Hår

Hvordan får man tykkere hår? 15 tips til alle hårtyper

Læs alt om de bedste metoder til at få tykkere hår. Du kan gøre meget mere for din hårvækst, end du går og tror.

Photo of author

skrevet af Mathilde Holm

få tykkere hår

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Tykkere hår og kraftigere hår kan synes som en mangelvare på vores nordiske breddegrader, hvor fint og tyndt hår som regel dominerer.

Men hvordan får man tykkere hår og er det overhovedet muligt?

Her får du de 15 bedste tips til, hvad du skal være opmærksom på, for at få tykkere hår.

Hvad er forskellen på tykt og tyndt hår?

Den overordnede forskel på tykt og tyndt hår er antallet af hårsække og diameteren på hvert enkelt hårstrå.

Tykt hår er kendetegnet ved mange aktive hårsække, der producere hår med en tykkere diameter.

Tyndt hår er kendetegnet ved færre aktive hårsække, der producerer hår med en tyndere diameter.

Din hårtype kan være genetisk betinget, men det betyder ikke nødvendigvis, at du er dømt til at leve med evigt tyndt eller fint hår.

Udgangspunktet for at kunne opnå et tykkere hår er, at du har sundt hår. For skadet og svækket hår resulterer ofte i en tynd hårvækst, der gør det sværere at opnå drømmen om fyldigere hår.

Med den rette rutine og en målrettet indsats kan du:

 • Få tykt hår
 • Få fyldigt hår
 • Få tykkere og længere hår
 • Få stærkt hår
 • Få god volumen på fint hår

Så når du spørger dig selv: “hvordan får jeg tykkere hår?”, så kommet opskriften på et stærkere hår, et tykkere hår og ikke mindst et sundt og velplejet hår her.

Sådan får du tykkere hår.

15 tips til tykkere hår

Her får du vores 15 målrettede tips, til at få tykkere hår. Vores tips handler om alt, lige fra dine hårplejerutiner til hvordan du kan spise dig til et tykkere hår.

Så hvordan får man tykkere hår?

1. Lad være med at vaske hår hver dag

Mange af os vasker vores hår alt for tit. Ofte dagligt. Det er der slet ingen grund til. Den hyppige hårvask slider unødvendigt på håret. Desuden risikerer du, at både hår og hovedbund bliver irriteret.

Ofte resulterer den hyppige hårvask i slidt hår i stedet for sundere hår.

Vask ikke dit hår mere end 2 til 3 gange om ugen. Det giver dig et smukkere og sundere hår, der har meget nemmere ved at vokse sig til fyldigt hår og dermed tykt hår.

2. Pas på temperaturen når du vasker og tørrer håret

Du skal være opmærksom på, hvor varmt vandet under bruseren er, når du vasker hår. Din hårvask bør foregå i lunkent vand.

For høj temperatur på vandet, skader nemlig dit hår.

Varme er utvivlsomt den ting, der er allerværst for hårets sundhed. Skruer du ned for varmen på vandet, opnår du nemmere dit mål om at få tykkere hår.

Tør dit hår med hårtørrer uden varmen slået til. Det tager lidt længere tid, men efterlader derimod dit hår flot og skinnende og med fyldig volumen.

3. Brug en bundrensende shampoo

Hårvask kræver en god shampoo, der passer til din hårtype. Du kan med fordel bruge en god dybderensende shampoo, der renser håret helt i bund.

Foruden snavs og støv, fjerner den alle rester af oliebaserede styling produkter og efterlader håret fuldstændigt rent.

Tjek din shampoo, balsam og øvrige produkter til håret for indhold af silikone.

Silikone kan være godt for nogle ting, men for opnå tykkere og stærkere hår, er det ikke en ingrediens du ønsker i dit hår.

Silikone er utrolig svært at vaske ud af håret igen. Desuden lægger silikonen sig som en armering rundt om dine hårstrå, så intet kan trænge hverken ind eller ud.

En bundrensende og dybderensende shampoo kan nemmere få bugt med silikonerester i håret, så du kan få en sund hårvækst, der er betingelsen for at opnå tykkere hår.

4. Anvend altid balsam efter hver hårvask

Balsam efter hårvask er et must. Balsam har nemlig en helt specifik egenskab, der hjælper med at bevare sund hårvækst.

Din balsam lægger sig nemlig som en tynd hinde rundt om håret og sørger dermed for at lukke for de åbne skællag, som hårvask med shampoo forårsager. Hinden sørger for at bevare fugten i håret.

Ud over at tilføre håret den nødvendige fugt, har balsam også en blødgørende effekt, der gør det nemmere at rede håret ud, uden at det er flyvsk, elektrisk eller svært at styre.

5. Red håret forsigtigt

Når du reder dit hår efter din hårvaskerutine, bør du gøre det med forsigtighed. Vådt og fugtigt hår er nemlig skrøbeligt hår.

Din balsam sørger heldigvis for, at det våde har er nemmere at rede ud. Er dit hår så skadet, at det efter balsamering stadig er sammenfiltret, bør du overveje, om ikke der er brug for en passende og effektiv hårkur en gang om ugen.

Vælg en god hårbørste, der er egnet til din hårtype, gerne med forskellige længder på tænderne, der hurtigt lokaliserer sammen filtringer og blidt reder dem ud.

6. Børst håret godt igennem

Når håret er tørt, kan du børste det godt igennem med en børste, der passer til din hårtype. Før i tiden var det et mål, at børste håret med 100 strøg om dagen.

Om hundrede strøg er det magiske tal, vides ikke, men at børstning med en god børste har fordele for håret, er stadig sandt.

Børstning giver nemlig ilt til hovedbunden i form at en bedre blodgennemstrømning, der aktiverer og stimulerer hårfolliklerne.

Desuden frigiver din børstning de naturlige olier i hovedbunden, som børstes ind i håret.

7. Begræns varmen når du styler håret

Høj varme er en af hårets værste fjender. Varmen udtørrer håret og gør det tørt og porøst.

Det gør, at håret nemmere knækker og derved har svært ved at holde på fugten.

Bruger du hårtørrer, glattejern eller krøllejern, skal du bruge så lav en temperatur som muligt. Det kan godt være, det går hurtigere ved højere temperaturer, men den høje varme slider voldsomt på håret.

Du bør også anvende en varmebeskyttende spray, når du styler dit hår. Den beskytter nemlig håret mod de skader, det kan risikere at få af varmen fra dine elektriske styling apparater.

8. Klip de spaltede spidser

Spaltede spidser gør ikke nogen gavn for sundt hår. Nærmest tværtimod. Du kan relativt nemt se, om dine spidser er spaltede og primært består af ødelagt og skrøbeligt hår.

Tag dine spidser i nærmere øjesyn, her vil de spaltede spidser ses om fine og helt tynde, splittede hårstrå. Du kan også se det på, at dine spidser bliver lynhurtigt tørre. Eller rettere, de bliver aldrig rigtig våde.

Din krop sådan indrettet, at den bruger en masse energi på at udbedre skaden. Så længe du har spaltede spidser, vil kroppen bruge energi på det. Energi som tages fra resten af håret.

Det kan betyde at dit hår vokser langsommere og at den pleje du tilfører håret, ikke kommer til sin fulde ret.

Derfor bør du med jævne mellemrum få klippet de tørre spidser af. Jo længere de får lov at sidde på håret, des langsommere bliver din vej mod at få tykkere hår.

Hvor ofte dine spaltede spidser skal klippes af, afhænger naturligvis af, hvor hurtigt de spalter. Din frisør kan afgøre, om det skal være hver tredje uge eller du kan vente lidt længere mellem studsningerne.

Jo sundere dit hår bliver, des længere tid går der, før det igen er tid til at klippe de spaltede spidser.

9. Få masser af vitaminer & mineraler

For at få tykkere hår, har du brug for at få de rette vitaminer og mineraler, der virkelig sætter ind på håret med en målrettet og positiv effekt.

Det drejer sig blandt andet om A-, B- og C, og E-vitamin. På mineralsiden er det blandt andet zink, silica og selen, du skal have fokus på.

Især B-vitaminer er godt for håret. B7 vitamin (eller biotin, som det oftest kaldes) kan nemlig gøre dit hår tykkere.

Den helt optimale sammenhæng i vitaminer og mineraler finder du nemt i de bedste kosttilskud til håret, som for eksempel biotin piller.

10. Spis dig til tykt hår

Den mad du spiser, har også indflydelse på din hårkvalitet. Når målet er at få tykkere hår, skal du naturligvis koncentrerer dig om de madvarer, der har vitaminer og mineraler, der er gavnlige for en øget hårvækst.

Specifikt kan du spise dig til mere biotin i kroppen, hvilket kan vise sig at være en rigtig god idé. Kroppen kan nemlig ikke selv producere biotin, men skal have det tilført gennem kosten og/eller som et kosttilskud.

Fordi biotin er et vandopløseligt B-vitamin, kan du faktisk ikke få for meget biotin. Ej heller kan du opleve bivirkninger, hvis du indtager mere biotin, end du har brug for.

Det skylles simpelthen bare ud af kroppen igen gennem urinen.

Biotin findes i rigtig mange råvarer. Mest findes der i nødder og mandler, sojabønner og grønne bladgrøntsager, hindbær, bananer, avocado og fuldkornsprodukter.

Så skal der fylde på din manke, er en sund og varieret kost, der er rig på biotin, en rigtig god idé.

11. Drop alkohol & rygning

Alt det dårlige vi udsætter vores krop får, ses også på håret. Her er ensidig og dårlig kost en af de store syndere.

Men også alkohol og rygning kan betyde, at dit hår tager alvorligt skade.

Alkohol udtørrer din krop og dermed også dit hår. Dehydreringen skyller også de vigtige vitaminer ud af kroppen. Det gælder for både for de vigtige B-vitaminer og C-vitaminer, som begge er vandopløselige vitaminer.

Desuden falder kroppens niveau af zink, hvilket kan medføre decideret hårtab og dermed tyndt hår.

Rygning er ikke sundt. Det kommer sikkert ikke som en overraskelse for nogen, heller ikke rygerne. Også håret lider, når du ryger.

Fordi røgen fra rygning får blodkarrene til at trække sig sammen, er der stor risiko for, at blodgennemstrømningen i hovedbunden mindskes. Det går ud over hårcellerne og deres udvikling.

Vil du gerne give kroppen de bedste forudsætninger for at få tykkere hår, så bør du droppen rygning og kun indtage alkohol i de anbefalede mængder.

12. Brug et pudebetræk af silke

Vil du gerne sørge for de bedste betingelser for håret, på vejen mod et tykkere hår, skal du bruge et pudebetræk af silke.

Silken slider nemlig ikke på håret på den samme måde, som bomuld gør. Den glatte overflade på et pudebetræk af silke, forhindrer dit hår i at filtre sammen og kruse i løbet af natten. Desuden er silke også godt for din ansigtshud, fordi det forhindrer bakterier i at brede sig.

Den rene silke er dyr og er pengepungen ikke lige til et par pudebetræk i silke, kan du eventuelt starte med et pudebetræk, der er fremstillet af bambusfibre.

Det har samme gode kvaliteter, som silken har. Desuden er bambus et utroligt slidstærkt materiale, der samtidig er bæredygtigt.

13. Få en hovedbundsmassage

Hovedbundsmassage er ikke kun dejligt og afslappende. Det sætter også gang i blodcirkulationen i din hovedbund.

En øget blodcirkulation giver de bedste forudsætninger for hårsækkenes optimale produktion af hår.

Desuden kan den øgede blodcirkulation vække de hårsække, som ligger i dvale. Det resulterer i et fyldigt hår, fordi flere nu hårstrå produceres i dine hårceller i hovedbunden.

14. Tilføj keratin

Den største bestanddel i hårets sammensætning er keratin. Keratin er et fibrøst og strukturelt protein, det er vigtigt for strukturen i håret, vore negle og vores yders hudlag.

Med tanke på dit ønske, om at få en tykkere hårpragt, kan tilføjet keratin være med til at give dig blankt og tykt hår.

Keratin kan både tilføjes via din mad og findes desuden i både shampoo og balsam samt i serum til håret.

Når du tilfører håret keratin med et hårprodukt, er keratinet klar til at blive optaget i kroppen. Derimod skal keratinkilder via kosten først fordøjes, før kroppen kan anvende det.

Keratin får ikke bare håret til at syne sundere og tykkere. Du får rent faktisk også både sundere og tykkere hår.

15. Pas på solen

Som alle andre varmekilder, bør du også passe på håret i solen. Du kan med fordel beskytte dine lokker med en serum, olie eller balsam med UV beskyttelse.

En sådan vil forhindre håret i at tørre ud og samtidig vil den bevare eventuel farve i dit hår.

Faktisk er det lige så nødvendigt at beskytte dit hår mod de farlige ultraviolette stråler fra solen, som det er at beskytte din hud. Hvor din hud straks reagerer på strålerne, vil dine lokker ikke helt så hurtigt udvise tegn på udtørring og skade.

Bedste produkter til tykkere hår

Hvordan får man tykkere hår gennem de hårprodukter, der findes i handelen? Kan de virkelig booste hårvæksten og forvandle fint hår til en flot og fyldig manke?

Svaret er ja, hvis du finder de gode og virksomme produkter, der er klinisk testet.

Nedenfor viser vi dig 3 produkter, der netop er udviklet dig, der der spørger: “hvordan får jeg tykkere hår?”

Måske skal et eller flere af disse produkter, være din tro følgesvend på vejen mod at skifte et fint og tyndt hår ud med tykt hår.

Hairlust Grow Perfect Hair Growth Serum

Hårserum: Grow Perfect™ Hair Growth Serum

En serum til håret, der virker. Masserer ind i hovedbunden og absorberes hurtigt. Den trænger helt ned i de enkelte follikler og giver resultater i løbet af uger – ikke måneder.

Bedste egenskaber

 • Parfumefri
 • Mindsker androgen i hårfolliklerne
 • Indeholder biotin
 • Produceret i Danmark
 • Velegnet til alle typer hår

Grow Perfect™ Hair Growth Serum indeholder et væld af patenterede natulige ingredienser, der i kliniske tests har vist fortrinlige resultater i kampen mod tynde og triste lokker. Serummet stimulerer hårvæksten og reducerer hårtabet. Desuden indeholder denne serum blandt andet også biotin, der beviseligt har en god effekt på hårkvaliteten.

Hairlust Grow Perfect Thickening Spray

Volumen spray: Grow Perfect™ Thickening Spray

En vidunderlig leave-in hovedbundskur, der tilfører øjeblikkelig pleje og fugt til din hovedbund.

Bedste egenskaber

 • Indeholder ikke silikone, parabener og sulfater
 • Certificeret økologisk og vegansk
 • Velegnet til fint og tyndt hår
 • Produceret i Danmark

Grow Perfect™ Thickening Spray har i kliniske undersøgelser vist, at den kan reducere hårtab med hele 31% på bare et par måneder. Det skyldes den patenterede ingrediens RootBioTec™ , der kan reducere den androgene DHT (Dihydrotestosterone), der findes i hårfolliklerne.

Den masseres ind i hovedbunden og trænger hurtigt ned i hårcellerne og giver samtidig øjeblikkelig lindring til kløende og irriteret hovedbund.

yuaia hårvitaminer med biotin kopi

Hårvitaminer

Lækre hårvitaminer i form af vingummier. De er profyldt med B-vitaminet biotin, der har en dokumenteret virkning på en optimal og sund hårvækst.

Bedste egenskaber

 • Kan anvendes af allergikere og veganere
 • Højt indhold af biotin
 • Anbefales af mange danske frisører
 • Gluten- og laktosefri produkt

Disse hårvitaminer indeholder blandt andet zink, der fungerer som en booster for biotinet. To hjerteformede gummies om dagen sikrer dig en sundt hårvækst, der er den første forudsætning for at opnå et tykkere hår.

Photo of author

Mathilde Holm

Mathilde er en af de mange dygtige skribenter på Beauty Palace teamet. Som skønheds- og pleje entusiast, og med både en grundig morgen- og aftenrutine, er hun velkendt inden for området. Hun sværger specielt til sin morgenrutine, der blandt andet indeholder serum og solbeskyttende dagcreme.