Kosttilskud

De 8 bedste hårvitaminer (TEST): Hårvitaminer der virker

Her er vores valg af de bedste hårvitaminer på markedet.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

bedste hårvitaminer

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Dit hår ikke bare brug for de gode vitaminer, det har brug for de bedste vitaminer til dit hår, der for alvor gør en forskel for dit hår. Vigtige vitaminer for håret er nemlig alfa og omega for et sundt hår med masser af liv og glans og volumen.

De bedste vitaminer til håret der virker og gør en forskel, er slet ikke til at komme udenom, hvis du vil bevare dine lokker i den bedst mulige udgave. Læs med her og find det bedste kosttilskud med vitaminer til dit hår.

Bedste hårvitaminer

Det bedste produkt med hårvitaminer er det, der kan hjælpe dig med dine udfordringer med håret. Det vil også sige, at du skal vælge noget, der har alle de gavnlige vitaminer.

Her er vores valg af de 8 bedste hårvitaminer:

 1. Goodforme Hair Luxious
 2. Hair Formula Gummies For Women
 3. Hair Formula Gummies For Men
 4. Yuaia Hårvitaminer
 5. Australian Bodycare Hårvitaminer med Biotin
 6. Hair Volume Gummies
 7. Hair Formula Tablets for Women
 8. Hair Formula Tablets for Men
goodforme

Goodforme Hair Luxious

Dette er til dig, der gerne vil have alle de vitaminer, som kroppen bruger til håret, i en enkelt tablet. Så bliver det ikke nemmere.

Bedste egenskaber

 • Giver næring til håret indefra
 • For sundere og stærkere hår
 • Mineral- og vitaminrig

Hair Luxious er en komplekst multivitamin- og mineraltilskud, der indeholder en bred vifte af essentielle næringsstoffer. Det indeholder blandt andet hirse ekstrakt, magnesiumoxid, og inositol, samt ekstrakter fra padderokke og druekerner. Der er også tilsat vigtige vitaminer som C, E, B-vitaminer og en række mineraler som zink, jern, selen, kobber og jod.

Produktet er designet til at støtte generel sundhed kommer i en brugervenlig tabletform med overfladebehandling for nem indtagelse.

Hair Growth Formula Gummies for women

Hair Formula Gummies For Women

Bedste egenskaber

 • Fri for uønsket og skadelig kemi
 • Vegansk produkt
 • Indeholder naturlige ingredienser
 • Til alle hårtyper

Her får du igen vingummier til morgenmaden eller før sengetid, alt efter hvornår du tager dine vitaminer til håret. Indholdet af både biotin, øvrige B-vitaminer, A-vitamin, E-vitamin og D-vitamin ligger alle højt i forhold til reference indtaget. Desuden indeholder disse søde gummies både zink og jod på mineralsiden.

Hair Formula Gummies For Women byder desuden på silica i form af bambusekstrakt – noget både negle, hud og ikke mindst håret har glæde af. Tag 3 gummies dagligt, så er du på bedste vis dækket ind på de bedst vitaminer til håret. Er du ikke tosset med vingummi, findes der også en udgave med piller.

Hair Growth Formula Gummies for men

Hair Formula Gummies For Men

Bedste egenskaber

 • Til alle hårtyper
 • Indeholder cholin, der gavner cellestrukturen
 • Fremstillet til mænd
 • Indeholder ikke skadelig eller uønsket kemi

Et produkt målrettet mænd, der også har behov for at styrke hårets vækst og sundhed med de gode vitaminer og mineraler. Med fokus på de vigtige B-vitaminer samt E-vitamin og A-vitamin, der styrker håret og hovedbunden for et sundere hår. Dette vitamin til håret indeholder også de gode mineraler som zink, jod og selen.

Hair Formula Gummies For Men er lækre grønne gummies, der ikke er tilsat sukker. De har en frisk og naturlig smag af hindbær og blåbær. De er de en god kilde til silica, der hjælper med til at vedligeholde både huden, håret og neglene.

Yuaia Hårvitaminer

Yuaia Hårvitaminer

Bedste egenskaber

 • Vegansk produkt
 • Indeholder ikke allergener
 • Gluten- og laktosefri
 • Godt og bredt indhold af hårvenlige vitaminer og mineraler

Her får du lækre lyserøde hair gummies, der er formet som små hjerter. De tilfører dit hår det vigtige B-vitamin biotin men også både B12 (cobalamin), og B9 (folsyre). Foruden zink og jod, er fine gummies også tilsat alle øvrige vitaminer til håret. Det er med til at sikre dig et super godt resultat.

Yuaia Hårvitaminer er anbefalet af de danske frisører og kan spises af vegetarer, veganere og allergikere. Desuden får du en god kilde til spormineralet silica (også kendt som silicium eller kisel) via bambusekstrakt. Silica vedligeholder både hår, hud og negle. Bare 2 lyserøde hjerter om dagen sørger for en optimal dagsration.

Australian Bodycare Hårvitaminer med Biotin

Australian Bodycare Hårvitaminer med Biotin

Bedste egenskaber

 • Unisex produkt
 • Dermatologisk testet
 • Vegansk produkt

Et helt unikt produkt med hår vitaminer der får håret til at vokse. Oplever du at du fælder mere end du plejer eller at dit hår bliver tyndere eller at du decideret taber håret, kan disse vitaminer til håret gøre en stor forskel for dit hår. Agerpadderokke kan både styrke håret og fremme hårvæksten. Capsaicin fra cayenneplanten booster også hårvæksten.

Australian Bodycare Hårvitaminer med Biotin er vitaminer til hårvækst i form af kapsler, der er lette at sluge. Bare 2 kapsler om dagen sammen med et glas vand og du er på vej mod et sundt og stærkt hår, med en optimal hårvækst.

New Nordic Hair Volume Gummies 60 stk

Hair Volume Gummies

Bedste egenskaber

 • Unisex produkt
 • Naturlige farvestoffer
 • Naturlige smagsstoffer

Vitaminer til håret i form af lækre gummies med smag af æble. Vitaminer og mineraler i disse gummies sørger for at give hovedbunden optimal pleje og stimulerer hårvækst. De aktive ingredienser, udover biotin og zink, er hirse og agerpadderokke. Hirse tilfører både vitamin B og protein til håret, mens agerpadderokke styrker håret og fremmer hårvæksten.

Hair Volume Gummies smager af dejlige friske æbler og bare 2 gummies om dagen er den dosis du skal spise. Så giver du dit hår de bedste forudsætninger for et øget volumen og en optimal vækst med sunde vitaminer til håret.

Hair Formula Tablets for Women

Hair Formula Tablets for Women

Bedste egenskaber

 • Egnet til alle hårtyper
 • Ingen uønsket eller skadelig kemi
 • Dansk produceret produkt
 • Velegnet for veganere og gluten- og laktoseintolerante

Slugevenlige tabletter med et højt indhold af de hårvenlige vitaminer til håret og ligeledes de mineraler, som håret ikke bør undvære. De giver dit hår det, der skal til for at opnå og vedligeholde et sundt og normalt hår.

Hair Formula Tablets for Women vedligeholder et sundt og stærkt hår. Bare 2 tabletter om dagen og du kan holde dit hår i topform. Er du ikke glad for at sluge piller, kan du i stedet vælge er version med gummies, som er lette at tygge og smager dejligt.

Hair Formula Tablets for Men

Hair Formula Tablets for Men

Bedste egenskaber

 • Velegnet til alle hårtyper
 • Indeholder kobber
 • Fri for skadelig og uønsket kemi
 • Produceret i Danmark

Et kosttilskud i form af vitaminer til håret i tabletform med en neutral smag. De indeholder alle de essentielle vitaminer til håret og mineraler, der bidrager til både hårets vækst og sundhed. Desuden indeholder de kobber, som hjælper med til at bibeholde en normal pigmentering i håret.

Hair Formula Tablets for Men er aflange tabletter, der nemt deles på midten, hvid du ikke er fan af at sluge hele piller. Blot 2 piller om dagen og dit hår har de bedste forudsætninger for en sund hårvækst og et flot og stærkt hår.

Før du køber kosttilskud til hår

Inden du køber de bedste hårvitaminer, er det altid smart, at vide lidt mere om, hvad vitaminer til håret egentlig er godt for.

Måske er det også meget rart at vide, hvad mangel på de hårvenlige vitaminer kan forårsage af skade på dit hår. Faktisk kan vitaminmangel have store konsekvenser for både dit hår og ikke mindst din krop og dens funktioner.

Husk at et kosttilskud til hår ikke kan erstatte hverken en sund kost eller god hårpleje- til gengæld kan de supplere en sund kost og en god hårpleje.

Hvad er hårvitaminer?

Hårvitaminer er et optimeret kosttilskud, der hjælper dig til at opnå et sundt og stærkt hår.

Vitaminer til håret er sammensat af en række vitaminer og mineraler, der blandt andet giver dig stærkere hår og sundere hår.

Men du kan også finde hårvitaminer, der er målrettet hårtab, optimal hårvækst eller skadet hår. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du er klar over, hvilke problemer eller udfordringer du har med dit hår.

Vi kan faktisk ganske nemt komme til at kategorisere vores udfordringer forkert – eller rettere så er det nemmere at sige, at man har uregerligt hår, eller at håret bare opfører sig anderledes end det plejer.

Ofte kan ændringer i den måde håret opfører sig på, nemlig skyldes dem faktum, at det mangler vitaminer og mineraler.

Du finder vitaminer til håret som

 • Hårvitaminer til kvinder
 • Hårvitaminer til mænd
 • Unisex hårvitaminer

Vitaminer til håret findes blandt andet som kapsler, tabletter eller hårpiller. Det sidste nye skud på stammen er vingummier – eller gummies, som de for det meste kaldes.

De er blevet super populære, for de er lette at spise og smager dejligt – som en lille sund og lækker snack til håret.

Hvilke vitaminer til håret er bedst?

De bedste vitaminer til håret er dem, der sørger for at give dig sund hårvækst og dermed sundt hår. De kan styrke håret indefra og stimulerer hårvækst og forebygger hårtab.

Faktisk er det både udvalgte vitaminer og mineraler, der tilsammen kan udrette små mirakler i dit hår.

De kan nemlig sørge for at du nemmere og hurtigere kan få smukt langt hår eller at dig med fint hår, kan få fyldigere hår med flot volumen.

Nedenfor får du en oversigt over de vitaminer og mineraler, som kan give dig de bedste forudsætninger for et sundt hår med masser af shine og bevægelse.

Og så er det værd at huske på, at en målrettet indsats for et sundt og strålende hår, har positiv effekt på både huden og neglene.

Biotin

Biotin er et af de mange B-vitaminer. Det hed tidligere B-vitamin B7, men nu benævnes den mest som biotin. Biotin er det B-vitamin, der kan booste din hårvækst og hjælpe dig på vej til et sundt og stærkt hår.

Kroppen kan ikke selv producere den livsvigtige biotin, så det er vigtigt at du spiser de rette biotinkilder for at holde håret sundt. Det kan du gøre ved at spise dig til det gennem kosten eller tage et par sunde hårvitaminer dagligt.

Mangel på biotin kan resultere i nedsat hårvækst og hårtab.

Generelt er B-vitamin godt for håret – det er ikke uden grund, at B-vitaminer kaldes hårets vitamin. Især er B12, B9 og B3 vitaminer af meget værdi for håret – derfor bør du være godt dækket ind på alle de gode B-vitaminer til håret.

A-vitamin

A-vitamin har betydning for kroppens egen produktion af olier, der giver optimal næring til både hår og hovedbund. A-vitamin bidrager dermed til en normal hårvækst, netop fordi de essentielle olier er med til at give hårsækkene i hovedbunden de bedste forudsætninger for vækst.

Mangel på vitamin A kan være knækket og spaltet hår.

C-vitamin

C-vitamin er et af de essentielle vitaminer til håret, som er uundværlig i forbindelse med en optimal hårvækst. C-vitamin agerer nemlig som en katalysator for de øvrige vitaminer til håret.

C-vitamin er også vigtig i forbindelse med produktionen af kollagen i håret og desuden fungerer vitaminet også som en stærk antioxidant, der giver en naturlig beskyttelse mod ydre påvirkninger af dit hår.

Er du i underskud af C-vitamin, kan resultatet blandt andet være spaltet hår og knækkede hårstrå.

D-vitamin

D-vitamin er både vigtigt for kroppen og for håret. D-vitaminet produceres naturligt i kroppen, når den udsættes for sollys.

Desværre er mangel på vitamin D ganske udbredt i Danmark og det kan have virkelig trælse bivirkninger for dit hår.

Faktisk arbejdes der på at ændre det anbefalede daglige indtag, så de bliver højere. Vi nordboere er jo ikke så heldige, at en halv times sollys som dagen er hverdagskost.

Er du en af dem, der måske kunne drage fordel af ekstra D-vitamin, vil du sandsynligvis kunne se det på dit hår. For hårtab kan nemlig skyldes det manglende vitamin D.

E-vitamin

E-vitamin holder cellerne i vores hovedbund sunde og produktive. Desuden er E-vitamin vigtigt i forhold til at opbygge og vedligeholde dit hår.

Akkurat som C-vitamin, er E-vitamin en stærk antioxidant, der skærmer håret mod de frie radikaler, tobaksrøg, bilos og andre uønskede påvirkninger fra omgivelserne – det man samlet kalder for oxidativ stress.

Vær opmærksom på, at E-vitamin er er fedtopløseligt vitamin, der kun kan opløses i kroppens fedt. Et fedtfattig kost eller et streng træningsregime kan derfor medføre, at du kommer i underskud af E-vitamin. Her kan et tilskud af E-vitamin være gavnligt.

E-vitamin mangel kan medføre hårtab.

Niacin

Niacin er endnu et B-vitamin, som dit hår har stor gavn af. Det kaldes også for B3 og har betydning for din hovedbunds mikromiljø.

Niacin bidrager med næring til hovedbunden, så den kan opretholde en sund og normal hårvækst.

Mangel på niacin kan gøre dit hår skørt og svagt. Dermed øges risikoen for en øget mængde knækkede hårstrå og et generelt livløst hår.

Zink

Zink er et mineral, som dit hår slet ikke kan eller bør undvære. Mangel på zink kan nemlig resultere i hårtab. I

sær hvis du er vegetar eller veganer, skal du obs på, om du får nok zink. Kroppen producere nemlig ikke selv zink, så den er afhængig af at få det tilført.

De primære kilder til zink er magert kød og fisk. Du kan dog også finde det i linser, ærter og nødder.

Udover zink er også jern, jod og calcium vigtige mineraler til håret.

Hvad kan man ellers gøre for at få sundt hår?

De bedste hårvitaminer og mineraler er ikke alene om at kunne give dig sundere hår. Der findes mange flere måder, hvorpå du kan give håret de bedste forudsætninger for et langt og sundt liv på hovedet.

Der gælder lidt de samme regler for din hud, som for dit hår. Spiser du usundt i en periode eller har du ikke haft tid til hudpleje, kan det straks ses på huden.

Akkurat det samme gør sig gældende for dit hår.

Dit hår kræver pleje og valg af de hårprodukter, der passer til din hårtype, på samme måde som din hud gør. Har du for eksempel tør ansigtshud, vil du ikke købe en ansigtscreme til fedtet hud. Det samme princip gør sig gældende for din hårpleje.

Nedenfor ser du et udvalg af de forskellige ting, som bidrager til at holde din hår vedlige og sundt.

Spis en varieret kost

Ligegyldigt hvor gode dine vitaminer til håret er, bør et kosttilskud til håret aldrig erstatte en sund og varieret kost. Du kan heller ikke være sikker på, at samtlige vitaminer og mineraler i dine vitaminer til håret opfylder den anbefalede daglige dosis.

Du vil aldrig kunne få et lækkert og flot hår, hvis din daglige kost er ensidig og usund. Det vil faktisk ikke kun gå ud over dit hår, men også din hud vil udvise tegn på utilfredshed.

Sørg i stedet for, at din kost er rig på vitaminer og mineraler, der gavner dit hår. Det vil ikke kun komme dit hår til gode, men også dine negle og din hud vil elske det. Desuden er en sund kost også bedre for din krop og dens mange funktioner.

Husk at jo mere forarbejdet din mad er, des færre vitaminer og mineraler er der tilbage i den. Derfor er brune ris og fuldkornsprodukter meget bedre end hvide ris og hvidt brød.

Uanset om du er kødspiser, vegetar eller veganer, er der masser af muligheder for at finde råvarer, der indeholder de udvalgte vitaminer til håret. De findes nemlig både i de animalske og de vegetabilske råvarer.

Med en sund og varieret kost kan du både tilgodese dit hår, din hud, dine negle og hele din krop.

Har du svært ved at spise dig til alle de sunde vitaminer og mineraler, som håret har godt af, er et kosttilskud med hårvitaminer en optimal og målrettet løsning.

Bliv klippet regelmæssigt

Regelmæssig klipning eller studsning af håret er et must, hvis du vil bevare sundt hår, der ser smukt og velplejet ud. Uanset hvor meget du tager vare på håret, er det nærmest umuligt at undgå de spaltede spidser, der som oftest er helt ødelagt hår.

Hårspidserne er den del af håret, der har vokset i længst tid – det kan ikke helt undgås, at de bliver mere medtagne og slidte end resten af dit hår.

Du kan forsøge dig med en god hårolie til tørt hår. Så vil du hurtigt kunne se, om der stadig er liv i de spaltede spidser. Vælg en hårolie, der er velegnet til medtagne og spaltede spidser.

Det største problem ved at lade de spaltede spidser blive i håret er, at håret konstant sender vitaminer og mineraler spidsernes vej, i et forsøg på at udbedre skaderne. I langt de fleste tilfælde står spidserne ikke til at redde og de tilførte vitaminer og mineraler er derfor spildt.

Ekstremt tørt og ødelagt hår kan genkendes på, at det stort set er tørt, lige efter du har vasket det. Det kruser nemmere og mangler elasticitet og har derved nemt ved at knække.

Vidste du, at hvis du gerne have langt hår, er regelmæssig studsning faktisk med til, at håret vokser hurtigere. Desuden vil dit hår også se meget sunderede og tykkere ud, uden de tørre og slidte spidser.

Så kan alle de essentielle vitaminer og mineraler til håret nemlig gøre gavn i håret, i stedet for at gå til spilde i et forsøg på at redde de tørre spidser.

Brug nærende hårpleje produkter

Et sundt hår har altid brug for den rette næring for at forblive sundt. Et skadet hår har brug for ekstra næring, for at blive sundt igen.

Du bør altid anvende hårplejeprodukter, der passer til din hårtype – ellers risikerer du at fejlbehandle håret. Et fejlbehandlet hår kan udvise et hav af symptomer, der ikke altid er lige lette at at tolke.

Udover en god shampoo og balsam til den korrekte hårtype, kan du med fordel pleje håret med

 • Hårkur
 • Hårserum
 • Hårolie

Der tilfører håret intensiv pleje, næring og fugt. Håret har nemlig altid brug for fugt – nogle hårtyper har brug for mere fugt end andre, fordi de nemmere risikerer, at håret bliver tørt. Det gælder især for de krøllede lokker.

Når du vælger ekstra pleje og næring til håret er det især vigtigt, at du vælger de produkter, der harmonerer med din hårtype. En hårolie til fedtet hår har ikke det samme indhold og sammensætning, som en hårolie til tørt hår.

Det er også værd at vise din hovedbund lidt opmærksomhed. Problemer med hovedbunden kan nemlig give dig problemer med dit hår.

Hårsækkene sidder i hovedbunden og en sund og normal hårvækst er betinget af forholdene i din hovedbund. Skæl, eksem eller irritation i hovedbunden kan nemlig forværre balancen i det mikromiljø, som findes i din hovedbund.

En god hovedbundsscrub kan rense din hovedbund og bringe den helt rette balance tilbage. Vælg gerne en scrub, der indeholder aktive ingredienser, der booster hårvæksten.

Desuden er det en fordel for dit hår, hvis du vælger plejeprodukter i den samme serie. Så er du helt sikker på, at de plejende, fugtgivende og nærende ingredienser harmonere med hinanden og arbejder mod samme mål i dit hår.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke vitaminer er godt for hårvækst?

Vitaminer for håret er ofte det bedste kosttilskud til hår. For at opnå et sundt og flot hår, er det vitaminerne A-, B-, C-, D- og E-vitamin, du skal in mente. Især er biotin (vitamin b7) helt uundværligt for håret. Desuden har håret også brug for mineraler som primært zink, jern, jod og magnesium.

Hvilke vitaminer mangler jeg når jeg taber håret?

Lider du at hårtab eller fælder du meget mere, end du plejer, kan mangel på B-, D- og/eller E-vitamin forårsage decideret hårtab eller nedsat hårvækst.

Hvor mange kalorier er der i hårvitaminer?

Som regler er der så godt som ingen kalorier i vitaminer til dit hår. Langt de fleste kosttilskud med hårvitaminer er ikke sødet med sukker og indeholder hverken gluten eller laktose. Desuden er de 2 til 3 piller eller gummies om dagen så lille en mængde, at de ikke udgør nogen fare for din figur.

Hvor hurtigt kan jeg se resultater med vitaminer og mineraler til håret?

Som regel siger de fleste producenter, at du skal regne med 8 til 12 uger, før du ser den fulde effekt af kosttilskuddet. Det betyder ikke, at du en dag vågner op med en helt ny og sund hårpragt på hovedet. Forbedringerne i din hårkvalitet sker løbende, indtil den fulde effekt er indtrådt.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.