de kunstige negle af på.

Fjern akryl negle nemt ved at følge disse 6 lette skridt. Så går der ikke længe, før dine akryl negle er fjernet, uden at dine naturlige negle har taget skade.

 1. Klip neglene så korte, som du kan.
 2. Fil forsigtigt på neglene med en neglefil, for at fjerne farvelaget på neglen og åbne overfladen på akrylen.
 3. Kog vand og hæld det i en varmefast skål.
 4. Hæld acetone i en anden varmefast skål og sæt skålen med acetone ovenpå skålen med kogende vand som et vandbad.
 5. Placér nu fingerspidserne i den opvarmede acetone, så neglene er dækkede og efter et par minutter ser du, om du kan skubbe akrylneglen forsigtigt af – brug eventuelt en neglebåndsskubber.
 6. Sæt eventuelt fingrene tilbage i acetonen, for at opløse de sidste rester af akryl.

Acetone er et noget skrapt opløsningsmiddel, der virker udtørrende på både huden og neglene.

Når dine akrylnegle er fjernet, så vær derfor ekstra god mod dine egne negle. Giv både negle og neglebånd næring og fugt med en god negleolie, som du masserer godt ind og afslut så behandlingen med en nærende håndcreme.

Sørg for at fjerne neglene et sted med gød udluftning eller udsugning. Acetone er et stærkt opløsningsmiddel, som kan gøre dig svimmel og skidt tilpas. Brug gerne en maske, når du fjerner dine akryl negle.

Ofte stillede spørgsmål

Som altid slutter vi af med svar på de spørgsmål vi oftest bliver stillet, når emnet hedder akryl negle. Måske finder du lige svaret på det, du mangler at vide, før du går i gang med at skabe flotte negle med et lav selv akryl negle startsæt.

Hvad koster akryl negle?

Der er stor forskel på prisen på akrylnegle hos en negletekniker eller en neglesalon, i forhold til hvis du laver gør det selv akrylnegle. Vil du gerne spare penge på dine salonbesøg, er gør del selv løsningen den, du skal vælge.

Er akryl negle farlige?

Akryl negle er som sådan ikke farlige -men den væske, som du opløser dit akrylpulver i, er et opløsningsmiddel som for eksempel acetone også er. Derfor kræver det, at du laver dine negle i et rum med god udluftning eller udsugning.

Er akryl negle nemme at lave?

At lave flotte akrylnegle derhjemme kræver lidt øvelse, hvis ikke du har prøvet det før. Prøv at spare på længden de første par gange, du laver dem. Det giver nemlig super god og hurtig øvelse, så du kan gå videre til længere negle.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.