Kosttilskud

Bedste collagen piller (TEST): 4 produkter du bør prøve

I denne artikel tager vi et grundigt kig på de 4 collagen piller bedst i test, der kan bevare spændstig hud og holde rynkerne væk.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

kollagen-collagen-piller

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Kollagen er det naturlige protein, der holder din hud ung og store dele af din krop i optimal form.

Når kroppens naturlige indhold af kollagen falder, starter ældningsprocessen.

Du kan modvirke kroppens ældning ved at indtage et kosttilskud der indeholder ekstra collagen og/eller kollagen boostere. Eller, du kan indtage kollagen i pilleform.

Bedste collagen piller

Vi har tjekket udvalget af de bedste collagen kapsler og piller på markedet. Her får du du vores bud på på de 4 absolut bedste collagen kapsler bedst i test.

 • Pure Marine Collagen Piller
 • Nutrinic Vegan Kollagen Essentials
 • Marine Kollagen Piller Med Hyaluronsyre
 • Vegan Advanced Collagen Piller
Pure Marine Collagen Piller (1)

Pure Marine Collagen Piller

Med dette produkt får du et rent collagen kosttilskud, der naturligvis er hydrolyseret, så din krop hurtigt kan optage de vigtige kollagen peptider.

Bedste egenskaber

 • 100% tilfredshedsgaranti
 • 1170 mg. marine kollagen pr. dagsdosis
 • Type 1 marine kollagen kapsler
 • Vegan Advanced Collagen Piller

Pure Marine Collagen giver dig en høj daglig dosis af den rene marine type kollagen, som gavner både hud, hår og negle. Desuden er type I kollagen kosttilskud virksomt i knogler, sener og brusk.

Tag to tabletter inden sengetid, så har du dækket dit dagsbehov og kan sove dig til et ungdommeligt udseende og en stærk og velfungerende krop.

Nutrinic Vegan Kollagen Essentials

Nutrinic Vegan Kollagen Essentials

Med Nutrinic Vegan Kollagen Essentials kan du få ung og glat hud, uden brug af den marine kollagen. Er du vegetar eller veganer, er det en helt perfekt og effektiv måde at bibeholde ungdommelig hud.

Bedste egenskaber

 • Vegansk produkt
 • Booster den naturlige kollagen produktion
 • Klinisk testet

Produktet er klinisk testet og indeholder en optimal sammensætning af kollagen boostere, der aktiverer kroppens egen produktion af kollagen. Den kliniske test viser en mærkbar og synligt foryngende effekt på både huden, håret og neglene.

Indholdet af naturlige vitaminer og mineraler som c-vitamin, biotin og selen er de perfekte boostere, når kroppens egen kollagenproduktion skal kickstartes.

Marine Kollagen Piller Med Hyaluronsyre (1)

Marine Kollagen Piller Med Hyaluronsyre

Der er tilsat hyaluronsyre i dette kollagen kosttilskud af den marine type. Hyaluronsyre giver fugt til huden. Det er ekstra gavnligt, hvis din hud er tør.

Bedste egenskaber

 • Type 1 marine collagen kapsler
 • Indeholder hyaluronsyre for ekstra fugt
 • Fri for mejeriprodukter

Desuden indeholder produktet gavnlige vitaminer og mineraler som c-vitamin, zink og Q10. Det sikrer en høj optagelse af kollagenet og giver dig elastisk hud med færre fine linjer og rynker.

Med en daglig dosis på 1200 mg. collagen kosttilskud er du sikret fuld dækning. Desuden er kapslerne fri for mejeriprodukter og samtidig både gluten- og laktosefri.

Vegan Advanced Collagen Piller (1)

Vegan Advanced Collagen Piller

Med Vegan Advanced Collagen, får du et effektivt vegansk alternativ, der har meget godt at byde på. Blandt andet indeholder det MSM (methyl-sulfonyl-metan), der er et naturligt organisk svovlstof.

Bedste egenskaber

 • Vegansk produkt
 • Booster kroppens egen kollagen produktion
 • Tilsat c-vitamin og MSM

Vegan Advanced Collagen piller har blandt en fremragende effekt på begyndende dannelse af rynker og problematikker i dine led.

Desuden indeholder produktet båd:

 • C-vitamin og zink, som booster collagen produktionen i kroppen.
 • Hyaluronsyre som tilfører fugt og holder huden spændstig.
 • Resveratol, som er en effektiv antioxidant, der har en flot anti-age effekt på huden.

Samtidig beskytter den dine led, ved at mindske tabet af brusken i ledfladerne.

Før du køber kollagen kosttilskud

Inden du køber et kollagen kosttilskud, kan du med fordel læse lidt om de spørgsmål, som mange har i forhold til kollagen tabletter.

Vi har naturligvis svaret på dem, så du kan blive meget klogere på, hvad du skal vælge.

Hvad er bedst kollagen pulver eller piller?

Om kollagen købes som pulver eller som piller er hip som hap. Så længe der er tale om den samme type kollagen. De kan hver især have sine individuelle fordele eller ulemper, det kommer helt an på dine præferencer.

Forskellen på kollagen piller og pulver

Forskellen på piller og pulver handler egentlig mest om, hvad du foretrækker. Kollagen tabletter kan sluges sammen med din daglige vitaminpille, mens kollagen pulver skal blandes i væske eller puttes i maden.

Hvor mange collagen piller skal man tage om dagen?

Hvor mange collagen kapsler du skal tage om dagen, afhænger naturligvis af, hvilket produkt du køber. Overordnet ligger den daglige dosis på ca. 10 gram.

Det svarer til den dagsdosis, som anvendes i langt de fleste tests og undersøgelser.

Doseringen for dine collagen kapsler vil fremgå af produktets brugsanvisning. Almindeligvis mellem 1 og 3 kollagen tabletter om dagen.

Typer af collagen piller

Der findes som udgangspunkt to forskellige slags kollagen kosttilskud, når vi kigger på den collagen vi tilfører kroppen .

Lad os tage et nærmere kig på henholdsvis vegansk kollagen og marine kollagen og deres forskellige måder at virke på.

Vegetarer eller veganere bær naturligvis ikke indtage den marine type kollagen, mens alle sagtens kan vælge den veganske collagen.

Vegansk collagen

Den veganske type collagen kosttilskud indeholder ikke kollagen. Kollagen proteinet findes kun i animalske produkter, som fisk og kvæg.

Det har tidligere været et stort problem for vegetarer og veganere, der har været henvist til at spise sig til et øget kollagen niveau.

Heldigvis er der efterhånden en del veganske kollagen produkter på markedet, der har vist sig at være fortræffelige erstatninger for den marine type kollagen.

Det har nemlig vist sig at med den rette sammensætning, kan den veganske kollagen booste kroppens naturlige kollagenproduktion, så du opnår den samme effekt, som den marine kollagen giver.

For at opnå den optimale effekt, skal den veganske indeholde en andel af de naturlige boostere, som sætter gang i kroppens egen kollagen produktion.

Det drejer sig for eksempel om

 • C-vitamin
 • D- vitamin
 • Zink
 • Selen
 • Biotin
 • MSM

Disse boostere er nemlig med til at optimere kroppens forudsætning for at aktivere og øge produktionen af kollagen.

Et godt og virksomt produkt behøver bestemt ikke indeholde samtlige boostere – et sådant bliver nok også lidt svært at finde.

Et tilstrækkeligt niveau af c-vitamin er det vigtigste, for kroppen kan ikke producere eller optage kollagenet, hvis ikke der er c-vitamin til stede.

Fokuser på, hvilke positive effekter du drømmer om og vælge det veganske kollagen, som giver dig mest værdi i forhold til dine problematikker.

Marine collagen

Den marine collagen er uden tvivl den mest effektive type af collagen kosttilskud, som findes. Det er der flere årsager til

 • Den består af hydrolyseret collagen, hvor collagen proteinet allerede er spaltet i mindre collagen peptider.
 • Den er fremstillet på fisk, som er den absolut fineste collagen kilde, der findes.
 • Collagen peptider optages betydeligt hurtigere i kroppen.
 • Den tilhører Type I collagen, som er kroppens største naturlige collagen kilde.

Collagen proteiner skal nemlig nedbrydes i kroppens fordøjelsessystem, inden kroppen kan gøre brug at collagenet. Det skal nemlig spaltes i peptider og igen i aminosyrer. Ikke alle peptider spaltes til aminosyrer.

Når du indtager den hydrolyserede collagen, springer du altså en arbejdsgang over og collagenet bliver derfor hurtigere optaget i kroppen, så du kan få gavn af det.

Hvad hjælper collagen kapsler og piller mod?

Når kroppens naturlige kollagen produktion mindskes omkring 30-års alderen, kan et tilskud af collagen kapsler stoppe kroppens naturlige ældningsproces. Den går nemlig i gang, så snart det naturlige indhold af collagen i kroppen falder.

Kosttilskud der indeholder kollagen er måske nok mest kendt for sine egenskaber, der kan hjælpe med holde vores hud ungdommelig og rynkefri, så vi undgår at se gamle ud for tidligt.

Ud over at holde huden ung og bortviske fremkomsten af fine linjer og rynker, har collagen tabletter også en positiv effekt på mange andre områder, som gavner både dit ydre og dit indre.

Collagen til opbygning af muskler

Muskeltab kan skyldes mange forskellige faktorer. Du kan have pådraget dig et brud eller en anden type skade, der medfører inaktivitet og immobilitet. Også alder kan være en faktor for muskeltab, fordi vi måske er blevet for stillesiddende og dermed ikke får den rette mængde motion.

Når først muskeltabet er indtruffet, kan det være svært hvis ikke uoverkommeligt at træne sig til nye muskler. Især sportsfolk og atleter, har et ønske om at komme tilbage i form så hurtigt som muligt.

Et kosttilskud der indeholder kollagen, kan hjælpe dig til hurtigere at bygge musklerne op igen. Det kræver selvfølgelig også lidt arbejde fra din side, for musklerne skal aktiveres, for at vokse.

Collagen mod ledsmerter

Ledsmerter kan stamme fra mange ting, du kan lide af slidgigt eller have pådraget dig en skade eller et brud i leddet. Uanset hvilken form for problemer du har i et eller flere led, skyldes lagt de fleste, at brusken i leddet svinder ind.

Et kosttilskud, der indeholder collagen eller booster kroppens egen produktion af collagen, vil både kunne regenerere brusken og afhjælpe smerter i leddet.

Især er der gode resultater i forhold til slidgigt, som rigtig mange danskere lider af. Lider du af slidgigt i et eller flere led, kan et collagen kosttilskud gøre en forskel for dig.

Især collagen type I og II er målrettet brusken i dine led. Den hydrolyserede type I collagen har fordelen af at virke hurtigt, så den ønskede effekt kommer hurtigere.

Især MSM har en god effekt på ledsmerter, der skyldes manglede eller beskadiget brusk.

Collagen for sundere hår og hud

Akkurat som vi kan holde vores hud ung og spændstig ved hjælp af collagen kapsler, kan vi gøre det samme for vores vores hår og negle.

Både dit hår og dine negle og neglebånd består af keratin, som også lider under det faldende kollagenindhold i kroppen.

Håret bliver tyndt og mat og neglene tynde og flossede. Ved at tilføre kroppen ekstra kollagen, kan du igen få volumen og shine til dit hår og negle der ikke knækker og flosser.

Videnskabelige test af collagen og andre artikler

Collagenets fortræffeligheder på mange områder er noget der virkelig forskes i. Det skyldes blandt andet, at flere of flere videnskabelige tests, viser positiv virkninger på flere og flere områder.

Ikke kun i forhold til at den foryngende effekt, som det ekstra collagen kosttilskud har, men også i forhold til at holde vores krop sund og i topform.

Vil du gerne vide mere om effekten af den meget roste hydrolyserede collagen, så kan du med fordel læse vores artikel på emnet. Denne går i dybden med de mange fordele ved netop denne type collagen. Artiklen indeholder desuden kilder til den forskning og de videnskabelige tests, der er lavet på netop denne type collagen.

Collagen af marine typen anses som den absolut fornemste kilde til et øget indhold af kollagen i kroppen. I vores marine kollagen artikel kan du blive meget klogere på, hvorfor lige netop denne type collagen giver dig mange fordele.

Vil du bare gerne have den grundlæggende information om kollagen som kosttilskud og hvorfor det er så godt til at holde vores hud ung og spændstig og holde rynker væk, så læs vores kollagen guide, som kan give dig indsigt i kollagenets mange fortræffeligheder.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.