Kosttilskud

Bedste piller mod hårtab de booster hårvækst

Taber du håret? Så se her vores valg af de bedste piller mod hårtab (for både mænd og kvinder).

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

piller mod hårtab

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Vi drømmer alle om en prægtigt hår hele livet igennem. Desværre er det langt fra alle, der er så heldige.

Hårtab og tyndt hår rammer både mænd og kvinder. Det er langt fra ønskeligt, men har man overhovedet mulighed for at gøre noget ved det?

Læs med her og se de mange muligheder du har, for at standse hårtab og i stedet bevare et fyldigt hår.

Piller mod hårtab

Her er vores bud på de 5 bedste piller mod hårtab:

 1. Hair Formula Tablets for Women
 2. Hair Growth Formula Tablets for Men
 3. Yuaia Hårvitaminer
 4. HairBooster piller mod hårtab
 5. Australian Bodycare Hair Loss Care
hairlust hår tabletter

Hair Formula Tablets for Women

Bedste egenskaber

 • Ingen skadelig eller unødig kemi
 • Veganske ingredienser
 • Fremstillet i Danmark

Baseret på et højt indhold af silica udvundet af bambusekstrakt. Pillerne indeholder desuden både biotin, zink og selen, der alle bidrager til at holde håret sundt og minimere hårtab. Desuden holder de aktive ingredienser også din hud og dine negle i topform.

Hair Formula Tablets for Women bidrager til at vedligeholde en normal hårvækst og et sundt hår. Tag 2 piller om dagen – gerne i forbindelse med et måltid. Så er du fuldt dækket ind på de super effektive vitaminer og mineraler til dit hår.

Hair Growth Formula Tablets for Men

Hair Growth Formula Tablets for Men

Bedste egenskaber

 • Neutral smag
 • Veganske hårpiller
 • Indeholder kobber

Piller mod hårtab der er fremstillet specielt til mænds behov. Indeholder alle vigtige hårvitaminer og mineraler, inklusive biotin, som er med til at forhindre hårtab. Produktet er potent og rettet mod mandligt hårtab. Med bare to piller om dagen er du klar til at bekæmpe et begyndende hårtab.

Hair Growth Formula Tablets for Men er desuden tilsat kobber, som er med til at sørge for en normal pigmentering af dit hår. Det betyder at du kan holde de grå hår fra døren i meget længere tid.

yuaia hårvitaminer med biotin kopi

Yuaia Hårvitaminer

Bedste egenskaber

 • Fri for gluten og laktose
 • Indeholder ikke allergener
 • Piller i vingummiform

Et produkt til håret, der er fyldt med alle de gode og virksomme ingredienser for et sundt og normalt hår. Det virker som en ren vitaminindsprøjtning til håret og giver dit hår både glans og fylde. Og så holder det naturligvis hårtab og overdreven fældning i ave.

Yuaia Hårvitaminer er fremstillet som små lyserøde og hjerteformede gummies med naturlig smag af jordbær. Dagsdosis er 2 vingummier, der smager skønt og som en helt almindelig vingummi – de bliver hurtigt dagens treat.

HairBooster piller mod hårtab

HairBooster piller mod hårtab

Bedste egenskaber

 • Unisex hårpiller
 • Indeholder kobber
 • Et glas hårpiller svarer til 90 dages forbrug

2 piller om dagen er alt du har brug for. De giver dig en optimal sammensætning af de gode mineraler og vitaminer til håret, der giver det styrke og normaliserer din hårvækst. Farvel til knækkede hårstrå og begyndende hårtab og goddag til et sundere hår, med masser af vitalitet.

HairBooster piller mod hårtab indeholder desuden kobber, som er med til at bibeholde en normal pigmentering i håret, så din normale hårfarve holder sig frisk længere. Uden grå hår der titter frem alt for tidligt.

biotin piller

Australian Bodycare Hair Loss Care

Bedste egenskaber

 • Unisex produkt
 • Indeholder kobber
 • Virker mod hårtab

Piller mod hårtab, der kan anvendes af både kvinder og mænd. Udover kobber, som er med til at fastholde en normal pigmentering af dit hår, indeholder pillerne en nøje afmålt blanding af de bedste naturlige ingredienser mod hårtab.

Australian Bodycare Hair Loss Care er designet til at mindske hårtab. Med 2 kapsler dagligt kan du begrænse både hårtab og knækkede hår. Det giver håret mulighed for at vokse sig både længere, mere fyldigt og stærkere.

Årsager til hårtab hos mænd og kvinder

Ofte er hårtab hos mænd forskellig fra hårtab hos kvinder. Også den måde vi mister håret på, er forskellig Men der findes også en del fællesnævnere, når vi kigger på hårtab hos henholdsvis mænd og kvinder.

Genetisk og aldersbetinget hårtab

Betinget hårtab hos begge køn, handler primært om dine gener og din alder. Genetisk hårtab er svært helt at løbe fra, men du kan udsætte hårtabet ved at være obs på tilføre kroppen de gode hårvitaminer og -mineraler.

Ofte ændrer håret struktur og fylde, når vi bliver ældre. Også her har vi mulighed for at udsætte processen, ved at værne om vores hårpragt og give den de bedste betingelser for fortsat vækst.

Sygdom

Både akut sygdom og kronisk sygdom kan medføre hårtab. Sygdom dræner nemlig ofte kroppen for næringsstoffer og det kan have indvirkning på håret. Også meget høj feber i længere tid kan have en negativ effekt på dine hårsække og dit hår.

Det er også værd at bemærke, at den medicin vi tager i forbindelse med sygdom, også kan medføre hårtab. Derfor bør du altid læse indlægssedlen, på det medicin du får.

Eller du kan alternativt spørge din læge til råds, hvis du har mistanke om, at medicinen er skyld i dit hårtab. Måske er det muligt at bytte din med medicin ud med en anden type, der ikke medfører, at du mister håret.

Stress

Stress kan ramme os alle og desværre følges stress ofte af en masse mere eller mindre alvorlige bivirkninger, der har indflydelse på din krop.

Når du er stresset vil kroppen producere og udløse en masse stresshormoner – nemlig kortisol, adrenalin og noradrenalin. Det er de samme hormoner som udløses, når vi er bange eller føler os truede.

En velkendt bivirkning ved stress er lige netop hårtab eller udtynding af håret, ofte i kombination med uren og fedtet hud. Hårtab der er forårsaget af stress, er ikke et varigt hårtab.

Stress kan have store omkostninger for både din krop og din psyke og forsvinder sjældent bare af sig selv. Tal derfor altid med lægen om dine symptomer, hvis du har mistanke om, at du har stress.

Dårlig kost

En usund kost kan føre meget dårligt med sig – også hårtab. Det kan være umuligt at få et fyldigt hår uden hårtab, hvis du din kost er ensidig og ikke indeholder de vitaminer og mineraler som er vigtige for din krop.

Sørg derfor for, at din kost er sund og varieret. Er du i tvivl om, hvordan du skal sammensætte kosten, kan du eventuelt tage et kig på sundhedsstyrelsens madpyramide, der viser dig hvordan du gør.

Du kan også vælge at tage en pille mod hårtab, så er du helt på den sikre side og behøver ikke helt slavisk at følge en kostplan.

Tegn på hårtab

Et dagligt hårtab på mellem 50 og 100 hår betegnes om almindeligt hårtab og er ganske normalt. Det udgør ikke nogen risiko for et begyndende permanent hårtab.

Begynder der pludselig at samle sig flere og flere hår på din hårbørste, skal du helt sikkert stoppe op og taget et tjek på hårets tilstand.

Ved hårtab hos mænd ses de første tegn på et egentlig hårtab ofte som vigende tindinger – eller høje tindinger, som de også benævnes. Også håret bagerst på issen bliver tyndt og der danner sig langsomt en hårløs måne.

Hårtab hos kvinder ses oftest ovenpå issen. Her kan håret blive så tyndt, at hovedbunden er synlig med det blotte øje. Det er sjældent at kvinder taber al håret og ender som skaldede, som mange mænd gør.

Vores hår er en stor del at vores udseende og vores identitet, så et begyndende hårtab kan have stor betydning for vores selvsikkerhed. Ofte er kvinder mere udsatte, fordi kvindeligt hårtab ikke rigtig er accepteret på samme måde, som mandligt hårtab er.

Heldigvis findes der, udover piller mod hårtab, efterhånden flere og flere produkter på markedet, der kan bremse hårtabet og booste hårvæksten.

Hvilke produkter mod hårtab findes der?

Faktisk findes der en del produkter, der er rettet mod hårtab hos mænd og kvinder. Det betyder at du på flere forskellige måder, kan forebygge og bekæmpe et begyndende hårtab.

Der findes flere forskellige typer kosttilskud mod hårtab – eksempelvis vitaminer eller piller mod hårtab. Her giver du håret et målrettet tilskud med den rette sammensætning, der kan give dig et fyldigt hår tilbage eller mindske hårtab, hvis du allerede taber håret.

Desuden finder du mange forskellige hårprodukter, der alle styrker hårvæksten og samtidig giver dig et sundere hår.

Vælg altid de hårprodukter mod hårtab, der passer til din hårtype- det giver dig de bedste og mest optimale resultater.

Læs også: Biotin Piller Test

Findes der en kur mod hårtab?

Der findes ikke en enkelt kur mod hårtab. Til gengæld findes der mange forskellige måder, du kan styrke hårvæksten på.

Først og fremmest kan håret – og hele kroppen for den sags skyld – have stor gavn af en sund livsstil. Måske kan det lyde en anelse kedeligt, men ikke desto mindre er udtrykket “alt med måde” værd at tage til sig.

Drik ikke for meget alkohol, lad være med at ryge, sørg for en sund kost – alt sammen noget som gavner et tyndt hår med et begyndende hårtab. Dermed ikke sagt, at der ikke er plads til at skeje ud engang imellem. Det hører sig ligesom livet til.

Så længe du har en overvejende sund livsstil, tager hverken kroppen eller håret skade af en ferie med masser af god mad og rigeligt vin. En festlig aften i byen, der byder på masser af skønne drinks eller en aften i biografen med slik og chips i lange baner.

Desuden kan en god kur mod hårtab være at have fokus at bruge de rigtige produkter til håret, der er fremstillet til tyndt hår eller hårtab. Find den shampoo, balsam, hårserum og hårkur der passer til din hårtype.

Vitaminer mod hårtab

Det er bevist, at visse vitaminer og mineraler er ekstra gavnlige og ofte essentielle for håret og dets generelle tilstand. Faktisk kan et målrettet kosttilskud mod hårtab enten mindske hårtab eller helt stoppe hårtab.

Vitaminer mod hårtab er derfor helt uundværlige, hvis du oplever hårtab, tyndt hår eller overdreven fældning.

Især B-vitaminer er virkelig gavnlige for håret. B-vitaminer er også kendt som hårets vitamin i daglig tale.

C-vitamin har vist sig at være en helt essentiel aktivator eller booster for de øvrige hårvitaminers evne til at arbejde i håret – derfor skal du altid være godt dækket ind på C-vitamin.

Også A-vitamin er et vigtigt hårvitamin, der blandt andet sørger for en sund hovedbund med den rette balance. Det er i hovedbunden dine hårsække befinder sig – derfor er en sund hovedbund udgangspunktet for en sund hårvækst.

Her får du en liste over de vigtigste vitaminer, som dit hår slet ikke kan eller bør undvære

 • A-vitamin
 • B-vitaminer
 • C-vitamin
 • D-vitamin
 • E-vitamin

Vitaminer mod begyndende hårtab kan du få gennem kosten eller du kan vælge de bedste hår piller mod hårtab, for at sikre dig at du er fuldstændigt dækket ind på de gode hårvitaminer.

For god ordens skyld nævner vi lige, at du også skal være obs på de hårvenlige mineraler, de er nemlig lige så vigtige, som vitaminerne er. De to vigtigste er zink og jern, men også selen, jod, calcium og magnesium er hårets venner.

Den bedste kur er forebyggelse

Herfra kan vi kun opfordre dig til at tage aktion, så snart du er bevidst om et begyndende hårtab. For den bedste kur mod hårtab er helt sikkert forebyggelse.

Ved du for eksempel, at du er genetisk disponeret for hårtab, kan det være en rigtig god idé at starte på en kur mod hårtab, inden du taber håret.

Det samme gør sig gældende for kvinder, der er kommet i overgangsalderen og begge køn, der er kommet lidt op i alderen, for her ved vi, at hårtab ikke er ualmindeligt.

Du kan også forebygge hårtab ved at behandle håret skånsomt, så du ikke knækker det eller slider unødvendigt på det. For eksempel er vådt hår meget mere skrøbeligt end tørt hår er.

Sluttelig skal du vide, at dødt hår ikke kan vækkes til live igen. Derfor bør du være proaktiv og tage fat på dine udfordringer med håret, inden de ender som uløselige problemer.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.