Negle

Bedste polygel negle startsæt & gør-det-selv guide

Lær alt om gele-hybriden til dine negle: polygel.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

polygel

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Polygel er et helt fantastisk produkt til dine negle. Du kan bruge det til at lave super lange negle, bygge neglene flot op eller reparere små uregelmæssigheder eller skader på dine negle. Det er utroligt nemt at arbejde med, hvilket gør det helt perfekt til de smukkeste hjemmelavede negle.

Polygel negle er reelt kunstige negle, der er lagt ovenpå dine egne negle eller forlænget med negletipper eller bygget op med super egnede og nemme dual forms, hvis de skal være ekstra lange. Læs med og se de bedste produkter og få desuden en nem gør-det-selv guide, der viser dig hvor nemt det er at lave smukke negle hjemme hos dig selv.

Bedste polygel startsæt

Det bedste polygel starter kit er det, der indeholder lige nøjagtig det du skal bruge, for at komme i gang med at lave de super flotte og holdbare polygel negle.

Til forskel fra de almindelig akryl negle skal polygel negle hærde i en UV lampe, akkurat som gele negle skal.

Vi gennemgår de 2 bedste startsæt på markedet her:

  • Premium Polygel Nail Kit
  • Basic Polygel Nail Kit
Premium-Polygel-Kit

Premium Polygel Kit

Bedste egenskaber

  • Indeholder UV/LED pro lampe til hærdning af polygel negle
  • Stort hæfte med guides og inspiration medfølger
  • Både negleskabeloner og dual forms medfølger

Et sort og velassorteret polygel startsæt, der indeholder alt hvad hjertet kan begære, når du skal i gang med at lave smukke polygel negle hjemme hos dig selv. Du får flere udgaver af selve polygel, som giver dig mulighed for at vælge det helt rigtige nude look på dine negle.

Du kan ikke færdiggære dine polygel negle uden en UV lampe. Den får du med i dette polygel starter kit. Oven i købet en virkelig professionel, effektiv og hurtig en af slagsen, der med sine 48W og en UV/LED lys kombination hærder neglene hurtigt og effektivt.

Basic-Polygel-Kit

Basic Polygel Kit

Bedste egenskaber

  • Hæfte med inspiration og og guides medfølger
  • Neglebåndsolie medfølger
  • Indeholder 120 dual forms

Et polygel startsæt til dig, der allerede har en UV lampe derhjemme. Måske laver du allerede dine egne gelenegle og vi gerne tage skidtet videre med lange og smukke negle af polygel. Her får du til gengæld en lækker neglebåndsolie med, som holder dine neglebånd i topform uden floss eller trælse neglerødder.

Denne fine polygel nail kit egner sig til dig, der allerede har et pænt udvalg af produkter til gelenegle eller akrylnegle hjemme i skuffen.

Sådan laver du selv polygel negle derhjemme

Forberedelsen af dine negle foregår på samme måde, som skulle du lave gele negle eller akryl negle. her handler det primært om dine neglebånd, som du skal være obs på.

Skub neglebåndene forsigtigt tilbage ned mod roden, så de danner en fin og ubrudt bue mod huden.

Brug en neglebåndsskubber og trim til slut dine neglebånd med en neglebåndssaks ved at fjerne flosser og ujævnheder i området.

Slut mini manicuren af med et give dine neglebånd en gang neglebåndsolie, så de både får næring og masser af nødvendig fugt.

Herunder får du en super nem guide til, hvordan du nemt og ubesværet laver de flotteste polygel negle hjemme i din egen stue.

Læs også: Bedste negle startsæt

Neglefil og buffer

Fil dine negle – både på neglekanten og på overfladen – så de er fri for ujævnheder eller skarpe kanter. Brug bufferen til at gøre neglenes overflade helt ren og jævn.

Cleanser

Rens neglene med en cleaner eller cleanser, der sørger for at rense neglene helt i bund og samtidig affedte dem, så du har de bedste arbejdsbetingelser og dermed det mest optimale udgangspunkt for succes med det endelige resultat.

Cleanseren skal du også bruge, når du bygger dine negle op – den indeholder nemlig alkohol, der gør din poly gel meget nemmere at arbejde med, især når det gælder om at få alle de fine detaljer helt perfekte.

Primer

Læg et lag primer på neglene – det forbedrer de naturlige negles hæfteevne, så din polygel hæfter perfekt. Desuden sikrer primeren dig, at øvrige produkter ikke kommer i direkte kontakt med din negl.

Polygel

Nu er tiden kommet til selve arbejdet med din polygel. Du skal lægge polygel på neglen med en pensel. Polygel er en færdigblandet blød gele, som du kan arbejde med så længe du har behov, for den tørrer eller hærder ikke, før du putter neglen under en UV lampe.

Den anbefalede fremgangsmåde inkluderer brug af din cleanser. Hæld en smule cleanser i nail art glasset og dyp din pensel i det, hver gang du skal arbejde med at forme din polygel negl.

Vær ikke bange for at bruge for meget, for den indeholder nemlig alkohol, som jo fordamper rimeligt hurtigt.

Dual forms

Vil du have ekstra længde på dine polygel negle, skal du bruge dual forms, som du kan bygge neglen op med. Påfør polygel på indersiden af formen og sæt den ovenpå din egen negl.

Du fordeler geléen rundt på neglen ved at duppe den jævn med penslen. Undgå at pensle geléen ud, som når du lakerer neglene. Det giver nemlig ofte et for tyndt lag og samtidig et knap så ensartet look.

Formen skal placeres i hele neglens længde på samme måde, som når du sætter kunstige negle på.

Du kan med fordel sætte negleklips på neglene, mens din polygel hærder. Herefter fjerner du din negleklip og løsner forsigtigt formen, så kun den lange velformede polygel negl er tilbage.

Basecoat

Normalt vil man påføre basecoat direkte på egen negl. Når du arbejder med polygel bruger du basecoat efter du har lagt din polygel på neglene.

Hvis du ønsker at beholde det flotte nude look, som polygel giver dine negle, skal du slet ikke bruge en basecoat.

Vil du derimod have en farvet neglelak på neglene, beskytter et lag base coat neglen mod eventuelle misfarvninger fra neglelakken.

Topcoat

Slut af med en topcoat, der beskytter og giver flot shine til neglene. Vil du have en farvet neglelak på dine polygel negle, skal du først anvende din topcoat, efter du har puttet lak på neglene.

Ofte stillede spørgsmål

Her får du svar på en håndfuld af de spørgsmål vi oftest hører, når emnet drejer sig om de flotte polygel negle. Læs med og vrid det sidste viden om polygel ud af vores guide.

Hvor lang tid holder Polygel?

Holdbarheden på dine polygel negle afhænger naturligvis af, hvor godt du plejer dine flotte negle. Fil neglene regelmæssigt og giv dem nærende negleolie til både negle og neglebånd -så holder de længere. Regn med minimum 3 til 4 uger.

Hvad er forskellen på akryl og Polygel?

Hvor de almindelige akryl negle begynder at hærde i løbet af ca. 10 minutter og er helt hærdede efter ca. 24 timer, skal polygel negle hærdes i en UV/LED lampe, som gele negle også skal. I løbet af kort tid er dine polygel negle gennemhærdede.

Hvordan fjerner man Polygel negle?

Polygel skal slibes af neglen, når det trænger til at blive skiftet. Her kan du lette arbejdet en del, med en elektrisk neglefil, som klarer det meste af arbejdet for dig. Brug en buffer til de sidste rester, så du ikke filer ned i din naturlige negl.

Hvad er poly gel?

Polygel eller akrylgele, som det også kaldes, er en blanding af de to mest populære negletyper, nemlig gele negle og akryl negle. Populært kan man sige, at polygel har alt det bedste fra to verdener.

Kan man bruge almindelig neglelak på polygel negle?

Du kan bruge en hvilken som helst slags neglelak til dine polygel negle. Vi anbefaler at du anvender gellak neglelak, simpelthen fordi den holder sig flot meget længere end en almindelig lak. Husk at gellak neglelak også skal hærdes i UV lampen.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.