Kosttilskud

Top 3 bedste marine kollagen til hud, hår, og led

Marine collagen er den fineste type collagen der findes. Denne type er udvundet fra fisk, udviklet specielt til sundere hud, hår, led, og mere.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

marine collagen

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Når dit ansigt har brug for ekstra anti-age pleje, der virker, er marine collagen den ultimative løsning.

Læs med i denne artikel, hvor vi gennemgår de 3 bedste marine collagen produkter, som giver huden et løft og udvisker rynker og fine linjer.

Bedste marine collagen

Vi har scannet markedet for marine collagen kosttilskud og har fundet de 3 bedste af slagsen til dig.

 • Nutrinic Kollagen+
 • Marine Kollagen med Hyaluronsyre
 • Green Goddess Marine Collagen Natural
nutrinic kollagen+ kollagen pulver (1)

Nutrinic Kollagen+

Med Kollagen+ fra danske Nutrinic får du et marine collagen pulver med hydrolyseret kollagen og en mild og autentisk smag, med en let note af citrus, der har en tydelig dokumenteret effekt.

Bedste egenskaber

 • Hydrolyseret kollagen
 • Certificeret bæredygtig fremstilling
 • Dokumenterede resultater

Uanset om du vil komme rynker og fine linjer i forkøbet eller de allerede er synlige i dit ansigt, vil Nutrinic Kollagen+ have en forebyggende og reparerende effekt på din hud. Den hydrolyserede marine collagen giver hurtigt ny glathed og glød til dit ansigt.

I pakken ligger kollagen pulveret klar i små doseringsbreve, tilsat det vigtige vitamin C og zink for ekstra hurtige resultater. Nemme at putte i tasken eller eller tage med på ferien. Så kan du hurtigt og nemt indtage dagens dosis effektive pleje til din hud – uanset hvor du befinder dig.

Pure Marine Collagen Piller (1)

Marine Kollagen med Hyaluronsyre

Kollagen kapsler med tilsat hyaluronsyre for ekstra fugt til huden. Kapslerne er fremstillet i EU og er GMP certificeret, som sikrer dig at der er anvendt god fremstillingspraksis i produktet.

Bedste egenskaber

 • Indeholder hverken farve- eller tilsætningsstoffer
 • Hydrolyseret kollagen
 • 100% tilfredshedsgaranti

Kapslerne er både gluten- og laktosefri og desuden er de lette at indtage, da de er nemme at sluge. Du behøver ikke andet end et glas vand eller juice. To kapsler er nok til at dække din daglige dosis.

Tag kapslerne inden du går i seng. Så virker de mens du sover og giver dig din ungdommelige glød og flotte glatte hud tilbage.

green goddess marine collagen pulver

Green Goddess Marine Collagen Natural

Kollagen pulveret fra Green Goddess er hydrolyseret marine collagen pulver, der er stort set både lugt- og smagsneutralt.

Bedste egenskaber

 • Tilsat vigtige vitaminer og mineraler
 • Hydrolyseret collagen
 • Mild og autentisk smag

På grund af hydrolysen får du mulighed for at få den daglige dosis collagen med optimal optagelse i kroppen. Og med ekstra hjælp fra både vitamin C og zink.

Den neutrale smag gør det nemt at blande pulveret i både varme og kolde drikke eller i pandekager og chiagrød, uden at få en træls bismag af fisk. Marine Collagen Neutral er fremstillet på råvarer fra certificeret bæredygtigt fiskeri. Opnå ungdommelig hud med god elasticitet.

Alt om marine kollagen

I de følgende afsnit kan du læse mere om, hvorfor marine collagen er så eftertragtet og hvad den kan gøre for dig, som ikke alle typer collagen kan.

Som du sikkert allerede ved, falder kroppens naturlige collagen niveau med alderen. Det sker faktisk allerede omkring 30-års alderen. For nogen sker det lidt tidligere, for andre lidt senere.

Der findes efterhånden en del forskning og undersøgelser, der viser at den marine collagen kan udsætte eller forbedre de fine linjer og rynker, som med alderen ses på din hud.

Ikke kun vores hud, men også vores hår, vores negle og vores tænder, reagerer positivt på et tilskud af marine collagen pulver eller piller.

Et ekstra plus er det, at marine collagen ikke kun kan forbedre de ydre tegn på aldringen.

Også vores led, sener, muskler, knogler og brusk vil have gavn af at få tilført den marine collagen. Det glæder uanset om du har specielle problematikker som for eksempel slidgigt eller muskeltab, eller om du bare gerne vil sikre dig et sundt, velfungerende og ungdommeligt indre.

Hvad er marine kollagen?

Marine collagen anses som værende den fineste og mest effektive type collagen, især når det drejer sig om ansigtspleje til gavn for din hud. Det er fremstillet af fisk – især ben, skind og skæl, som har et højt indhold af collagen.

Du finder marine collagen i forskellige udgaver som

 • Marine collagen piller
 • Marine collagen pulver
 • Marine collagen gummies

Marine collagen tilhører kollagentype I, som rummer kroppens ubetinget største kollagenandel (op mod 90%). Det består altid af hydrolyseret collagen.

At collagenet er hydrolyseret betydet, at collagen proteinet er spaltet til mindre proteinpeptider. En proces som ellers ville foregå i vores fordøjelsessystem. Derved virker marine collagen meget hurtigere, netop fordi det allerede er nedbrudt til peptider.

Om du vælger marine kollagen pulver, piller eller gummies, er helt underordnet for resultatet, så længe der er tale om produkter, der indeholder den marine collagen.

Læs mere: Kollagen Guide: Alt du bør vide

Forskellen på marine kollagen (fisk) og bovine kollagen (kvæg)

Den grundlæggende forskel på de to forskellige collagen kilder er, at marine collagen udvindes fra fisk. Her anvendes der primært ben, skind og skæl i produktionen. Bovine collagen udvindes fra kvæg. Det er primært knoglerne fra kvæget, der anvendes i produktionen

Desuden er den marine collagen altid hydrolyseret, så du kan springe en fordøjelsesproces over.

Marine collagen er den type collagen, som findes i type I collagen. Denne type collagen har primært effekt på huden, hår og negle, men også på dine knogler, sener og ledbånd.

Når vi kigger på den bovine collagen fra kvæg, findes den både i type I collagen og type III collagen. Det gør denne type collagen til et fortræffelig all round collagen, der både virker udvendigt og indvendigt.

Fordele ved marine collagen

Når vi taler anti-age produkter med en mærkbar effekt, er det ikke til at komme uden om marine collagen.

Her kigger vi på noget nær en revolution indenfor bekæmpelse og forebyggelse af de uundgåelige rynker og fine linjer, som kommer snigende lige så stille, som vi bliver ældre. Ikke at det lover dig evig ungdom, men effekten er både målbar og mærkbar.

Marine collagen giver dig optimal optagelse af det hydrolyserede protein og dermed synlige positive ændringer. Det siges at blive optaget halvanden gang hurtigere i kroppen end andre typer kollagen.

Husk at et godt niveau af vitamin C i kroppen, er en forudsætning for, at marine collagen kan optages i din krop.

Elastisk hud og færre rynker

Marine collagen proteinet bidrager til at holde din hud i ungdommelig topform. Hudens elasticitet aftager gradvist, så snart collagen indholdet i kroppen begynder at falde.

Det betyder, at fine linjer og rynker viser sig. En daglig dosis af marine collagen gør det muligt at bibeholde en elastisk hud og en ungdommelig glød, der trækker år fra din alder.

Sundt hår

Som vi bliver ældre er det ikke kun vores hud, der ældes. Håret ældes også. Det bliver tyndere og sartere og knækker lettere. Det bliver tørt og livløst at se på.

Vi bruger ofte massere af tid på, at finde den rette shampoo og plejeprodukter til det tynde hår, der har nemt ved at knække og må til sidst acceptere tingenes tilstand. Men det behøver du faktisk slet ikke.

Også for dit hårs vedkommende vil du se en bedring, når du anvender marine collagen som et effektivt kosttilskud. Dit hår vil gradvist få sin fylde og shine tilbage.

Stærke negle

Negle er lavet af keratin, akkurat som dit hår. Derfor vil du opleve de samme problematikker med neglene. De bliver tyndere, flosser nemmere og dine neglebånd vil også lide under det manglende naturlige collagen niveau.

En daglig dosis marine collagen vil rette op på dine negle og deres problematikker.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den anbefalede daglige dosis marine collagen?

Den anbefalede daglige dosis er den, der står i produktets brugsanvisning. Som regel er det 10 gram, men kan variere en smule fra produkt til produkt. Det kommer også an på, om du bruger collagen pulver eller collagen piller.

Hvornår kan man forvente at se resultater?

Hvornår du kan forvente at se resultater, afhænger naturligvis af, hvilken effekt der er dit mål og hvilket produkt du bruger. Et dokumenteret kvalitetsprodukt kan give dig resultater i løbet af bare 6 til 12 uger. Du skal naturligvis fortsætte med at bruge marine collagen, hvis du vil holde de gode resultater ved lige – eller endda få endnu bedre resultater.

Kan alle tage marine kollagen-tilskud?

Alle kan tage en daglig dosis marine collagen som kosttilskud. Der er ikke nogen bivirkninger eller forbehold, du skal være opmærksom på. Dog skal du være opmærksom, hvis du er allergisk overfor fisk- og skaldyr. Det er ikke sikkert du reagerer på marine collagen, men test det først – inden du køber et større lager hjem.

Hvorfor er vitamin C vigtig for collagen?

Blandt andet vitamin C er en super vigtig booster når det gælder collagen. Den kan nemlig hjælpe kroppen med både at optage og producere blandt andet collagen. Faktisk kan kroppen ikke producere eller optage collagen, uden at der er vitamin C tilstede.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.