Hud

Bedste Kollagen Creme: Test af 5 ansigtscremer med kollagen

Vidste du, at du kan rette op på tidlige aldringstegn og holde dig på forkant med rynker og slap hud?

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

kollagen creme

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Som vi ældes, synker vores hud naturligt sammen. Men, du kan give din hud i ansigtet nyt liv og undommelig glød med en effektiv kollagen creme.

Du kan få smuk og ungdommelig hud og mindske rynker og fine linjer med den rette hudpleje, der netop øger mængen af kollagen i de øvre hudlag.

Læs med her i artiklen og find den bedste kollagen creme i vores test af de 5 bedste kollagen cremer på markedet.

Bedste kollagencreme

Her er de 5 kollagen cremer, som vi mener er bedst i test:

 • Mádara Derma Collagen Hydra-Silk Firming Cream
 • Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer
 • Elemis Pro-Collagen Marine Creme
 • Vichy Liftactiv Collagen Specialist Vitamin C Creme
 • Elemis Pro-Collagen Summer Bloom Cleansing Balm
madaradermacollagenhydrasilkfirmingcream50ml_1616776558 (1) (1)

Mádara Derma Collagen Hydra-Silk Firming Cream

Bærer din hud i ansigtet præg af synlige tegn på aldring og tørhed, så er denne anti-age creme fra Mádara svaret på dine udfordringer.

Bedste egenskaber

 • Øger kollagenproduktionen
 • Booster cellefornyelsen i huden
 • Giver dig en elastisk og fyldig hud tilbage

Denne kollagen creme er fyldt med fugtgivende ingredienser, der gør huden silkeblød.

De udvalgte ingredienser i giver hudens egen produktion af kollagen et boost. Derfor vil du opleve en udglattende effekt, hvor alderstegn såsom rynker og fine linjer udviskes.

peter-thomas-roth-firmx-collagen-moisturizer-ansigtscreme-50-ml

Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer 50ml

Denne skønne kollagen creme giver dig faktisk hele 7 forskellige typer kollagen i en og samme creme.

Bedste egenskaber

 • Indeholder 7 forskellige typer collagen for optimal effekt
 • Cremens indhold af Hyaluronsyre giver huden et ekstra boost
 • Øger hudens dannelse af collagen

Kollagen cremen fra Peter Thomas Roth giver dig mulighed for at rette op på hudens aldringstegn og bevare en smuk og ungdommelig hud. Alle aktive ingredienser i cremen arbejder sammen og forstærker den foryngende effekt for et fuldendt resultat.

Samtidig får du et lukusprodukt med en dokumenteret effekt.

elemis-pro-collagen-marine-cream-2011-111-0050_1

Elemis Pro-Collagen Marine Creme

Pro collagen marine creme med marint kollagen fra Elemis er en klinisk bevist effektiv anti-age kollagen creme, der egner sig perfekt til moden hud.

Bedste egenskaber

 • Har en foryngende effekt på moden hud
 • Huden gennemfugtes og efterlades blød og lækker
 • Øger hudens fasthed

Sammensætningen af ingredienser i denne pro collagen marine creme har en positiv effekt på alle alderstegn, og er lavet af marine kollagen.

Rynker og fine linjer vil mindskes og hudens overflade vil fremstå flot og forynget. Den både opstrammer huden og giver dig fyldig hud med ungdommelig glød.

vichy-liftactiv-collagen-specialist-2240-238-0050_1

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Vitamin C Creme

Denne kollagen creme fra Vichy er lavet specifikt mod de alderstegn, som er forårsaget af kollagentab. Den er både silkeblød og trænger hurtigt ind i huden.

Bedste egenskaber

 • Øjeblikkeligt glattere hudstruktur
 • Kollagenbeskyttende peptider
 • Indeholder ikke parabener

Liftactiv giver din hud en mere ensartet hudtone og så indeholder den c vitamin, som er en naturlig kilde til at booste din collagen produktion.

elemis kollagen creme

Elemis Pro-Collagen Summer Bloom Cleansing Balm

Her finder du en fuldstændig vidunderlig rensecreme. Den kan også anvendes som en ugentlig anti-age maske, der gør huden både skøn og blød.

Bedste egenskaber

 • Tilfører fugt og glød til huden
 • Anvend som effektiv og nærende maske
 • Understøtter efftekten af din daglige collagen creme

Hver gang du booster kollagenproduktionen med denne pro collagen rensecreme, understøtter du det arbejde, din bedste kollagen creme gør for huden. En rensecreme med collagen fremmende ingredienser, der holder rynker fra døren.

Det bør du vide om kollagen creme

Hvad er kollagen?

Kollagen er et naturligt proteinfiber, som kroppen optager gennem forskellige processer.

Vores kollagen produktion mindskes helt naturligt med alderen. Derfor har kroppen brug for at få tilført kollagen, hvis vi gerne vil udskyde den aldringsproces, der helt automatisk går i gang, når vi mister kollagen i kroppen.

Faktisk er kollagen kroppens primære fiberprotein og udgør omkring 30 % af den samlede mængde protein i kroppen. Desuden findes kollagen i store mængder i naturen.

Kollagen kaldes for kroppens lim. Det sørger nemlig for at holde vores bindevæv samlet i en fast masse.

Mængden af kollagen i kroppen har betydning for blandt andet:

 • Knogler
 • Brusk
 • Øjne
 • Huden
 • Håret
 • Neglene

Derfor er det vigtigt at supplere det table kollagen, hvis diu gerne vil bevare en gavnlig effekt og reducere fine linjer og rynker.

Hvor findes kollagen?

Både kollagen og kollagenfremmende stoffer findes i både pante- og dyreriget.

Når det kommer til vores hud, hår og negle, spiller kollagen en stor rolle. Jo mere kollagen vi taber, des hurtigere ældes vi. Huden bliver tør og rynket og vores hår og negle tynde og skrøbelige.

Men netop fordi naturen er rig på kollagen og kollagenfremmende stoffer, er det muligt at fremstille den bedste kollagen creme med virksomme ingredienser, der fremmer kollagenproduktionen og har en effektiv og synlig anti-age effekt.

Vær opmærksom på at et naturligt indtag af fødevarer med a-vitamin, kan have en ekstra god effekt på collagen i enhver form og især når kroppen har mindre kollagen. Det gælder både for kollagen creme og andre former for kollagener. A-vitamin er nemlig en ren booster for huden og dens elasticitet.

Desuden bør du undgå solens skadelige uv stråler, der er med til at accelerere huden aldring. Faktisk giver det næsten sig selv. Anvend solcreme med høj faktor når du befinder dig i solen. Vælg de bedste cremer, så du kan passe på huden og bevare hudens overflade spændstig og ungdommelig.

Hvordan er en kollagen creme anderledes end normal ansigtscreme?

Forskellen på en kollagen creme og en normal ansigtscreme er, at kollagen cremen indeholder kollagen og/eller kollagenstimulerende ingredienser.

Hvor en normal ansigtscreme vil være koncentreret omkring et enkelt emne , som for eksempel uren , ung eller sensitiv hud eller måske alle hudtyper, er kollagen creme som udgangspunkt en anti-age creme.

Der er fokus på at give huden de bedste betingelser for at holde sig ung og spænstig.

Kollagen cremer vil derfor være fremstillet med 3 overordnede faktorer for øje, nemlig at

 1. Booste hudens egen produktion af kollagen
 2. Tilføre huden fugt og hydration
 3. Bekæmpe og forebygge rynker fine linjer og slap ansigtshud

Det er altså til dig, der har begyndende fine linjer eller rynker og gerne vil holde huden ung og spændstig så længe som muligt.

Kollagen cremer er også til dig, der vil booste huden med ekstra kollagen, for derved at forbedre alle alderstegn.

Der er ingen tvivl om, at creme med collagen er yderst effektiv, hvis din drøm er at bevare huden ung og spændstig så længe som overhovedet muligt.

Andre måder at få ekstra kollagen

Vil du gerne sikre dig et ekstra smukt og ungdommeligt resultat, en elastisk og fyldig hud og en uovertruffen ansigtsglød, kan du med fordel også indtage kollagen oralt på daglig basis.

Fordelen ved også at tilføre kroppen en anden form for kollagen er, at kollagenet virker på hele kroppen. Naturligvis forstærker du effekten af din kollagen creme, men du får faktisk mange flere fordele med i købet.

For ved at supplere kroppens dalende indhold af kollagen, vil du også kunne mærke effekten af det øgede mængde kollagen på både knogler, led og muskler.

Her vil du nemlig få en anti-age effekt, der utvivlsomt kan mærkes. Ømme knogler, stive led, tynde og livløse lokker, flossede negle er pludselig fortid.

En af de helt store fordele ved at supplere med kollagen i oral form er, at det komplette og lidt for store kollagenmolekyle ikke skal penetrere hudens barriere. Derved kan din krop udnytte alle fordelene ved kollagenet.

Denne type kollagen findes som både kollagen i pulverform og kollagen i pilleform. Nedenfor kan du læse en kort introduktion til de to forskellige produkter.

Pulver

Kollagenpulver er én måde at tilføre kroppen mere kollagen på. Det fungerer lidt på samme måde som andre typer kosttilskud, som for eksempel proteinpulver.

Du kan strø kollagenpulver på din skyr eller blande det op med vand eller juice i den mægde, som er angivet på emballagen.

Pulveret optages hurtig ti kroppen og effekten af kollagenet mærkes ret hurtigt.

Piller

Det virksomme kollagen findes også i pilleform. Tag det antalt kollagen piller, som står på brugsanvisningen, meget nemmere bliver det ikke. Er du ikke glad for at sluge piller, ja så skal du helt sikkert bare anvende pulver i stedet for.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en kollagen creme?

Kollagen creme er en anti-age creme, der er effektiv i kampen mod rynker og andre alderstegn, der kommer når vores naturlige collagen niveau i kroppen falder. En effektiv kollagen creme kan både forebygge og reparere de aldersbetingede problematikker du har med din hud.

Er der kollagen i kollagen creme?

Det er faktisk sjældent, at der er kollagen i kollagen creme. Det skyldes at de komplette kollagen-molekyler er for store til at penetrere hudens barriere. Derfor ses set som oftest, at kollagen er erstattet af andre effektive stoffer, som booster den naturlige kollagenproduktionen i stedet.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.