Hår

Bedste hårolie (TEST): 10 olier til fint, tørt, kruset, og skadet hår

Hårolie styrker håret og beskytter dit hår på den bedste måde. Se i denne artikel de bedste hårolier på markedet, og få hjælp til at vælge den bedste for dig.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

bedste hårolie test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Trænger dit hår til fugt og pleje, men er du i tvivl om, hvordan du lige griber det an?

Så læs med her, hvor vi giver dig den bedste og hurtigste vej til et sundt, medgørligt og glansfuldt hår, du kun har kunnet drømme om.

Den bedste hårolie kan give dine lokker et ordentligt boost med både fugt og pleje. Uanset om du har kruset hår, udtørret hår, fint og tyndt hår eller skadet hår.

Bedste hårolie

I vores hårolie test har vi fundet markedet bedste hårolier, der kan gøre en både mærkbar og synlig forskel i dit hår.

Her er vores bud på de 10 bedste hårolier:

 1. Hairlust Split Fix Hårolie
 2. Yuaia Smooth & Shine Hår Elixir
 3. Davines OI Oil
 4. Moroccanoil Original Treatment
 5. L’Oréal Professionnel Mythic Oil
 6. Orofluido Beauty Elixir hårolie
 7. Kérastase Elixir Ultime
 8. Naturlig Økologisk hårolie
 9. Olaplex Bonding Oil hårolie
 10. Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil
Hairlust Split Fix Hårolie (1)

Hairlust Split Fix Hårolie

Opnå flot og glansfuldt hår med Hairlust Split Fix Hårolie. En let hårolie der tæmmer tørt, kruset og porøst hår og slidte spidser.

Bedste egenskaber

 • Økologiske ingredienser
 • Naturlig UV- og varmebeskyttende effekt
 • Tæmmer kruset hår og spaltede spidser
 • Tynger ikke i håret

Denne hårolie indeholder flere typer plejende olier som argan olie og kokosolie, der alle er udvundet af økologiske planter og frugter.

De økologiske olier indeholder vitaminer, der gavner håret. Den fine lyserøde glasflaske er fremstillet af genbrugsglas.

Hårolien kan anvendes på både vådt hår eller tørt hår. De plejende olier, som for eksempel Argan Spinosa Kernel Oil, forbedrer hårets sundhed og optimerer hårets fugtbalance. Split Fix Hårolie er en fugtgivende hårolie, der også fungerer som en stylingolie. Olien efterlader håret silkeblødt.

Yuaia Smooth & Shine Hår Elixir

Yuaia Smooth & Shine Hår Elixir

Smooth & Shine Hår Elixir fra Yuaia er et pleje- og stylingprodukt, der indeholder aktive ingredienser fra blandt andet argan olie, der binder fugten i dit hår.

Bedste egenskaber

 • Reparerende egenskaber
 • Anti frizz effekt
 • Styrker og beskytter håret
 • Rig på Omega-3 og Omega-6 fedsyrer

Olie eliksiren både styrker og beskytter dit hår. Desuden slipper du for statisk elektricitet og frizz i håret, da olien har en effektiv effektiv beskyttelse mod frizz i håret.

Hårolien giver dit hår maksimal styrke og er ideelt til tørt, slidt og skadet hår og slidte spidser. En skøn multifunktionel hårolie, der gør det nemt at style dit hår. Den er fri for sulfater, er 100% vegansk og fyldt med sunde antioxidanter og fedtsyrer.

Davines OI Oil

Davines OI Oil Absolute Beautifying Potion

Davines OI Oil Absolute Beautifying Potion, som denne lækre olie rettelig hedder, er en hårolie, der udretter små mirakler i alle hårtyper.

Bedste egenskaber

 • Hårolie til alle hårtyper
 • Tynger ikke i håret
 • Tæmmer frizz og krus
 • Skøn duft

Denne olie tynger ikke i håret. Og, den får dit hår til at tørre hurtigere. Det er helt perfekt i en travl hverdag, hvor tiden er vigtig. Den tilfører håret både næring og pleje.

Hårolien fra Davines OI Oil giver dit hår nærende pleje og masser af fugt. Al krus og frizz lægger sig pænt ned for en flot finish og et lækkert blødt hår. Du kan anvende denne olie uanset din hårtype, for den vil ikke tynge håret. Du får medgørligt hår, der dufter skønt og viser sig fra sin flotteste side.

Moroccanoil Original Treatment

Moroccanoil Original Treatment

Moroccanoil Oil Treatment Original er en prisvindende hårolie, der er baseret på den plejende og genopbyggende argan olie. Olien sørger for at tilføre vigtige antioxidanter, vitaminer og essentielle fedtsyrer til håret.

Bedste egenskaber

 • Egnet til alle hårtyper
 • Olien absorberes hurtigt
 • Fugter og beskytter håret
 • Baseret på argan olie

Denne hårolie fra Moroccanoil Oil Treatment udfylder de mangler, som dit hår måtte have. For eksempel fra overdreven varme eller styling. Den gør dit hår fleksibelt og stærkt og desuden medgørligt og glat med en flot glansfuld finish.

L'Oréal Professionnel Mythic Oil

L’Oréal Professionnel Mythic Oil

Mythic Oil fra ‘Oréal Professionnel er en nærende hårolie til alle hårtyper. Den tæmmer kruset hår, sammenfiltret hår og beskadiget hår.

Bedste egenskaber

 • Egner sig til alle hårtyper
 • Nærende hårolie
 • Beskytter mod kruset hår
 • Giver håret ultimativ glans

Denne hårolie giver håret en nærmest vægtløs hydrering, der gør den specielt egnet til fint hår, hvor olien i nogle typer kure tynger håret.

Hårolien indeholder nærende olier fra argan, avocado og vindruekerne, der tilfører let næring til håret og desuden giver olien dit hår den ultimative spejlbanke glans, der ellers ikke lige lader sig købes for penge.

Orofluido Beauty Elixir hårolie

Orofluido Beauty Elixir hårolie

Den ultimative hårkur til dig på farten. Beauty Elixir fra Orofluido er egnet til alle hårtyper og på en formel, der ikke gør håret fedtet.

Bedste egenskaber

 • Tilfører volumen
 • Ikke fedtende formel, der absorberes hurtigt i håret
 • Fremmer hårets naturlige glans
 • Til alle hårtyper

Denne hårolier er specielt egnet til fint og fedtet hår.

Orofluido Beauty Elixir hårolie sørger for ikke at tynge håret, men derimod tilføre håret flot volumen og bevægelse i dit hår. Eliksiren kan anvendes i både fugtigt hår og i tørt hår. I håndklædetørt hår reducerer den tørretiden og i det tørrede hår giver den øjeblikkelig blankt og glansfuldt hår.

Kérastase Elixir Ultime

Kérastase Elixir Ultime

En hårolie der tilfører håret ekstraordinær fugt. Den kan anvendes alle alle hårtyper, men er især god til tørt der har brug for et fugt boost.

Bedste egenskaber

 • Øjeblikkelig plejende effekt
 • Instant shine
 • Passer til alle hårtyper
 • Varmebeskyttende

Kérastase Elixir Ultime indeholder fire skønne olier, heriblandt argan spinosa kernel oil (argan olie) og marula olie (Sclerocarya birrea).

Olien har en varmebeskyttende effekt, der beskytter håret når du anvender styling redskaber med varme, som hårtørrer, glattejern og krøllejern. Olien har fuld fokus på optimal shine og lethed i håret, der tilføres via camellia olien i produktet.

Naturlig Økologisk hårolie

Naturlig Økologisk hårolie

Økologisk hårolie fra naturligolie er velegnet til alle hårtyper og alle hårlængder. Den er især egnet til beskadiget hår, tørt hår og kruset hår.

Bedste egenskaber

 • Økologisk hårolie
 • Beskytter hår og hovedbund
 • Multifunktionel olie
 • Kan anvendes i hovedbunden

Olien fra Naturlige Olier er fyldt med et optimalt udvalg af økologiske olier, der både plejer og styrker dit hår. Desuden tilfører olien masser af fugt til håret.

Den indeholder vitaminer, der plejer håret og giver dig et glansfyldt hår. Du kan anvende olien som en leave in kur over natten, så alle aktive ingredienser når håret og trænger ind i hvert eneste hårstrå.

Vitaminer og antioxidanter sørger for intensive pleje og har en blødgørende effekt, som efterlader håret glansfuldt og medgørligt.

Olaplex Bonding Oil hårolie

Olaplex Bonding Oil hårolie

Bonding Oil no. 7 fra Olaplex er især egnet til slidt hår, skadet hår, farvet hår og tørt hår. Olien klarer nemt filtret hår, der gør det super nemt at style håret.

Bedste egenskaber

 • Varmebeskyttende hårolie
 • Farveforlængende effekt
 • UV beskyttelse
 • Reducerer frizz og krus

Du kan anvende hårolien i fugtigt eller håndklædetørt hår og/eller i tørt hår. Desuden har olien UV beskyttelse og varmebeskyttelse, så du kan opholde dig i solen uden yderligere beskyttelse til håret.

Har du farvet hår, har Bonding Oil treatment en farveforlængende effekt på dine farvede lokker. Den reducerer frizz og krus og efterlader dig med smukt og glansfuldt hår med masser af liv og bounce.

Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil

Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil

Det ultimative kultprodukt, der kan anvendes til meget mere end du lige tror. En multifunktionel olie, der kan bruges i alle hårtyper lige fra fint hår over krøllet hår til kraftigt og tykt hår.

Bedste egenskaber

 • Multifunktionel tørolie, der ikke fedter
 • Kan anvendes på både hår og hud
 • Indeholder E-vitamin
 • Velegnet til Curly Girl metoden

Olien tilfører både dit hår og din hud næring, beskyttelse og lækker blødhed. Desuden kan den reparere håret og give det sin glans og styrke tilbage. Desuden er den perfekt til sensibel eller skadet hud.

Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil treatment er et fuldstændigt vidunderligt produkt til krop, ansigt og hår. Det er super let at bruge, for det leveres i en sprayflaske. Olien giver dig masser af fugt og pleje – vel at mærke uden at fedte overhovedet. Tørolien trænger nemlig lynhurtigt ind i håret.

Dette skal du vide om hårolie

Lad os dykke ned i håroliens verden og se på hvad det lige er, den kan gøre af godt for vores hår. Og ikke mindst – kan alle hårtyper have gavn af en hårolie?

Lad os bare slå fast, at alle hårtyper uden undtagelse, kan have stor gavn af en passende hårolie. Akkurat som det gør sig gældende for shampoo, balsam og øvrige plejeprodukter til håret.

Vores hår består primært at proteinet keratin. Det samme gør vores negle og keratin findes også i hudens yderste lag – overhuden eller epidermis – som det også kaldes. Keratin er uden tvivl hårets vigtigste byggesten. Keratinet udvikler sig til en bøjelig hornstruktur, der helt naturligt bliver slidt med tiden.

Hvor meget den slides, afhænger af, hvordan du behandler dit hår, negle og hud. For håret og hårbundens vedkommende, for eksempel hyppig hårvask, for meget eller for høj varme, opsætninger med stramme elastikker og manglede pleje resultere i et skadet hår.

Derfor vil en hårolie være et godt valg for langt de fleste af os – også selv om dit hår ikke er skadet. Målet for os alle er et smukt og velplejet hår, men det kommer sjældent bare af sig selv.

Hvad gør hårolie?

Hårolie har fire overordnede egenskaber, som alle hårtyper har glæde af. Den

Fugter håret så det ikke tørrer ud og bliver tørt, porøst og slidt

Plejer håret ved at tilføre mættede fedtsyrer og hårvenlige vitaminer og mineraler

Styrker håret så det bliver modstandsdygtigt og ikke knækker

Beskytter håret mod fremtidige problemer, som varmeskader, solskader og uønsket frizz.

Derudover findes der hårolie, der tilgodeser hårets forskellige behov. Nogle af os døjer med tørt og livløst hår, andre med spaltede spidser og beskadiget hår.

Og så er der de heldige – eller dygtige – der ikke oplever graverende udfordringer eller problemer med hårkvaliteten.

Vi har alle brug for en hårolie men hvordan finder vi så lige den helt perfekte hårolie, der giver vores hår et sundhedsboost?

Du kan shoppe hårolie efter hårets behov eller du kan shoppe hårolie efter din hårtype. Den ene metode er ikke bedre end den anden. Men du kan gøre det nemt for dig selv, ved at tage et grundigt tjek på dit hårs tilstand.

Køb en hårolie efter behov

Når du skal finde den bedste hårolie til dit hår, kan du med fordel starte med at tage et tjek på hårets behov. Er det knasende tørt, har du altid slidte og spaltede spidser eller har du mere frizz end flotte krøller i håret?

For at få det mest optimale resultat med din hårolie, bør du købe den olie, der passer bedst til dit hårs behov.

Mod Tørt hår

Hårolie til tørt hår skal for det første tilføre dit hår masser af fugt, for udtørret hår er dehydreret hår.

Fugt er i dette tilfælde ikke lig med vand, men derimod de fugtgivende ingredienser i din hårolie.

Det være sig for eksempel kokosolie, arganolie, mandelolie etc.. Også antioxidanter, som vitamin E, holder på fugten.

Desuden har tørt hår også brug for næringen i olierne og den blødhed og shine, de tilfører håret.

Mod Fedtet hår

Lidt anderledes ser det ud for det fedtede hår. Som oftest starter miseren i hovedbunden og føres derfra videre ud i håret. Talg i hovedbunden er nemlig det, der gør hårstråene fedtede.

Selvom det virker helt usandsynligt, kan du faktisk berolige og normalisere hovedbundens produktion af talg, ved at tilføre den rigtige form for hårolie.

Du skal naturligvis bruge en oil treatment, der ikke er alt for fedtet og derfor tynger håret mere ned, end det allerede er.

Argan olie er et fremragende valg til dig, der har problemer med hår og hovedbund der fedter.

Vær obs på, at argan olien ikke bør indeholde vitamin A, der kan have den modsatte effekt på talgproduktionen.

En hårolie til de fedtede lokker skal, modsat normen, primært fordeles i hovedbunden og håret tæt på hovedbunden.

Anti-frizz Hårolie

Hårolie til krøllet eller kruset hår bør give dit hår et godt boost af både fugtgivende og plejende ingredienser.

Avocado olie og argan olie er super velegnede olier i din hårolie, når du gerne vil fugte håret og have styr på lokkerne .

Desuden skal hårolien have en effektiv anti-frizz effekt, så du undgår det irriterende krus og frizz, der sjældent kan udgås i det krøllede hår.

Når det krøllede hår kruser, sker det ofte i forbindelse med udefrakommende fugt/vand. Et vejret fugtigt så kommer kruset helt af sig selv. Her beskytter din hårolie mod, at dine lækre krøller bliver krusede.

Hårolien giver desuden silkeblødt hår, der giver den rette elasticitet og bounce til dine krøllede lokker.

Mod slidt hår & spaltede spidser

Hårolie til slidte hårstrå og spaltede spidser kræver masser af fugt og pleje, for håret har brug for et ordenligt boost af begge ting.

Det er også værd at kigge på, om sliddet skyldes din plejerutine. Ofte ses slid på håret, hvis det vaskes for ofte eller styles med varme styling apparater.

De spaltede spidser skal du få frisøren til at klippe af med jævne mellemrum, for de kan ikke altid reddes. Til gengæld vil din hårolie forebygge forekomsten af de tørre og ødelagte spidser, så du ikke behøver at blive klippet så ofte.

De nærende olier vil også gøre håret blødt og medgørligt, så det bliver meget nemmere at sætte og style.

Styrkende & nærende hårolie

Hårolie der tilføre næring og styrke til håret egner sig hår, der knækker let. Ved at tilføre håret en næringsrig og styrkende hårolie, gør du det både sundere og stærkere.

Du skal naturligvis være opmærksom på, om du i din pleje eller styling er med til at gøre håret svagt. En opsætning i en stram hestehale, kan for eksempel være en af grundene til, at håret knækker.

Har du derimod ikke et hår, der kræver særlig pleje eller hensyn, kan du vælge den bedste hårolie ud fra din hårtype.

Køb efter hårtype

Er dit hår ikke specielt medtaget eller har særlige behov, men vil du alligevel gerne sørge for at holde det sundt og i topform, kan du forkæle det med en hårolie, der passer til din hårtype.

Ud over at tilføre dit hår pleje og styrke det, giver en hårolie nemlig både shine og blødhed til dit hår. Så ikke alene gør du dit hår sundere og stærkere – du giver det også mulighed for at de lækkert og velplejet ud fra dag et.

Kraftigt hår

Er dit hår kraftigt, så skal du bruge hårolie, der plejer og styrker håret. Kraftigt hår kan nemt blive tørt og derfor er en olie med et optimalt indhold af fugt, der kan give dit hår et godt fugt boost det bedste valg.

En god hårolie til kraftigt hår bør indeholde

 • Ingredienser der giver en blødgørende effekt
 • Masser af fugt
 • Plejende olie der tilfører god glans

Fint hår

Fint hår har også gavn af pleje. Men her handler det primært om en god balance, der ikke fedter i fint hår, men i stedet skaber både bevægelse og volumen til fint og tyndt hår. Ellers risikerer du at få et utilsigtet fedtet look.

En god hårolie til fint hår bør indeholde

 • En let og ikke fedtende formula
 • Ingredienser der skaber volumen
 • Hurtig absorberende olie eller tørolie

Krøllet & kruset hår

Om du har krøllet hår eller kruset hår, så kræver din hårtype en næringsrig og styrkende hårolie. Naturlige olier, der forhindrer at håret udtørrer og som tilfører både fugt og pleje.

En god hårolie til kruset og krøllet hår bør indeholde

 • Anti frizz effekt
 • Fugtgivende og blødgørende effekt
 • Let formula, der bevarer hårets bounce

Hvordan bruger man hårolie?

De fleste hårolier kan både bruges på vådt eller tørt hår.

Hårolie afgiver nemmest sine egenskaber i håret, hvis det er fugtigt. Du kan sagtens bruge det i det tørt hår, så vil den primært mindske frizz, gøre håret medgørligt og give det ekstra shine.

Brug det som en hårkur

Har du brug for intensiv førstehjælp til dit hår, kan du vælge at bruge din hårolie som en hårkur en gang om ugen.

Du behøver ikke vælg en en enten/eller løsning, hvor du kun anvender olien som en hårkur. Håret bliver glad for en både/og løsning, hvor du bruger hårolien i forbindelse med daglige styling og når du vasker hår. Plus den ugentlige hårolie kur, der virkelig booster håret.

Om du kan fortsætte denne fremgangsmåde, som håret bliver sundere, afhænger af, om det begynder at føles fedtet. Det er nemlig et tegn på, at dit hår og din hovedbund bliver overbehandlet.

Når du bruger din hårolie som en hårkur, skal den vaskes ud igen. Eller risikerer du, at dit hår fedter og din hovedbund bliver irriteret.

Når du vasker hårolien ud af håret igen, kan det være smart at putte din shampoo i tørt hår – ellers kan hårolien være svær at vaske ud af håret igen. Gentag vask med shampoo i vådt hår, så er al hårolien nemt ude af håret igen.

Leave-in hårolie

Bruger du din hårolie i forbindelse med vask og styling, fungerer den som en leave-in kur. Det vil sige, at den ikke skal vaskes ud igen.

Til gengæld er det super vigtigt, at du ikke bruger for meget hårolie i håret. Så kan håret nemlig ikke absorbere al olien og det får straks et uklædeligt og fedtet look.

Det gælder enhver type oil treatment – eller oliebehandling – i håret. Tjek derfor altid brugsanvisningen på din hårolie, så du ved hvor mange dråber du skal bruge og hvordan du lettest og bedst fordeler olien i håret.

Har du svært ved at styre dit hår hele dagen igennem, uden det bliver mat eller kruset, så put din hårolie i tasken, så du nemt kan friske frisuren op i frokostpausen.

Skal du direkte fra job eller skole til et andet arrangement eller ud og spise, er hårolie også genial forhold til at tilføre håret ekstra shine og kontrol, så det sidder flot hele aftenen.

Ofte stillede spørgsmål

Er hårolie sundt for håret?

Hårolie er super sundt for håret, fordi rigtig mange hårolier netop indeholder hårvenlige vitaminer og mineraler, der både styrker, plejer og reparerer håret. Desuden har olierne også en blødgørende effekt og tilfører håret glans.

Kan man putte hårolie i tørt hår?

Du kan godt putte olie i det tørre hår. Langt de fleste hårolier kan nemlig bruges på både fugtigt hår og på tørt hår. I det fugtige hår virker hårolien fugtende og nærende, mens den i det tørre hår primært giver shine og minimerer frizz.

Hvad er hårolie godt for?

Hårolie er godt for hårets sundhed og udseende. Hårolie indeholder både nærende og plejende olie og vitaminer der gavner hårets modstandsdygtighed. Du skal naturligvis vælge en god hårolie, der passer til dit hår.

Hvor tit skal jeg bruge hårolie?

Du kan sagtens bruge hårolie dagligt, før du styler dit hår. Du kan også anvende den efter hver hårvask. Det vigtigste er, at du ikke anvender for meget hårolie af gangen. Følg gerne anvisningen på din hårkur, så du ikke putter for meget olie i håret. Så risikerer du fedtet hår og et knap så klædeligt fedtet look.

Hvordan finder jeg den bedste hårolie til mit hår?

Du finder den bedste hårolie til lige netop dit hår, ved at vælge den olie, der passer bedst til dit hårs behov og til din hårtype. Vælg hårolie efter behov, hvis du har udfordringer med dit hår. Vælg hårkur efter hårtype, hvis du vil bevare håret sundt og lækkert.

Kan man købe økologisk hårolie?

Du kan finde et godt udvalg af økologiske hårolier. Her er olierne økologiske og derfor ofte koldpressede olier. Der findes ingen eller næsten ingen kemi i de økologisk hårolier. Der anvendes ofte E-vitamin i disse olier. For udover at være en stærk antioxidant, der beskytter håret, forlænger vitaminet også oliens holdbarhed.

Skal der være silikone i hårolie?

Der er delte meninger omkring silikone – ikke kun fra os dødelige, men også fra eksperterne. Faktum er, at silikone kan være pokkers svært at vaske ud af håret igen. Det ligger sig som en stærk hinde rundt om håret, der forhindrer al passage til håret. Vi anbefaler, at du spørger din frisør til råds omkring brugen af silikone i dit hår.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.